دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
23 فروردين 1399 - 09:48
مدیر خبرگزاری النخیل در گفتگو با آنا:

کاظمی می‌تواند ظرف یک ماه کابینه جدید تشکیل دهد/ لزوم حمایت نخست‌وزير عراق از جایگاه حشدالشعبی

مدیر خبرگزاری النخیل با بیان اینکه به دلیل اجماع همه جریان‌های سیاسی عراق بر نخست‌وزیری مصطفی کاظمی وی طی یک ماه می‌تواند کابینه جدید تشکیل دهد، گفت: نخست‌وزیر باید از ارتقای جایگاه حشدالشعبی حمایت کند.
کد خبر : 482189
C97B8282.JPG

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، برهم صالح، رئيس‌جمهور عراق پس از آنکه عذر عدنان الزرفی را به دلیل ناتوانی در تشکیل کابینه خواست، «مصطفی الکاظمی» را به عنوان نخست‌وزیر و مأمور تشکیل کابینه عراق معرفی کرد. 


به دنبال انصراف محمد توفیق علاوی از نخست‌وزیری عراق و در ادامه ناتوانی عدنان الزرفی از تشکیل کابینه جدید، بار دیگر نام رئیس دستگاه اطلاعات عراق برای تصدی این پست مطرح شد. کاظمی متولد ۱۹۶۷ میلادی در بغداد و فارغ‌التحصیل رشته حقوق است. وی مدتی به‌عنوان سردبیر بخش عراق پایگاه خبری المانیتور کار می‌کرد و مقالاتی با هدف بالا بردن روحیه صلح، مشارکت اجتماعی در عراق و نمایش آینده و موقعیت تاریخی مناسبی برای کشور و افشای پشت پرده ناکامی‌ها و راه‌های رفع آن منتشر کرده بود.


بیشتر بخوانید:


نخست‌وزیر جدید عراق محبوبیت ملی و مذهبی دارد


کاظمی راه آسان‌تری در پیش دارد


«محمدعلی الحکیم»، مدیر خبرگزاری «النخیل» عراق در گفتگو با خبرنگار حوزه غرب آسیا و محور مقاومت گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا گفت: انتخاب مصطفی الکاظمی هم‌زمان با چند روز تاریخی عراق همچون شهادت سیدمحمدباقر صدر، سالگرد فتوای جهاد کفایی آیت‌الله سیستانی مرجع عالیقدر شیعیان عراق علیه گروه تروریستی داعش و سقوط حکومت دیکتاتوری صدام انجام شد. مأموریتی که به کاظمی واگذار شد پس از آن بود که عدنان الزرفی همانند محمد توفیق علاوی از تشکیل کابینه عذر خواست.


میزگرد تحولات عراق


محمدعلی الحکیم، مدیر خبرگزاری النخیل


وی افزود: مسئولیتی که اکنون برعهده کاظمی گذاشته شده، بسیار آسان‌تر از مأموریتی است که برعهده علاوی و الزرفی گذاشته شده بود، زیرا از سویی الزرفی به‌سختی می‌توانست نظر فراکسیون‌ها را به خود جلب کند و از سوی دیگر طبق قانون اساسی عراق سمتی که به  وی واگذار شده بود باید به فردی شیعه واگذار می‌شد؛ بنابراین جمع کردن جریان‌های شیعه در قالب یک کابینه برایش بسیار سخت بود. با توافق به وجود آمده میان جریان‌های شیعه، اهل سنت و کُرد به نظر می‌آید کاظمی دست‌کم در مدت حدود یک ماه بتواند کابینه مدنظرش را تشکیل دهد.


این تحلیلگر سیاسی عراق عنوان کرد: بعد از سقوط صدام برای نخستین‌بار در تاریخ عراق است که همه جریان‌ها برای انتخاب شخصیتی همچون مصطفی الکاظمی به توافق دست یافته‌اند. اگر درخواست‌های جدیدی از سوی فراکسیون‌های شیعه، سنی و کرد مطرح نشود، به نظر می‌آید که انتخاب مناسبی برای سمت نخست‌وزیری به وجود آمده است.


حکیم گفت: طبق قانون اساسی کاظمی باید در مدت یک ماه کابینه خود را تشکیل دهد و بر مبنای آنچه در سخنانش پس از انتخاب به عنوان نخست‌وزیر مطرح شد، باید حافظ منافع ملی عراق باشد و زمینه‌های برگزاری انتخابات سالم را ظرف یک سال آینده فراهم کند.


چرا نام کاظمی مجدد مطرح شد؟ 


وی درباره برخی مباحث حاشیه‌ای که چرا ابتدا نام کاظمی مطرح شد، سپس علاوی انتخاب و بعد از مدت کوتاهی الزرفی روی کار آمد و درنهایت مجدد تصمیم گرفتند کاظمی را به عنوان مأمور تشکیل کابینه عراق معرفی کنند، تصریح کرد: من معتقدم این چهره‌ها از نظر رویه کاری هیچ تفاوتی با یکدیگر ندارند و الزرفی و کاظمی از یک مکتب فکری و فضای سیاسی هستند. نکته‌ای که وجود دارد، این است که الزرفی به توصیه پل برمر، حاکم آمریکایی عراق در سال ۲۰۰۴ استاندار نجف شد، ولی کاظمی در دوره نخست‌وزیری حیدر العبادی وارد دستگاه اطلاعاتی عراق شده بود؛ بنابراین از لحاظ شیوه مدیریت امور تفاوت‌هایی میان دو طرف وجود دارد.


میزگرد تحولات عراق


حکیم افزود: من معتقدم اگر هر یک از شخصیت‌هایی که روی کار می‌آيند، بخواهند خود را مایل به طرف خاصی نشان دهند، همانند عادل عبدالمهدی به حاشیه رانده خواهند شد. اگر کاظمی بخواهد همه تخم‌مرغ‌هایش را در سبد آمریکا بچیند، بیشتر از چند ماه دوام نخواهد آورد و باید اعتدال را در همه امور رعایت کند تا بتواند عراق را از اوضاع سیاسی دچار هرج و مرج شده کنونی نجات دهد.


وی کاهش قیمت نفت، شیوع کرونا و اختلافات میان جریان‌های سیاسی را تهدیداتی خواند که عراق را با خطر مواجه کرده است و گفت: تنها راه برون‌رفت از اوضاع کنونی اعتدال است.



کاظمی سیاستمداری قوی است که می‌تواند از نفوذ داخلی و منطقه‌ای خود در راستای نزدیکی مواضع طرف‌های بین‌المللی استفاده کند.



خطر کارشکنی در تشکیل کابینه جدید


مدیر خبرگزاری النخیل درباره برخی اظهارنظرها که معتقدند کاظمی نمی‌تواند در تشکیل کابینه موفق شود، تأکید کرد: ناکامی احتمالی کاظمی در تشکیل کابینه و هرگونه کارشکنی در این راستا می‌تواند عراق را با سرنوشت تاریک و مبهمی مواجه کند، زیرا مردم دیگر تحمل سردرگمی ندارند. در این میان برخی‌ معتقدند اگر کاظمی موفق نشود عبدالمهدی به کار خود تا زمان برگزاری انتخابات ادامه می‌دهد. من فکر می‌کنم با ناکامی کاظمی تظاهرکنندگان بار دیگر به خیابان‌ها خواهند آمد و اوضاع را نمی‌توان کنترل کرد.


وی با ابراز امیدواری درباره اینکه کاظمی بتواند حکومت مستقل و با اجماع همه گروه‌های سیاسی تشکیل دهد، عنوان کرد: برخی فراکسیون‌های کرد، شیعه و اهل سنت تلاش می‌کنند تا درخواست‌های فرقه‌ای خود را از کاظمی مطالبه کنند تا بتوانند هر یک وزیران مدنظرشان را در کابینه جای دهند. علاوی این مطالبه‌گری را قبول نکرد و باید دید رویکرد کاظمی چگونه خواهد بود. من معتقدم موفقیت کاظمی در گرو استقلال رأی و انتخاب کابینه‌ای از افراد  با صلاحیت است.


حکیم درباره ارتباط کاظمی و حشدالشعبی و لزوم حمایت از این گروه مبارز گفت: اگر کاظمی بخواهد روبروی حشدالشعبی بایستد، در چند ماه آینده از سمتش برکنار می شود؛ زیرا خط قرمز ملت، مقاومت و مرجعیت عراق است و نخست‌وزیر نباید خود را در برابر این گروه قرار دهد یا تصمیماتی غربگرایانه همچون انحلال یا تضعیف آن را اتخاذ کند. آمریکا، حکومت عراق و هیچ کس نمی‌تواند بسیج مردمی را از ملت جدا کند. کاظمی باید این قاعده را مد نظر خود قرار دهد که در برابر حشدالشعبی نایستد، بلکه تلاش کند جایگاه آنها ارتقا یابد، زیرا حافظ امنیت ملی و ناموس عراق هستند.


انتهای پیام/4106/4033/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب