دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
21 ارديبهشت 1399 - 12:00
طی بررسی محققان صورت گرفت؛

کشف راه جدید برای کنترل راکتورهای همجوشی

دانشمندان راه جدیدی برای تثبیت و کنترل راکتورهای همجوشی پیدا کرده‌اند.
کد خبر : 488674
fusionenergy_1024.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از ساینس الرت، تیمی از فیزیکدانان دانشگاه پرینستون راه جدیدی برای کنترل واکنش‌های همجوشی درون راکتورهای دونات شکل توکامک کشف کرده‌اند که گامی موثر در راه تبدیل انرژی همجوشی به بهترین محصول انرژی به شمار می‌رود.


توکامک نام نوعی دستگاه است که کار آن محصورسازی پلاسما است، درواقع برای ایجاد پایداری پلاسما بر مبنای محصورسازی مغناطیسی طراحی شده ‌است. بسیاری از راکتورهای همجوشی امروزی از عناصر سبک پلاسما به عنوان سوخت استفاده می‌کنند. مشکل اینجاست که این عناصر پلاسمایی بسیار داغ، به داغی خورشید، و غیرقابل‌پیش‌بینی هستند و کنترل آنها بسیار دشوار است.


با این حال دانشمندان دانشگاه پرینستون در تحقیقات اخیر خود به این نتیجه رسیده‌اند راه‌هایی وجود دارد که پلاسما را مجبور به انجام کارهای خاصی کند تا کارآمدتر و قابل‌پیش‌بینی‌تر شود. یافته‌های جدید حاکی از آن است که ارسال امواج فرکانس رادیویی به سوی واکنش‌های همجوشی فوق‌العاده داغ درون یک راکتو توکامک می‌تواند شانس اینجاد جزایر مغناطیسی (ساختار حبابی شکل که با آزادسازی ناگهانی انرژی که مانع از واکنش‌ همجوشی می‌شود) را به شدت کاهش دهد.


انتهای پیام/4021/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب