ویروس کرونا عرضه جهانی مواد غذایی را تهدید میکند
به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانش بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از سیانان، ازآنجاکه بیماری همهگیر ویروس کرونا تجارت جهانی را متوقف و کشورها را مجبور به اعمال قرنطینه کرده است، این اختلالها باعث قطع زنجیرههای تأمین و افزایش عدم امنیت مواد غذایی میشوند.
البته مسئله کمبود مواد غذایی نیست، بلکه اقدامات شدید جهان در واکنش به این ویروس است.
سازمان غذا و کشاورزی سازمان ملل متحد (FAO) در گزارشی که اواخر ماه گذشته منتشر شد اعلام کرد قفسههای سوپرمارکتها در حال حاضر موجودی دارند. اما یک بحران همهگیر طولانیمدت میتواند بهسرعت زنجیرههای تأمین مواد غذایی را با کمبود مواجه کند؛ یک شبکه پیچیده از تعامل، شامل کشاورزان، کارخانههای فرآوری، حملونقل ،خردهفروشان و موارد دیگر.
همچنین بسته شدن مرزها، محدودیتهای حرکتی و اختلال در صادرات و حملونقل هوایی، ادامه تولید مواد غذایی و حملونقل کالاها در سطح بینالمللی را دشوارتر کرده و کشورهایی که منابع و ذخیره مواد غذایی کمی دارند را در معرض خطر بالایی قرار داده است.
کشورهای دنیا چهکاری باید انجام دهند؟
سازمان ملل متحد اکنون از کشورهای آسیبدیده میخواهد اقدامات اضطراری را در داخل کشور به کار گیرند، و همچنین در سطح جهانی برای حمایت از عرضه مواد غذایی با یکدیگر همکاری کنند.
سازمان غذا و کشاورزی سازمان ملل متحد گفت، دولتها میتوانند با بسیج بانکهای مواد غذایی، ارائه وجه نقد به خانوادههای آسیبپذیر، ایجاد ذخایر فوری مواد غذایی و اقداماتی برای حمایت از کارگران کشاورزی از شهروندان خود محافظت کنند.
در این گزارش همچنین آمده است همکاری بینالمللی و تجارت جهانی آزاد نیز بسیار مهم است. دولتها باید در این مدت محدودیتهای صادرات و تعرفه واردات را از بین ببرند. کشورهای فقیر که قادر به تهیه بستههای محرک و کمکهای مالی نیستند، باید به دنبال بودجه بینالمللی باشند.
در این گزارش اشاره شده است که جهان بههیچوجه آماده چنین بیماری همهگیری نبود. اما با فعال نگهداشتن زنجیره تأمین و همکاری بینالمللی برای باز نگهداشتن تجارت، کشورها میتوانند از کمبود مواد غذایی جلوگیری کنند و از آسیبپذیرترین اقشار مردم محافظت کنند.
انتهای پیام/4112/
انتهای پیام/