دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
11 ارديبهشت 1399 - 23:18

تاریخ روز جهانی کار و کارگر در کشور های مختلف در ویکی آنا

هر جامعه‌ای که از فرصت اندیشه و بازوی هنرمند کارگران بهتر استفاده کند توسعه، پیشرفت و رونقی دو چندان خواهد یافت.
کد خبر : 486696
kargar-10.jpg

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، روز جهانی کارگر یادمان شورش کارگران آمریکائی در اول ماه مه ۱۸۸۶ در شیکاگو است که هر سال در بسیاری از کشورهای جهان جشن گرفته می‌شود. در ادامه تاریخ روز جهانی کار و کارگر در کشور های مختلف را برای شما جمع بندی کرده ایم.


روز جهانی کار و کارگر در ایران، ترکیه و عراق


روز اول ماه مه در ایران، ترکیه و عراق، در روز ۱۱ اردیبهشت ۱۳۲۵ (اول ماه مه ۱۹۴۶ میلادی) تظاهرات کارگران در کرمانشاه مورد حمله ی پلیس قرار گرفت. در این تظاهرات ۱۴ کارگر کشته و ۱۲۰ کارگر زخمی شدند. این کارگران نخستین جانباختگان اول ماه مه در ایران هستند.


در حمله پلیس استانبول به تظاهرات کنندگان در این روز در سال ۱۹۷۷، ۳۴ کارگر ترک کشته شدند، در عراق هم توسط حزب کمونیست عراق هرسال مراسم و تظاهرات روز کارگر در بغداد و سایر شهرهای عراق برگزار می‌شود.


روز جهانی کار و کارگر در هند


روز اول ماه می در سرتاسر هند به افتخار اله ی بهار و جشنواره ی باروری، جشن گرفته می‌شود. این روز یادآور روز بین‌المللی کارگر است که اهمیت تاریخی دارد. این روز همچنین روز معترضان سیاسی است. روز اول ماه می غیر از این روز جشن قدیسین نیز است. برای سازمان دادن کارگران، این روز در بسیاری از کشورها، تعطیل عمومی ست.


در هند، روز اول ماه مه یک روز تعطیل عمومی اعلام می شود.


اولین جشن روز اول ماه مه در هند توسط حزب کارگر کیسان هندوستان در ۱ مه سال ۱۹۲۳ برگزار شد. همچنین اولین بار بود که پرچم قرمز در هند مورد استفاده قرار گرفت.


در ماهاراشترا و گجرات، رسماً به نام روز ماهاراشترا و روز گجرات بود، چرا که در این روز در سال ۱۹۶۰ هر یک استقلال خود را پس از جدا شدن از ایالت قدیمی بمبئی بر اساس خطوط زبانی، به دست آوردند.


روز جهانی کار و کارگر در آمریکا


روز اول ماه می به عنوان روز کارگر، منشأ این روز، جنبش کارگری آمریکا در اواخر قرن نوزدهم است. تاریخ این حرکت به اول ماه می ۱۸۸۶ میلادی بازمی‌گردد. در این روز تعداد زیادی از کارگران آمریکایی دست به اعتصاب زدند و خواستار یک روز کاری استاندارد و هشت ساعته شدند. در چهارم ماه مه در میدان هی مارکت شیکاگو یک بمب پرتاب شده توسط یک انقلابی، منجر به مرگ ده‌ها نفر (از جمله چند افسر پلیس) و زخمی شدن بیش از ۱۰۰ نفر شد. این تظاهرات نتیجه فوری دریافت نکرد، اما مؤثر واقع شد. پس از آن، هشت ساعت کار در روز عرف بسیاری از کشورها در سراسر جهان شد.


از این رو این روز به عنوان روز تظاهرات، راهپیمایی، و سخنرانی انتخاب شد. این روز در اکثر ایالات متحده، روسیه و دیگر کشورهای کمونیستی تعطیل است.


تاریخ روز کار و کارگر در بسیاری از کشورها


روز کار در تاریخ اول مه در بسیاری از کشورها در سراسر جهان جشن گرفته می‌شده‌است و هنوز هم اغلب، روزی برای اعتراضات و تظاهرات است. در این روز، سازمان‌های مختلف کارگری در سراسر کشور در قالب گروه، به برگزاری مسابقات مختلف برای کودکان طبقه ی کارگر می‌پردازند.


با این حال، در سال‌های اخیر، مراسم این روز، شکل تازه‌ای گرفته که در آن کارگران و اتحادیه‌های کارگری خواستار حفاظت از منافع خود و و دادن وجه انسانی به اصلاحات اقتصادی هستند.


در سال ۱۹۵۵ در کلیسای کاتولیک رومی، ۱ می به عنوان روز «قدیس یوسف کارگر»، نامزد مریم مقدس نامگذاری شد.


کانادا نخستین دوشنبه هر سپتامبر (شهریور ماه) را به عنوان «روز کارگر» به رسمیت می شناسد.


 


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب