دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
28 فروردين 1399 - 00:05
سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی لنجان خبر داد؛

کشت محصول استراتژیک برنج در «پژوهشگاه برنج بومی» لنجان/ سرای ایده‌کاپ و خلاقیت راه‌اندازی می‌شود

سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی واحد لنجان گفت: «به‌زودی محصول استراتژیک برنج در پژوهشگاه برنج بومی لنجان در این واحد دانشگاهی کشت خواهد شد.»
کد خبر : 477233
ریاست واحد.jpg

گروه استان‌های خبرگزاری آنا، دانشگاه آزاد اسلامی واحد لنجان سال ۱۳۸۰  تأسيس شده و اکنون در ۱۰ رشته کارشناسی ارشد، ۱۲ رشته کارشناسی و ۷ رشته کاردانی دانشجو می‌پذيرد. ظرفيت آموزشی این دانشگاه حدود 4 هزار دانشجو است.


رشته‌های دانشگاه آزاد اسلامی واحد لنجان با توجه به شناسايی نيازهای بازار كسب و كار منطقه و صنايع مجاور راه‌اندازی شده‌اند و در آينده نزديک اين رشته‌ها در مقاطع مختلف افزايش خواهند داشت. تاكنون بيش از 3 هزار نفر از فارغ‌التحصيلان اين واحد دانشگاهی جذب بازار كسب و كار شده‌اند.


گشایش ساختمان آموزشی شهدای فولادشهر و انعقاد تفاهم‌نامه با ذوب آهن اصفهان نمونه‌‌ای از دستاوردهای دانشگاه آزاد اسلامی واحد لنجان در سال گذشته  بوده است. خبرنگار خبرگزاری آنا برای اطلاع بیشتر از دیگر اقدامات این دانشگاه و برنامه‌های سال 99 با سیدمسعود داودی سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی واحد لنجان گفتگو کرده است که در ادامه خواهیم خواند.


آنا:در سالی که پشت سر گذاشتیم مهم‌ترین دستاوردهای دانشگاه آزاد اسلامی واحد لنجان در حوزه‌های مختلف به‌ویژه پژوهش را چه می‌دانید؟


داودی: گشایش ساختمان آموزشی شهدای فولادشهر، گشایش دفتر همکاری مشترک ذوب‌آهن اصفهان و دانشگاه آزاد اسلامی و نامگذاری مجموعه کارگاه‌ها و آزمایشگاه‌های این واحد دانشگاهی به نام سردار سپهبد سلیمانی با حضور دکتر طهرانچی رئیس دانشگاه  آزاد اسلامی و برگزاری نمایشگاه «ایده شو و خلاقیت» با حضور هنرمندان و خلاقان جوان منطقه لنجان در هفته پژوهش از مهم‌ترین دستاوردهای واحد لنجان در سال گذشته است.


انعقاد تفاهم‌نامه دانشگاه آزاد اسلامی با ذوب آهن اصفهان، شهرداری زرین شهر، شرکت قطعه‌کاران، فنی و حرفه‌ای استان اصفهان، شرکت خلاقیت برتر، بهتاش سپاهان و شرکت واگن‌سازی کوثر و بانک رسالت از دیگر دستاوردهای این واحد دانشگاهی در سال گذشته بود.


آنا: پیرو طرح شعار «هر دانشجو، یک تخصص، یک مهارت» به‌عنوان شعار سال ۹۸ دانشگاه و تأکید بر انجام آن توسط واحدهای دانشگاهی، چقدر در این زمینه موفق بوده و چه اقداماتی انجام داده و یا در دست اقدام دارید؟


داودی: دانشگاه آزاد اسلامی لنجان در راستای محقق شدن شعار«هر دانشجو، یک تخصص، یک مهارت» و هدایت مؤثر دانشجویان و دانش‌آموختگان برای یافتن نقش‌های تأثیرگذار و ارزشمند در جامعه، مرکز مدیریت مهارت آموزی و مشاوره شغلی که نقش مهمی در افزایش مهارت‌های تخصصی دانشجویان برای ورود به بازار کسب و کار دارد را راه‌اندازی کرد.


با توجه به اهمیت مهارت‌آموزی و کارآفرینی در تحصیل جوانان، شایسته است متولیان امر در امر تعلیم و تربیت، بیانیه گام دوم انقلاب را مدنظر قرار داده و این امر را وظیفه خود بدانند.


دانشگاه آزاد اسلامی لنجان با همت و تلاش اعضای هیئت‌علمی توانمند، دانشجویان نخبه و کارمندان پرتلاش با هدف«هر دانشجو، یک تخصص، یک مهارت» به آموزش مهارتی دانشجویان تمرکز خواهد کرد که در آینده‌ای نزدیک شاهد نیروی انسانی باکیفیت و کارآمد در خدمت جامعه باشیم.


آنا: آیا در زمینه مدارس مهارتی مورد تأکید مسئولان عالی دانشگاه ورود کرده‌اید؟ اگر ورود کرده‌اید چه اقدامات و در چه زمینه‌ای انجام داده‌اید؟


داودی: دانشگاه آزاد اسلامی واحد لنجان با توجه به ظرفیت علمی و آموزشی دانشگاه و زیرساخت مناسب لنجان و نیز با توجه به رشد جمعیت در این شهرستان و همجواری آن با صنایع کوچک و بزرگ در نظر دارد مدارس سما را از مقطع پیش دبستانی تا دبیرستان و هنرستان‌های فنی و حرفه‌ای در دستور کار خود قرار داده و راه‌اندازی کند و در مسیر راه‌اندازی مدارس عالی مهارت‌آموزی گام بردارد.


آنا: اهداف و دستور کارهای دانشگاه آزاد اسلامی واحد لنجان در سال ۹۹ در حوزه‌های مختلف چیست.؟


داودی: لنجان با ظرفیت مطلوب در زمینه گردشگری و تقاضای گردشگران و وجود زیرساخت‌های تاریخی، مستعد برنامه‌ریزی برای اقامت گردشگران و ایجاد صنعت گردشگری بوده و می‌تواند یکی از مناطق استراتژیک گردشگری و بوم‌گردی کشور باشد؛ از این رو ضروری است با تقویت صنعت گردشگری در این شهرستان، بوم‌گردی را مورد توجه قرار دهیم.


دانشگاه آزاد اسلامی واحد لنجان با توجه به استراتژیک بودن زمین‌های کشاورزی این شهرستان با هدف ایجاد اشتغال پایدار در نظر دارد در راستای استقرار و توسعه هدفمند دانش کشاورزی، رشته کشاورزی را در این منطقه گسترش داده تا کشاورزان بتوانند محصولات خود را با بذرهای فناوری شده کشت کرده و دانشگاه هم ارزش‌ افزوده را در بخش کشاورزی نهادینه کند.


راه‌اندازی مرکز تحقیقات برنج و گیاهان دارویی


راه‌اندازی مرکز تحقیقات برنج و گیاهان دارویی با ظرفیت بالا در دستور کار هیئت رئیسه دانشگاه آزاد اسلامی واحد لنجان قرار دارد و به‌زودی کشت محصول استراتژیک برنج در پژوهشگاه برنج بومی لنجان در این دانشگاه صورت خواهد گرفت.


برگزاری کارگاهای آموزشی و پژوهشی مدیران، مسئولان و کارکنان ادارات و سازمان‌های لنجان و اجرای دوره‌های مهارت‌های تعلیم و تربیت برای متقاضیان به‌صورت مستمر از برنامه‌های آتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد لنجان بوده و استفاده بهینه و مطلوب از ظرفیت‌های علمی، پژوهشی و تجهیزاتی این واحد دانشگاهی و راه‌اندازی مدارس سما با توجه به تربیت علمی دانش‌آموزان یکی از محورهای توسعه این دانشگاه است.


دانشگاه آزاد اسلامی واحد لنجان در راستای تقویت فرهنگ شهروندی و برطرف‌کردن مشکلات شهری با شعار«دانشگاه آزاد اسلامی، دانشگاهی مردمی برای مردم» با امکانات مجهز، پشتوانه علمی و امکان‌سنجی نیازهای شهری، بسترهای مناسب توسعه خلاقیت و کارآفرینی و کسب و کارهای خانگی را برای همه گروه‌های سنی فراهم خواهد کرد.


آنا: فعالیت دانشگاه آزاد اسلامی واحد لنجان در «طرح پایش» و ایجاد «سراهای نوآوری و فناوری» به چه‌‌ صورت بوده است، تشریح بفرمایید.


داودی: دانشگاه آزاد اسلامی واحد لنجان با وجود اعضای هیئت علمی مستعد، همسو با طرح پایش آزاد، موضوعات پایان‌نامه‌های دانشجویی را به سمت‌وسوی حل مسئله و مشکلات لنجان و صنایع کوچک و بزرگ اطراف شهرستان سوق داده و با شناسایی دانشجویان نخبه و با مرتفع کردن موانع پیش‌ رو زمینه پیشرفت علمی آنان را فراهم خواهد کرد.


با توجه به همجواری این واحد دانشگاهی با شرکت ذوب آهن اصفهان، دفتر مشترک همکاری این شرکت با دانشگاه آزاد اسلامی با حضور دکتر طهرانچی و منصور یزدی‌زاده مدیرعامل ذوب آهن اصفهان راه‌اندازی شد و رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در عملیاتی کردن این تفاهم‌نامه با همکاری 400 واحد و مرکز دانشگاه آزاد اسلامی در کشور، واحد لنجان و نجف‌آباد را به‌عنوان پشتیبان برای محقق کردن بندهای مختلف این تفاهم‌نامه از جمله طرح پایش آزاد عنوان کرد.»


با همکاری بسیار خوب اعضای هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد لنجان، دانشجویان تحصیلات تکمیلی به نظام موضوعات مطرح شده دسترسی پیدا کرده و در حال انتخاب موضوعات با محور کاربردی و علاقه‌مند هستند؛ چراکه این مهم، فرصت جدیدی است تا افراد توانمند وارد فضای فناوری شوند. تلاش این واحد دانشگاهی بر این است که به‌عنوان فضایی برای مهارت آموزی، آموزش کسب‌وکار و استعدادیابی فعالیت کند.


راه‌اندازی سرای ایده‌کاپ و خلاقیت برای کشف استعدادها


با توجه به تغییرات سریع در فناوری‌های روز دنیا، ایجاد و توسعه سرای خلاقیت و نوآوری در جامعه بسیار مشهود است. مراکز نوآوری با ایده جذب خلاقیت‌های افراد شکل گرفته و به‌دنبال عرضه محصول- که بر مبنای دانش و پژوهش ساخته شده باشد- به بازار هستند.


سرای نوآوری، یکپارچه‌سازی در فضای نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی است؛ بنابراین دانشگاه آزاد اسلامی با زیرساخت توسعه فناوری و کسب‌وکار می‌تواند بستر را برای گسترش مراکز خلاقیت و نوآوری فراهم کند.


دانشگاه آزاد اسلامی واحد لنجان با انعقاد تفاهم‌نامه با شهرداری زرین‌شهر به‌زودی سرای ایده‌کاپ و خلاقیت با محور فرهنگ شهروندی در میدان مرکزی زرین شهر در فضایی به وسعت بیش از 2 هزار و 500 مترمربع راه‌اندازی خواهد کرد که می‌تواند پایگاه مناسبی برای کشف استعدادها و توانمندی و توسعه آموزش مهارت‌های کسب و کارهای کوچک خانگی باشد.


انتهای پیام/4121/4062/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب