همه چیز درباره ویروس کرونا/ از خرافات تا واقعیت
گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، شیوع گسترده ویروس کرونا در جهان نه تنها باعث ترس و وحشت مردم شده بلکه ضربه سنگینی به اقتصاد کشورهای درگیر وارد کرده است. تاکنون نزدیک به 114 هزار نفر در جهان به ویروس کرونای جدید مبتلا شدهاند که از میان بیش از 4 هزار نفر جان خود را از دست دادهاند.
شیوع ویروس کرونای جدید یا کووید-19 باعث به وجود آمدن سوالات و در برخی موارد خرافات زیادی شده است. پیروی از روشهای غلط میتواند احتمال ابتلا به ویروس کرونای جدید را افزایش دهد یا در برخی موارد باعث به خطر افتادن جان فرد شود. در ادامه به برخی از سوالات رایج در خصوص این ویروس پاسخ داده شده است.
آیا باد گرم خشککنها دست میتواند کووید-19 را از بین ببرد؟
خیر، این روش اثری ندارد. برای مقابله با ویروس کرونای جدید باید دستهای خود را به صورت مرتب و با استفاده از آب و صابون یا مواد شوینده حاوی الکل بشویید. سپس برای خشک کردن دستها از دستمال کاغذی یا دستگاه خشککن دست استفاده کنید.
آیا مصرف آنتیبیوتیکها از ابتلا به ویروس کووید-19 جلوگیری میکند؟
خیر، آنتیبیوتیکها تأثیری بر ویروسها ندارند و تنها عفونتهای باکتریایی را درمان میکنند. نباید از آنتیبیوتیکها به عنوان ابزاری برای جلوگیری از ابتلا به ویروس کووید-19 استفاده شود. آنتیبیوتیک را تنها با تجویز پزشک برای درمان عفونت باکتریایی مصرف کنید.
آیا تابش لامپهای ضدعفونیکننده میتواند کووید-19 را از ببرد؟
نباید از لامپهای فرابنفش برای استریل کردن دستها یا دیگر اجزای بدن انسان استفاده شود چراکه اشعه فرابنفش باعث التهاب پوست میشود.
اسکنرهای حرارتی در تشخیص افراد آلوده به کووید-19 چقدر موثر هستند؟
اسکنرهای حرارتی میتواند افراد آلوده به کووید-19 که تب دارند را شناسایی کنند اما در صورتی که فرد آلوده تب نداشته باشد، قادر به تشخیص آنها نیست. مبتلایان به ویروس کرونا در دو تا سه روز اول بیماری تب دارند.
آیا اسپری کردن الکل یا کلر به بدن میتواند ویروس کووید-19 را از بین ببرد؟
خیر. اسپری کردن الکل یا کلر به اندام بدن نمیتواند ویروسی که وارد بدن شده را از بین ببرد. الکل و کلر میتواند باعث آسیب رساندن به قشر خارجی و غشای داخلی بدن مانند چشمها و دهان شود. میتوان از الکل و کلر برای ضدعفونی کردن سطوح استفاده کرد.
آیا دریافت نامه یا بسته از چین خطرناک است؟
خیر، هیچ خطری ندارد. احتمال سرایت ویروس از فرد آلوده به کالای تجاری بسیار کم است. همچنین احتمال انتقال ویروس کووید-19 از طریق کالا یا بسته پستی که به طور مداوم در حرکت و سفر بوده و در شرایط محیطی مختلفی قرار گرفته بسیار پایین است.
آیا احتمال انتقال ویروس کووید-19 از حیوان خانگی وجود دارد؟
تاکنون هیچ مدرکی دال بر ابتلای حیوانات خانگی مانند سگ و گربه به ویروس کرونا گزارش نشده است. با این حال بهتر است بعد از هر بار تماس با حیوان خانگی دستهایتان را با آب و صابون بشویید. این امر مانع از انتقال باکتریهای رایج میان حیوان و انسان نیز میشود.
آیا واکسن ذاتالریه فرد را در برابر ابتلا به کووید-19 محافظت میکند؟
خیر، این واکسن تأثیری بر ویروس جدید ندارد. دانشمندان در حال حاضر به دنبال کشف و توسعه واکسن ویروس کرونا هستند. سازمان جهانی بهداشت واکسیناسیون را بهترین روش برای مقابله با بیماریهای تنفسی و سلامت فرد میداند.
آیا شستشوی مرتب بینی با آب نمک از ابتلا به ویروس کرونای جدید جلوگیری میکند؟
خیر. تاکنون هیچ شواهدی دال بر این که شستشوی بینی با آب نمک مانع از ابتلا به ویروس کرونا یا عفونت ریه میشود، پیدا نشده است. شستشوی مرتب بینی با آب نمک میتواند به بهبود فرد مبتلا به سرماخوردگی ساده کمک کند.
آیا خوردن سیر مانع از ابتلا به عفونت میشود؟
سیر یکی از مواد غذایی مفید است که خاصیت ضدمیکروبی دارد. با این حال دلیلی وجود ندارد که گمان شود استفاده از سیر مانع از ابتلا به ویروس کرونای جدید میشود.
آیا مالیدن روغن کنجد مانع از ورود ویروس کووید-19 به داخل بدن میشود؟
روغن کنجد ویروس کرونا را از بین نمیبرد. برخی از مواد شیمیایی مانند سفیدکننده، ضدعفونیکنندههای حاوی کلر، اسید پیراستریک و کلروفرم برای از بین بردن باکتریها مفید است اما این مواد در ضدعفونی کردن سطوح کاربرد دارند.
آیا دارو یا روش درمانی برای جلوگیری از ابتلا به کووید-19 وجود دارد؟
تاکنون هیچ داروی خاصی برای پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا پیدا نشده است. بیماران مبتلا به کرونا تحت مراقبت پزشکی قرار میگیرند و به طور مرتب معاینه میشوند تا داروهای مورد نیاز را دریافت کنند. سازمان جهانی بهداشت در تلاش است تا درمانی برای ویروس کرونا پیدا کند.
آیا ویروس کرونا تنها روی افراد مسن تأثیر میگذارد؟
ابتلا به ویروس کرونا در همه افراد در هر سنی ممکن است. با این حال آسیبپذیری افراد مسن یا افراد با بیماریهای زمینهای از جمله آسم، دیابت و بیماریهای قلبی عروقی در برابر این ویروس بیشتر است. سازمان جهانی بهداشت از تمام افراد خواسته تا دستورالعملهای بهداشت فردی را رعایت کنند.
انتهای پیام/4021/
انتهای پیام/