دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
22 ارديبهشت 1399 - 15:45
حسینی‌پور در گفتگو با آنا مطرح کرد؛

تغییرات طرح بهارانه کتاب با توجه به شیوع کرونا/ با لغو نمایشگاه کتاب بودجه طرح‌های فصلی افزایش خواهد داشت

مدیرعامل موسسه خانه کتاب از تغییراتی در طرح بهارانه کتاب 99 با توجه به شیوع ویروس کرونا و تقارن با ایام ماه مبارک رمضان خبر داد.
کد خبر : 489036
_ALI8108.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات و کتاب گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، سیزدهمین دوره طرح توزیع یارانه کتاب از طریق کتاب‌فروشی‌ها با عنوان «بهارانه کتاب ۹۹» با شعار «بهار کتاب همزمان با بهار دل‌ها» با عضویت بیش از 700 کتابفروشی از سراسر کشور از روز شنبه ۲۰ اردیبهشت همزمان با ولادت امام حسن مجتبی(ع) تا سه‌شنبه ۳۰ اردیبهشت‌ماه در کتاب‌فروشی‌های عضو طرح در سراسر کشور کار خود را آغاز کرد.


در این طرح علاقه‌مندان می‌توانند کتاب‌های عمومی، کودک و نوجوان و کتاب‌های دانشگاهی را با ۲۰ درصد تخفیف از کتاب‌فروشی‌های عضو طرح خریداری کند. سقف مجاز خرید برای هر خریدار 150 هزار تومان است.


برگزاری این دوره از طرح فصلی کتاب با توجه به شیوع ویروس کرونا با تغییراتی همراه بود که در همین رابطه نیکنام حسینی‌پور؛ مدیرعامل موسسه خانه کتاب به خبرنگار خبرگزاری آنا گفت: با توجه به شرایط کرونایی که در کشور داریم باید محدودیت‌هایی را اعمال می‌کردیم؛ برای اینکه پروتکل‌های بهداشتی و فاصله‌گذاری‌های اجتماعی اجرا شود. یکی اینکه به خود کتاب‌فروشی‌ها تأکید کردیم و در سایت و آیین‌نامه هم ذکر کردیم تا موارد بهداشتی را رعایت کنند.


وی با اشاره به تقارن این دوره از طرح با ماه مبارک رمضان عنوان کرد: اگر در طرح‌های گذشته مثلاً ساعت هفت عصر طرح را به صورت متمرکز می‌بستیم در این دوره تا ساعت 22 می‌توانند خرید و فروش خود را انجام دهند. با این افزایش ساعت خرید و فروش مصرف‌کنندگان می‌توانند برای خرید در ساعت خلوت برنامه‌ریزی کنند.


مدیرعامل موسسه خانه کتاب با بیان اینکه میزان رقم تخفیف در این دوره به 150 هزار تومان افزایش پیدا کرده است، گفت: خریدهای تلفنی و الکترونیکی را هم در این دوره به طرح اضافه کردیم. تفاوت دیگر این دوره گنجاندن کتاب‌های دانشگاهی در طرح است. در دوره‌های قبل این کتاب‌ها مشمول یارانه نبودند که در این دوره در طرح قرار گرفتند. این تغییرات با توجه به شرایط کرونایی در کشور انجام شده است.


حسینی‌پور در پاسخ به این سوال که با توجه به سرنوشت نامعلوم برگزاری نمایشگاه کتاب تهران مقدور نبود بودجه طرح بهارانه بیشتر باشد تا کمکی به ناشران، کتاب فروشی‌ها و مخاطب صورت بگیرد، اظهار کرد: این پیشنهادت در جاهای مختلف مطرح شد و از طرف ما نیز به معاونت فرهنگی مطرح شد اما کشور در شرایط خاصی است و مشکلات اساسی داریم. در همین بودجه طرح بهارانه هم وزیر محترم و معاونت امور فرهنگی سنگ تمام گذاشتند و بودجه تامین شد که طرح انجام شود. تاکید ما این بود که از قبل مشخص باشد که آیا این طرح در طول چهار فصل به انجام می‌شود یا نه؟ تا در طرح تابستانه بتوانیم جبران کنیم.


وی درباره دلیل افزایش نیافتن بودجه طرح بهارانه اظهار کرد: افزایش نیافتن بودجه طرح به این دلیل است که هنوز سرنوشت نمایشگاه کتاب تهران معلوم نیست به همین خاطر با همین نگاه این طرح بهاران را انجام دادیم چون کتاب‌فروشی‌ها و ناشران در تنگنا قرار داشتند و این نگرانی در وزارت ارشاد هم وجود داشت. این طرح در نقدینگی کتاب‌فروشی‌ها رونقی ایجاد کند و توجه مردم را در مقطعی جلب کند.


مدیرعامل خانه کتاب درباره سرنوشت برگزاری طرح‌های فصلی در چهار فصل امسال نیز ابراز کرد: هنوز تصویب نشده است اما قطعاً نگاه مثبتی وجود دارد که در چهارفصل سال طرح‌های فصلی را اجرا کنیم. واقعیت این است که شرایط کشور به گونه‌ای است که این اجازه را برای تصمیم‌گیری نمی‌دهد و باید شرایط بهداشتی و مبحث کرونا را در نظر بگیریم و این جور که وزارت بهداشت می‌گوید امکان دارد در پاییز با موج جدیدی از کرونا مواجه خواهیم بود و باید این‌ها را در نظر بگیریم و در همان موقع برای طرح‌ها تصمیم بگیریم.


انتهای پیام/4028/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب