دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
03 فروردين 1399 - 15:54

نخستین دوربین حرارتی تب‌سنجِ ساخت ایران به بهره‌برداری رسید

نخستین دوربین حرارتی تب سنج ایران‌ساخت به بهره برداری رسید و روز گذشته در یکی از مراکز تحت پوشش شهرداری با موفقیت نصب و راه اندازی شد.
کد خبر : 479452
کرونا تب سنج.jpg

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از معاونت علم و فناوری ریاست جمهوری، در روزهایی که شیوع کرونا بر زیست جامعه ایرانی اثرات نامطلوبی گذاشته است، فعالان زیست بوم فناوری و نوآوری در تلاش‌اند تا با انتشار خبرهایی خوش در جامعه روح امید را پررنگ تر از قبل بدمند.


نخستین دوربین حرارتی تب سنج ایران ساخت بومی


ساخت این دوربین با حمایت ستاد توسعه فناوری‌های آب، خشکسالی، فرسایش و محیط زیست معاونت علمی توسط یکی از شرکت‌های دانش بنیان ایرانی انجام شد. پس از شیوع کرونا محققان شرکت برای تب سنجی تست دستگاه را انجام دادند که با موفقیت انجام شد.


کرونا با فناوری ایران ساخت شکست می‌خورد


دوربین‌های حرارتی با استفاده از فناوری آرایه صفحه کانونی در صنعت کاربردهای متعددی دارد که می‌توان به استفاده در کاربرد‌های پزشکی اشاره کرد. در اپیدمی‌های مشابه ویروس کرونا چون کنترل عبور و مرور افراد بیمار و هشدار فوری اهمیت فوق العاده‌ای دارد، از فناوری حرارتی می‌توان برای تشخیص فوری تب استفاده کرد و پس از آن بیماران را از افراد سالم جدا کرد.


برای کنترل دقت دما از دو دستگاه مرجع، که دمای آنها با دقت بهتری تنظیم شده استفاده می‌شود. دستگاه با مقایسه دمای صورت فرد با دمای مرجع، دمای صورت هر فرد را استخراج و در صورت بالاتر بودن از میزانی که نظام درمان تعیین کرده است، هشدار می‌دهد. 


پس با این دستگاه می‌توان دمای افراد را حین تردد و بدون نیاز به توقف آنها اندازه گیری کرد. تنها کافی است که مسیر عبوری افراد در راهرویی به عرض مناسب برای جلوگیری از تمرکز هدایت شود. پس از آن بدون نیاز به توقف فرد همینکه شخصی از جلوی دوربین عبور کرد دمای بدنش اندازه گیری شده و در صورت بالا بودن دستگاه به صورت خودکار هشدار می‌دهد.


ایران در زمره صاحبان فناوری دوربین‌های حرارتی قرار گرفت


کشورهای صنعتی جهان مانند آمریکا، چند کشور اروپایی و چین صاحب این فناوری هستند. در حال حاضر این فناوری با این اقدام دانش‌بنیان‌ها در کشورمان بومی شده است. با توجه به اینکه بخش‌های اصلی اجزای این سامانه به همراه کلیه نرم‌افزارهای آن در کشور و به صورت بومی تولید می‌شود، پس هزینه تمام شده دستگاه از نمونه‌های خارجی آن بسیار کمتر است.


در همین چند هفته ای که از شیوع کرونا در کشور می‌گذرد بازیگران زیست بوم فناوری و نوآوری خوش درخشیده‌اند. محصولات ضد کرونایی آنها مانند نور امیدی بر جامعه می‌تابد تا قدرتمندتر از پیش مسیر پیشرفت را طی کنیم. بومی‌سازی این دستگاه نمونه‌ای از فعالیت‌های آن‌ها است.


انتهای پیام/4144/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب