دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
19 آبان 1394 - 10:44

اینترنت در بریتانیا، نان شب می‌شود/ هر انگلیسی یک اینترنت با سرعت 10 مگابایت

دولت بریتانیا طرحی را ارائه داده است که براساس آن تا سال 2020 تمامی شهروندان بریتانیایی در هر نقطه از این کشور به یک اینترنت با حداقل سرعت 10 مگابایت بر ثانیه، دسترسی داشته باشند.
کد خبر : 48796

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از BBC، این روزها طرح‌های مختلفی از سوی شرکت‌های بزرگ و کوچک حوزه تکنولوژی و برخی خیریه‌های بزرگ، مطرح می‌شود که در آنها قرار است دسترسی بخش‌های عقب‌مانده جهان مانند آفریقا، به اینترنت فراهم شود؛ این در حالی‌ است که در کشورهای پیشرفته، هنوز شکاف‌های زیادی برای دسترسی به یک اینترنت پرسرعت و قابل اعتماد وجود دارد و این کشورها در داخل، مناطقی دارند که هیچ دسترسی به اینترنت در آنها وجود ندارد.


دولت محافظه‌کار انگلستان دیروز اعلام کرد که طرحی را تعریف و برای اجرا ارائه کرده است که در آن شرکت‌های خدمات ارتباطی موظف هستند تا سال 2020 دسترسی تمامی شهروندان بریتانیا (انگلستان، اسکاتلند، ولز و ایرلند جنوبی) را به اینترنت پرسرعت فراهم کنند.


دولت امیدوار است تا این زمان بتواند اینترنت را نیز مانند برق و آب لوله‌کشی، در زمره خدمات اساسی زندگی قرار دهد که تمامی شهروندان حق بهره‌مندی از حداقل آن را داشته باشند. در انگلستان اکنون بسیاری از مناطق اینترنتی پرسرعت و با کیفیت بالا دارند اما این مناطق شامل نواحی روستایی و دوردست نمی‌شود.


دولت در طرح خود دسترسی به اینترنت را حق هر شهروندی در هر نقطه از کشور عنوان کرده و قصد دارد برای ایجاد زیرساخت‌ها و انجام طرح، سرمایه جذب کند.


در حال حاضر براساس طرح‌های توسعه قبلی که در بریتانیا تعریف شده، 95 درصد از وسعت این کشور باید تا سال 2017 تحت پوشش اینترنت قرار گیرند، کاری که بخشی از توسعه شبکه آن انجام شده اما نگرانی‌هایی درباره کافی بودن امکانات برای اجرای طرح بزرگتر وجود دارد.


حزب کارگر بریتانیا که اکنون خارج از دولت است، نگرانی خود را از غلبه وسعت بر کیفیت ابراز کرده است و مطرح کرده که هیچ سودی در اینترنتی که کیفیت نداشته باشد و قابل اتکا نباشد، وجود ندارد.


از سوی دیگر دیوید کامرون، نخست‌وزیر انگلستان هم اعلام کرده که برخی از زیرساخت‌ها موجود است و بخشی که وجود ندارد هم قابل دسترسی و ایجاد خواهد بود.


دولت انگلستان با هدف ایجاد موقعیت برابر برای روستانشینان در امور تجارت و ارتباطات، این طرح را ارائه کرده و قرار است با آن شرایط برابری میان جامعه شهری و روستایی این کشور برقرار شود.


در صورتی که بریتانیا موفق به انجام این پروژه شود، گامی مهم در پوشش فراگیر اینترنت در جهان برداشته شده و دست‌کم نشان می‌دهد که انگلیسی‌ها از پس تهیه امکانات برای خودشان بر می‌آیند.


مترجم: محمدرضا احمدی‌نیا


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب