دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
از سوی دکتر طهرانچی صورت گرفت؛

ابلاغ شیوه‌نامه فعالیت آزمایشگاه‌ها و کارگاه‌های دانشگاه آزاد اسلامی در شرایط فاصله‌گذاری هوشمند ناشی از شیوع کرونا

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی شیوه‌نامه فعالیت آزمایشگاه‌ها و کارگاه‌های دانشگاه آزاد اسلامی در شرایط فاصله‌گذاری هوشمند ناشی از شیوع کرونا را ابلاغ کرد.
کد خبر : 482686
637216801286100702_lg.jpg

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، دکتر محمدمهدی طهرانچی، بخشنامه فعالیت آزمایشگاه‌ها و کارگاه‌های دانشگاه آزاد اسلامی در شرایط فاصله‌گذاری هوشمند ناشی از شیوع کرونا را به معاونان، رؤسای مراکز و مدیران کل سازمان مرکزی، رؤسای استان‌ها، واحدها و مراکز آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی ابلاغ کرد.
دکتر طهرانچی در این بخشنامه تأکید کرده، با شیوع ویروس کرونا و نقش تأثیرگذار قرنطینه و فاصله‌گذاری اجتماعی در مهار این بیماری، محدودیت‌هایی برای بسیاری از فعالیت‌های اجتماعی از جمله فعالیت‌های آموزشی و پژوهشی مراکز آموزش عالی و دانشگاه‌ها به وجود آمده است. لیکن در کنار لزوم مقابله با کرونا و رعایت پروتکل‌های بهداشتی، موضوع انجام بهینه این فعالیت‌ها نیز باید مورد توجه باشد. از این رو با توجه به جایگزینی طرح فاصله‌گذاری هوشمند به جای فاصله‌گذاری اجتماعی، انجام فعالیت‌های پژوهشی در دانشگاه می‌تواند ضمن رعایت کلیه موارد پروتکل‌های بهداشتی توصیه شده از سوی مراجع ذی‌صلاح انجام شود.
دانشگاه آزاد اسلامی در جایگاه یکی از ارکان قدرتمند علمی کشور و به‌عنوان یک دانشگاه پیشرو و حل مسئله، همواره در تلاش است با تکیه بر توانمندی نیروی انسانی و امکانات و ظرفیت تجهیزاتی خود در حل مسائل و مشکلات کشور گام‌های اساسی برداشته و در جهت توسعه و پیشرفت کشور به ویژه در مقاطع حساس و سرنوشت‌ساز، فعالانه به ایفای نقش بپردازد.
در همین راستا با توجه به شرایط خاص پیش آمده در کشور به واسطه شیوع ویروس Covid-19، به منظور بهره‌برداری بهینه از امکانات آزمایشگاهی و کارگاهی برای کمک به رفع نیازهای بهداشتی جامعه و از سوی دیگر پاسخگویی به نیازهای پژوهشی ضروری، به‌خصوص نیازهای تحقیقاتی دانشجویان تحصیلات تکمیلی، شیوه‌نامه فعالیت آزمایشگاه‌ها و کارگاه‌ها در شرایط فاصله‌گذاری هوشمند ناشی از شیوع کرونا به رؤسای استان‌ها ابلاغ می‌شود.
از جمله اهداف این شیوه‌نامه، کمک به انجام فعالیت‌های پژوهشی ضروری مربوط به رساله‌های دکترای تخصصی و پایان‌نامه‌های کارشناسی ارشد و دکترای حرفه‌ای، تسهیل شرایط استفاده از امکانات آزمایشگاهی برای دانشجویان تحصیلات تکمیلی و کمک به کاهش حجم جابه‌جایی دانشجویان بین محل سکونت و تحصیل، استفاده از امکانات آزمایشگاهی و کارگاهی واحدهای دانشگاهی برای تولید محصولات یا ارائه خدمات در راستای خدمت‌رسانی به جامعه و نظام بهداشتی و درمانی کشور به منظور مقابله با ویروس کرونا، ادامه روند همکاری آزمایشگاه‌ها و کارگاه‌های واحدهای دانشگاهی با واحدها و سازمان‌های خارج از دانشگاه از جمله واحدهای صنعتی، گمرک، سازمان ملی استاندارد و...، مرتفع شدن نیاز آزمایشگاهی و کارگاهی ضروری طرح‌های پژوهشی اعضای هیئت علمی دانشگاه و امکان انجام ارزیابی‌های دوره‌ای تجهیزات آزمایشگاهی پیشرفته و رعایت اصول نگهداری آن‌ها به منظور جلوگیری از خسارت‌های احتمالی است.
در این بخشنامه آمده است: به منظور ایجاد فاصله مطمئنه بین افراد حاضر و کنترل بهتر فضا در آزمایشگاه، بر اساس پروتکل‌های بهداشتی لازم است، حداکثر تعداد افراد حاضر در آزمایشگاه طوری تعیین شود که اصول فاصله‌گذاری اجتماعی رعایت و فاصله افراد کمتر از ۲ متر نباشد. همچنین لازم است کلیه سطوح و وسایل و تجهیزات مورد استفاده در هر نوبت کاری در انتهای کار با نظارت مسئول آزمایشگاه توسط مواد ضدعفونی کننده مناسب به طور کامل ضدعفونی شود. ضروری است کلیه افراد حاضر در محیط آزمایشگاه یا کارگاه همواره از دستکش و ماسک بهداشتی استفاده کنند و از ورود افراد با علائم مشکوک به کرونا به محیط آزمایشگاه و کارگاه ممانعت شود. در صورت فعالیت همزمان چندین آزمایشگاه، از تردد غیرضروری بین آزمایشگاه‌ها خودداری شود.
براساس بندهایی از این بخشنامه، لازم است هر یک از واحدهای دانشگاهی در اسرع وقت نسبت به آماده‌سازی فضای آزمایشگاهی یا کارگاهی مورد نیاز برای انجام پروژه‌های تحقیقاتی مربوط به پایان‌نامه‌ها و رساله‌های دانشجویی متناسب با شرایط خاص فعلی اقدام کنند. به همین منظور ضمن استقرار تجهیزات و امکانات مورد نیاز دانشجویان در آزمایشگاه‌های مشخص، نسبت به تهیه کلیه اقلام بهداشتی مورد نیاز برای کار در این فضاها از قبیل مواد ضدعفونی کننده مناسب سطوح، دست و همچنین ماسک بهداشتی و عینک اقدام کنند.
در صورتی که امکان تأخیر در انجام آزمایشات مربوط به پایان‌نامه یا رساله دانشجویان تحصیلات تکمیلی وجود نداشته باشد و در صورت ضرورت برای حضور دانشجو در آزمایشگاه، لازم است تا در هر واحد دانشگاهی درخواست مربوطه از سوی استاد راهنمای پایان‌نامه/رساله به معاونت پژوهشی/ علمی واحد ارسال شود. معاونان پژوهشی/علمی واحدهای دانشگاهی موظفند با هماهنگی مدیر آزمایشگاه‌های واحد براساس ظرفیت آزمایشگاه‌ها نسبت به تنظیم برنامه زمانبندی این شیوه‌نامه برای حضور دانشجویان معرفی شده اقدام کنند.
همچنین حضور فیزیکی کارشناسان آزمایشگاه‌ها به صورت شیفتی در آزمایشگاه‌های فعال جهت انجام پروژه‌های تحقیقاتی مربوط به پایان‌نامه‌ها و رساله‌های دانشجویی ضروری است.
در این بخشنامه تأکید شده که با توجه به اشتغال به تحصیل تعدادی از دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی در شهرهای غیر از محل سکونت خود، نظر به ضرورت رعایت توصیه‌های بهداشتی و راهکارهای ارائه شده برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا، به منظور کاهش حجم جابجایی افراد، این دسته از دانشجویان می‌توانند از امکانات موجود آزمایشگاه‌ها و کارگاه‌های واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی محل سکونت خود استفاده کنند.
در صورت ضرورت به استفاده از امکانات آزمایشگاهی و کارگاهی برای انجام طرح‌های پژوهشی، چنانچه به هیچ عنوان امکان تعویق زمان انجام آزمایشات مربوطه وجود نداشته باشد، لازم است درخواست استفاده از امکانات آزمایشگاهی /کارگاهی واحد با ذکر دلایل توجیهی توسط مجری طرح به معاونت پژوهشی علمی واحد ارائه شود. معاونان پژوهشی/علمی واحدهای دانشگاهی موظفند با درنظر گرفتن شرایط آزمایشگاه‌های واحد و با توجه به اولویت‌های موجود، نسبت به بررسی درخواست‌ها اقدام کنند. در صورت تأیید معاونت پژوهشی واحد امکان استفاده از امکانات آزمایشگاهی و کارگاهی برای مجری طرح فراهم خواهد بود.
در این بخشنامه آمده است، استفاده از امکانات آزمایشگاهی و کارگاهی واحدهای دانشگاهی به منظور تولید محصولات بهداشتی و همچنین ارائه خدمات آزمایشگاهی در راستای مقابله با کرونا ضمن رعایت پروتکل‌های بهداشتی برای حفظ سلامت نیروی انسانی شاغل در آزمایشگاه و کارگاه با نظر رؤسای واحدهای دانشگاهی در اولویت است. لازم است تا گزارش محصولات و خدمات ارائه شده در این خصوص به پژوهشگاه و شبکه آزمایشگاهی ارسال شود.
با توجه به فعالیت تعدادی از آزمایشگاه‌های واحدهای دانشگاهی به‌عنوان آزمایشگاه همکار استاندارد و یا در قالب ارائه خدمات آزمایشگاهی و کارگاهی به واحدهای صنعتی خارج از دانشگاه، در صورت وجود تقاضا، ارائه خدمات مذکور براساس شرایط واحد و اولویت‌های برنامه آزمایشگاه‌ها و کارگاه‌ها با نظر رؤسای واحد بلامانع است.
در این بخشنامه تأکید شده با توجه به تعطیلی ناپذیری فعالیت‌های پژوهشی و به‌منظور تسهیل روابط بین دانشجو و اعضای هیئت علمی در راستای راهبری رساله‌ها، پایان‌نامه‌های دانشجویی، پروژه، کارآموزی و... واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی موظف هستند از بستر فضای مجازی استفاده مؤثر کنند.
انتهای پیام/۴۱۱۸/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب