دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
یادداشت/پرویز کرمی؛

یک جهاد علمی و فناوری شکست‌ناپذیر

رئیس مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی روابط معاونت علمی و فناوری رئیس جمهوری در یادداشتی از تلاش محققان، شرکت‌های دانش‌بنیان و استارت‌آپ‌ها در مقابله با ویروس کرونا قدردانی کرده است.
کد خبر : 481079
BS0K2839.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، پرویز کرمی ، رئیس مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی روابط معاونت علمی و فناوری رئیس جمهوری در یادداشتی از تلاش محققان، شرکت‌های دانش‌بنیان و استارت‌آپ‌ها در مقابله با ویروس  کرونا قدردانی کرده است.


هنگامی که خبر آغاز یک اپیدمی در چین منتشر شد، جهان پیش‌بینی نمی‌کرد که کار تا جایی بالا بگیرد که بیشتر از 205 کشور جهان با آن درگیر شوند. اما خیلی زود این مهمان ناخوانده منحوس توانست مردم جهان را با بحرانی تازه، سریع و غیر قابل پیش‌بینی روبه‌رو کند.کوید-19 به هر کشوری پا گذاشت جز تحمیل مرگ و تعطیلی، بحران کمبود لوازم بهداشتی همچون شستشودهنده‌ها، مواد  ضدعفونی‌کننده‌، ماسک‌های نانو، دستگاه ها و تجهیزات پزشکی را باعث شد.


ایران اما با کادر پزشکی کارآمد و ایثارگر و همت نوآوران و فناوران در یک همکاری بین بخشی و در زیست‌بوم فناوری و نوآوری شکل گرفته طی این سال‌ها با کمک معاونت علمی و فناوری که در آن شرکت‌های دانش‌بنیان، دانشگاه‌ها و مراکز علمی ونیروی انسانی خلاق و متخصص با فراهم کردن شرایط مناسب برای رشد زیست‌بوم خود را برای روزهای بحرانی به هرشکلی آماده و قوی کرده بود. فتوحات جهاد علمی و فناوری در دوران تحریم در رویارویی با کوید-19 باعث شد این زیست‌بوم رفع و تعدیل نیازهای فوریتی کشور را در دستور قرار داده و موفقیت‌هایی را کسب کند. 


این در حالی است که شرایط مقابله با کرونا در ایران در مقایسه با سایر کشورهای پیشرفته به دلیل پهناوری و پراکندگی جمعیتی، تراکم جمعیتی بالا در کلانشهرها و همچنین مواجهه با تحریم‌های ظالمانه کار مشکلی به نظر می‌رسید، با این حال استراتژی‌های مقابله با کوید-19 در ایران به شکلی پیش رفت که خیلی زود نگرانی‌های وارد شده به مردم که توسط برخی رسانه‌های بیگانه و از سر دشمنی شکل گرفته بود تبدیل به آرامش و امید شود.


با همت جوانان خلاق، شرکت‌های دانش‌بنیان و استارت‌آپها و همیاری وهمکاری مردم توانستیم تولید ماسک نانو را با افزایش چرخه تولید و همچنین تولید ماشین آلات مورد نیاز برای تولید ماسک بالا ببریم و چند برابر کنیم. همچنین به کمک  دانش‌بنیان‌‌ها کیت تشخیص «کووید-19» ایران ساخت به فوریت و با استاندارد بالا تولید شد و در زمینه ساخت و عرضه داروهای ویژه رفع کننده صدمات کرونا به بدن نیز توانستیم خیلی سریع عمل کنیم. 


در این شرایط یک شرکت دانش‌بنیان دیگر نیز با استفاده از حمایت‌های معاون علمی و فناوری، تولید مهم‌ترین تجهیز مقابله با کوید-19 یعنی دستگاه ونتیلاتور مهم‌ترین دستگاه ICU را روزانه به 35 عدد رساند تا در این زمینه نیز آمادگی لازم برای مقابله با این ویروس ناشناخته را داشته باشیم. هنگامی که ایران شروع به رفع نیازهای داخلی کشور کرد کوید-19 که یک بحرانی جهانی است باعث شده بود هیچ کشوری حتی اگر می‌خواست هم چیزی برای صادر کردن به دیگر کشورها نداشته باشد چرا که هر کشوری که بتواند روی پای خود بایستد بی‌شک بحران را بهتر و آسان‌تر پشت سر گذاشته است.


متاسفانه آن چنان که در رسانه‌های غربی و بین‌المللی شاهد هستیم، در شرایط کنونی بسیاری از کشورهای توسعه یافته در مواجهه با کوید-19 به سالمندان و قشر آسیب پذیر اولویت درمان نمی‌دهند، اما خوشبختانه و با عنایت الهی در ایران نیازی به اولویت‌بندی بیماران پیدا نکرده و نخواهیم کرد.


اما مبارزه با کرونا در حوزه آی‌تی و هوش مصنوعی نیز موفقیت داشت. سامانه هوشمند تشخیص کوید-19 نیز توسط محققان یک شرکت دانش‌بنیان از دانشگاه صنعتی شریف و با همکاری دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور و معاونت علمی و فناوری رونمایی شد. یکی از بهترین روش‌های تشخیص کوید-19 که دقت بیشتر و هزینه کمتری دارد استفاده از هوش مصنوعی و بهره‌گیری تصاویر سی تی اسکن قفسه سینه برای تشخیص پنومونی کوید 19 است.


در این سامانه که به عنوان دستیار متخصصین رادیولوژی فعال شده است، سرعت و دقت شناسایی بیماری بسیار بالا است، هوش مصنوعی باعث می‌شود تا در روند تشخیص این بیماری خطای انسانی که بر اثر خستگی و کار زیاد  در تیراژ بالا و فشرده به وجود می‌آید به صفر برسد. سامانه هوشمند تشخیص کوید-19، اطلاعات زیادی در زمان کوتاهی به دست می‌آورد، آرشیو می‌کند و در پایش، بررسی و تصمیم‌گیری کمک می‌کند. همچنین این سامانه به صورت آماری و دقیق میزان ابتلای فرد را تشخیص داده که خود برای درمان دقیق بیمار بسیار با اهمیت است. سامانه تشخیص پونومی کوید19 بر اساس پزشکی نوین و هوش مصنوعی شکل گرفته است.


انتهای پیام/4021/


 


انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته