دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
24 ارديبهشت 1399 - 19:59

فیسبوک از هوش مصنوعی برای مبارزه با اطلاعات نادرست استفاده می‌کند

مدیران فیسبوک تصمیم دارند از فناوری هوش مصنوعی برای مبارزه با نفرت پراکنی وانتشار اطلاعات جعلی در این شبکه اجتماعی استفاده کنند.
کد خبر : 489603
فیس 1.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، حتی در سال 2020 هم کاربران شبکه اجتماعی مانند فیسبوک به راحتی می‌توانند فریب بخورند و به‌طور ناخواسته اجازه ورود هکرها به حریم خصوصی خود را بدهند. از همین رو مدیران فیسبوک تصمیم گرفتند از فناوری هوش مصنوعی برای مبارزه با اطلاعات جعلی و نادرست در این شبکه اجتماعی استفاده کنند.


پس از شیوع ویروس کووید-19 در کشورهای مختلف دنیا سراسر فضای مجازی و به خصوص شبکه‌های اجتماعی با اطلاعات نادرست در مورد این بیماری بمباران شد. در میان فیسبوک بیش از سایر شبکه‌های اجتماعی مورد توجه افراد سودجو قرار گرفته و حجم وسیعی از اطلاعات غلط درباره بیماری کرونا در این نرم‌افزار منتشر شد.


هنوز افراد زیادی در سراسر جهان به دلیل آگاهی نداشتن از نوع انتقال، علائم و نحوه درمان بیماری کرونا فریب اطلاعات نارستی که در شبکه‌های اجتماعی منتشر می‌شود، می‌خورند و هزینه‌های زیادی را برای دریافت مشاوره‌های اشتباه و داروهای بدون کاربرد پرداخت می‌کنند. تعدا زیادی از داروهایی که با نام داروی ضدکرونا به فروش می‌رسند نه تنها هیچ نوع تاثیری بر روی ویروس نداشته بلکه در مواردی دارای عوارض جانبی است و آسیب‌های زیادی را به بدن مصرف کننده وارد می‌کند.



به غیر از پست‌ها و اطلاعاتی که مربوط به بیماری کرونا هستند و در ماه‌های اخیر به تعداد بسیار زیادی در فیسبوک منتشر می‌شوند استفاده از تصاویر جعلی برای کاربران از دیگر موضوعات جذاب برای هکرها است. هکرها با سوء استفاده از اطلاعات موجود در حساب‌ کاربری اعضای فیسبوک، خود را به جای افراد دیگر معرفی کرده و تصاویری جعلی ولی بسیار طبیعی را برای پروفایل خود انتخاب می‌کنند. استفاده از تصاویر جعلی تنها محدود به تصویر حساب کاربری نبوده و هکرها با ساخت عکس‌های خبری جعلی اطلاعات گمراه کننده را در سراسر این شبکه اجتماعی پخش می‌کنند.


بررسی‌ها نشان داده است هوش مصنوعی توانایی بالایی برای شناسایی تصاویر و اطلاعات نادرست دارد. گروه پشتیبانی فیسبوک مدعی است فناوری هوش مصنوعی می‌تواند تا 88 درصد محتوای نفرت پراکن و جعلی در این شبکه اجتماعی را شناسایی کرده و به سالم‌سازی محیط این برنامه کمک کند.


فیسبوک می‌خواهد هم زمان به استفاده از هوش مصنوعی برای مبارزه با انتشار اطلاعات نادرست در این شبکه اجتماعی توانایی‌های آن را به وسیله آموزش‌های کارشناسان خود افزایش دهد. بدون شک هرچه مهارت‌های فناوری هوش مصنوعی در مقابل تصاویر و داده‌های جعلی افزایش یابد کاربران با خیال راحت‌تری می‌توانند به اطلاعات موجود در فیسبوک اعتماد کنند.


انتهای پیام/4144/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب