باید از الگوی مبارزه با کرونا برای مبارزه با اعتیاد بهره برد/ با سازمانهای متخلف برخورد قضائی میشود
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، حجتالاسلام محمدجعفر منتظری در نشست تخصصی ویدئوکنفرانس معاونان و مدیران کل ستاد مبارزه با مواد مخدر و دبیران شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر سراسر کشور بابیان اینکه باید لباس مبارزه با مواد مخدر را بهصورت جدیتر به اندام کسانی که مسئولیت دارند بپوشانیم، افزود: ستاد مبارزه با مواد مخدر یکی از مهمترین وظایفش این است که سهم هر دستگاهی را در امر مبارزه مشخص و متعاقب آن مطالبه کند و اگر دستگاهی به وظایفش عمل نکرد بهعنوان متخلف به ما معرفی کنند تا برخورد کنیم.
وی با تأکید بر اینکه دستگاهها و مقاماتی که مکلفاند کارهایی را انجام دهند و ترک فعل کنند؛ مرتکب جرم شدهاند، تصریح کرد: اگر ستاد مبارزه با مواد مخدر اعلام کند که فلان مقام و مسئول در انجاموظیفه کوتاهی کرده است دستگاه قضائی آمادگی دارد آنها را تحت تعقیب قرار دهد.
منتظری گفت: اطلاعاتی در دست دارم که برخی ضابطین قضائی در مبارزه با مواد مخدر آسیبهایی دارند که باید در یک جلسه محرمانه به این موضوع پرداخته شود.
وی اضافه کرد: هرساله در ماه رمضان آمار جرائم کاهش پیدا میکند. این امر مهم باید ما را به مطالعه از نظر جامعهشناسی و روانشناسی وادارد تا جامعه را به سمت ارتکاب جرائم کمتر سوق دهیم و ببینیم علت اینکه در ماه رمضان جرائم کاهش پیدا میکند، چیست.
وی با تأکید بر اینکه قطعاً مهمترین عامل نزدیکی مردم با خداوند و طاعات و عبادات در این ماه است، خاطرنشان کرد: بنا بر تصمیم ستاد ملی مقابله با کرونا، تصمیم بر این است که در اولین فرصت، مساجد و تکیهگاهها باز شوند، ولی مصلحت بر این شد که این بازگشایی به تعویق بیافتد که امیدواریم با بررسیهای انجامشده و صحبتهای صورت گرفته با وزیر بهداشت، در نیمه دوم ماه رمضان شاهد بازگشایی اماکن مذهبی و مساجد باشیم.
ضرورت بهروزرسانی و اصلاح قوانین در حوزه مبارزه با مواد مخدر
منتظری در ادامه سخنان خود، با قدردانی از ستاد مبارزه با مواد مخدر، اضافه کرد: اساسیترین نکته در امر مبارزه با قاچاق مواد مخدر آن است که اساس و بنیان کار متناسب با شرایط باشد. قانون همیشه به شرایط ناظر است و با توجه به مؤلفههای جامعه باید قانون جامع داشته باشیم. بر همین اساس قانونی که چند سال قبل برای مبارزه با مواد مخدر تصویب شده است، امروز نمیتواند نیاز ما را برطرف کند و باید با توجه به مجموعه مؤلفههایی که در جامعه وجود دارد، قانون اصلاح شود.
این مقام قضائی خاطرنشان کرد: پیشنویس اصلاح قوانین تهیه و به مراجع تصمیمگیری ارائه شده است که امیدواریم در اسرع وقت مورد تصویب و اصلاح قرار گیرد.
مبارزه با مواد مخدر تنها منوط به قوه قضاییه و نیروی انتظامی نیست
منتظری با تأکید بر اینکه: امر مبارزه، موضوعی است که به چند دستگاه مربوط میشود و مبارزه با مواد مخدر تنها منوط به قوه قضائیه و نیروی انتظامی نمیشود گفت: اگر تمام دستگاهها پایکار مبارزه با مواد مخدر بیایند، میتوانیم بهسرعت با این پدیده خانمانسوز مقابله کنیم اما اگر عملکرد دستگاه کُند باشد، نباید انتظار موفقیت داشته باشیم.
وی در بخشی دیگر از سخنان خود بابیان اینکه همانند بیماری کرونا، باید ماسک متناسب با مواد مخدر هم تهیه کنیم، افزود: آلودگی به مواد مخدر نیاز به اهتمام و توجه بیشتری برای مبارزه دارد و ما اشراف لازم را داریم و میبینیم چه دستگاههایی بیش از وظایفشان در حوزه مبارزه با مواد مخدر اقدام میکنند و چه دستگاههایی کمکاری میکنند.
وی تأکید کرد: دولت بهموجب قانون مکلف به ایجاد مراکز ترک اعتیاد در سراسر کشور است اما شاهدیم که تعداد این مراکز کم است و مجبوریم از زندان برای نگهداری این افراد استفاده کنیم. دولت باید در این بخش سرمایهگذاری داشته باشد.
باید از الگوی مبارزه با کرونا برای مبارزه با اعتیاد بهره برد
دادستان کل کشور بابیان اینکه کسی که گرفتار مرض و درد اعتیاد میشود شرف و حیثیتش گرفته میشود و این موضوع آثار سویی در جامعه ایجاد میکند، یادآور شد: خطر اعتیاد کمتر از کرونا نیست و این بلا دامنگیر بسیاری از افراد جامعه شده است. باید از مبارزه با کرونا برای مبارزه با اعتیاد الگوبرداری کنیم. چراکه امروزه تعداد معتادان و افرادی که آلوده به مصرف مواد مخدر هستند، زیبنده ایران نیست.
منتظری گلایه کرد: اغلب مبتلایان به بیماری کرونا، افراد میانسال به بالا هستند و کل جهان درگیر این موضوع شدهاند اما اغلب افرادی که اعتیاد دارند، جوانان هستند. چرا برای این مسئله یک همت جمعی ایجاد نمیشود تا جوانانمان را از این بلای خانمانسوز نجات دهیم.
انتهای پیام/4145
انتهای پیام/