دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
26 ارديبهشت 1399 - 11:36

پلیمر رسانا با قابلیت خودترمیمی ساخته می‌شود

دانشمندان موفق به توسعه و ساخت پلیمر رسانا با خاصیت خودترمیمی شدند.
کد خبر : 489819
dfdfdfd.PNG

به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از نیواطلس، وقتی یک ماده معمولی آسیب می‌بیند یا پاره می‌شود، باید با دست یا با استفاده از ماشین آسیب وارده را تعمیر کنیم. حالا به لطف دانشمندان مواد جدیدی ساخته شده که برای رفع آسیب یا پارگی نیازی به مداخله انسانی یا ماشینی ندارند. آخرین نمونه از این مواد نوعی پلیمر رسانا با قابلیت خودترمیمی کامل است.


ماده جدید توسط گروه تحقیقاتی دانشگاه کارنگی ملون ساخته شده و با مواد خودترمیم‌شونده‌ای که تاکنون توسعه یافته‌اند، متفاوت است. در بسیاری از مواد با قابلیت خودترمیمی در هنگام پارگی یا آسیب‌دیدگی، مایعی از آن محل آزاد می‌شود و کار ترمیم را انجام می‌دهد اما پلیمر رسانای جدید در هنگام آسیب‌دیدگی نیز شکل جامد خود را به طور کامل حفظ می‌کند.



این پلیمر خودترمیم‌شونده خودکار «پلی‌بوروسیلوزان» نام دارد و می‌تواند بدون نیاز به محرک‌های خارجی مانند نور یا گرما، پیوندهای شکسته خود را تعمیر و ترمیم کند. گروه تحقیقاتی دانشگاه کارنگی ملون این پلیمر را با نانولوله‌های کربنی چند دیواره ترکیب کردند که نه‌تنها به ماده خاصیت رسانا بودن را می‌دهد بلکه قابلیت تعمیر و ترمیم مدارهای الکتریکی آسیب‌دیده را فراهم می‌کند.


در نتیجه پلیمر رسانای هوشمندی ایجاد می‌شود که ویژگی‌های منحصربه‌فردی مانند قابلیت خودترمیمی دارند. به گفته گروه تحقیقاتی، ماده جدید کاربردهای بسیاری دارد و می‌توان آن را در صنایع مختلفی به کار گرفت.


انتهای پیام/4021/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب