دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
27 ارديبهشت 1399 - 13:37
مدیر کل امور تجهیزات و ملزومات پزشکی:

روزانه ۴۰ دستگاه ونتیلاتور تولید می‌شود

مدیر کل امور تجهیزات و ملزومات پزشکی گفت: قبل شیوع ویروس کرونا روزانه ۱۰ دستگاه ونتیلاتور تولیدی داشتیم اما امروز ۴۰ ونتیلاتور در روز توسط دو شرکت تولید می‌کنیم.
کد خبر : 490021
نشست خبری.jpeg

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، سید حسین صفوی ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه که از طریق ویدئو کنفرانس برگزار شد، اظهار کرد: طی چند ماه گذشته در حوزه تجهیزات پزشکی مربوط به کرونا، ایران و چند کشور دیگر تمرکز ویژه ای داشتیم. به خصوص این تولیدات، شامل وسایل کمک تنفسی و کیت‌های تشخیصی می‌شود.


وی افزود:‌ تقاضای زیادی در جهان برای این اقلام وجود دارد که ونتیلاتور، کیت های تست کرونا و ... افزایش تقاضا در جهان دارند. ونتیلاتور قبل شیوع کرونا روزانه ۱۰ قلم تولید داشتیم اما امروز ۴۰ ونتیلاتور در روز توسط دو شرکت تولید می کنیم.  


مدیرکل امور تجهیزات و ملزومات پزشکی گفت: در دو هفته گذشته کیت‌های سرولوژی تایید شدند که دو محموله برای آلمان و ترکیه صادر شد. البته در کیت‌های پی سی آر واردات نداریم، زیرا نیاز کشور زیاد است. ما واردکننده کیت‌های تشخیص کرونا نبودیم. تنها اولین روزها، مقداری از کیت‌ها از طریق سازمان جهانی بهداشت اهدا شد و برخی هم از چین خریداری شد. این کیت‌ها هیچ مشکلی از نظر کیفیت ندارند. ممکن است در انتقال محموله آسیب دیده باشند اما کیفیت و استاندارد آنها کنترل می شود و کیفیت آنها در زمان استفاده تضمینی است.


وی ادامه داد: کرونا آسیب‌پذیری کشورها را در خدمات درمانی نشان داد، کشور ما دچار تحریم کالاهای بشردوستانه، مشکلات انتقال ارز و انتقال محموله ها بود، اما می توانیم بگوییم که نتیجه کنترل بیماری در کشور ما مثال زدنی بوده است. ما توانستیم در مدت کوتاهی نیازهای اصلی کشور را تامین کنیم.


مدیر کل امور تجهیزات و ملزومات پزشکی گفت:ما توانستیم نیازها را در سطح اجتماع و بیمارستان ها تامین کنیم. تقریبا نیازهای جامعه از تولیدات داخلی تامین می شود. در حقیقت نسبت به منطقه خیلی برجسته هستیم. حتی در مقایسه با کشورهایی برتر، بهتر عمل کردیم. آنها ونتیلاتور را از کشورهای دیگر و از برندهای غیراستاندارد تامین کردند. ما توانستیم وضعیت را طوری مدیریت کنیم که نیاز به واردات حتی یک ونتیلاتور نداشته باشیم.


وی تصریح کرد:‌ بخش تولیدات داخلی ما می تواند نیاز آتی و افزایش تخت ها در آینده را تامین کند. در رابطه با گان ها در ابتدای امر 10 هزار تولید داشتیم، اما امروز به 100 هزار تولید روزانه رسیده ایم. حتی امکان صادرات هم وجود دارد. دپوهای ما برای پیش بینی اپیدمی های آتی می تواند از محل تولیدات داخلی تامین شود. فکر می‌کنم نتیجه قابل قبولی برای کشور است.


صفوی درخصوص واردات کیت هم گفت: ما به هیچ عنوان کیت تولیدی نداشتیم و طبیعی بود که در ابتدای شروع همه گیری این ویروس از کیت های وارداتی استفاده کنیم.


وی ادامه داد: این طبیعی است که شاید به دلیل برخی مشکلات در حمل و نگهداری کیت ها کیفیت آزمایش های انجام شده با آن همراه با خطا بوده باشد اما این موضوع خیلی نبوده است.


صفوی در پاسخ به پرسشی درباره گلایه‌ تولید کنندگان درباره روند اختصاص ارز به کالاهای تولید داخل گفت: ما در زمینه اختصاص ارز به شرکت‌های تولید داخل و وارد کننده تبعیض قائل می‌شویم و اولویت ما اختصاص ارز به شرکت‌های تولید داخل است.


به گفته وی در تمام جداول ارسالی به بانک مرکزی تامین ارز برای مواد اولیه اولویت قرار گرفته است اما در چند ماه اخیر به خاطر محدودیت‌های ارزی، تخصیص ارز در حوزه تجهیزات پزشکی کند شده است و صف دریافت ارز طولانی‌تر از ماه‌های گذشته است، که این روند از سوی بانک مرکزی در حال پیگیری است تا در این خصوص مشکلی ایجاد نشود.


انتهای پیام/4148


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب