کلاغها هم عاشق مکانهایی هستند تا اطلاعاتشان را با هم به اشتراک بگذارند + ویدئو
به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از DailyMail، مطالعات جدید نشان میدهد زمانی که یک گروه کلاغ دور یک منبع غذایی جمع میشوند، همانند انسانها در محل کار شروع به صحبت با هم میکنند و اطلاعات جدید خود را با هم به اشتراک میگذارند.
تیم بینالمللی متشکل از محققان دانشگاه سنتآندروز در ادینبورگ با کمک فرستندههای کوچک روی بیش از 40 دسته کلاغ مطالعه کردهاند تا دریابند که چگونه اطلاعات میان گروههای مختلف گونهای از کلاغهای به نام «کالدونیای جدید» که از ابزارها برای شکار حشرات استفاده میکنند، گسترش مییابد و همچنین نحوه تعامل آنها با کلاغهای گونههای دیگر چگونه است.
کلاغهای کالدونیای جدید که در جزیرهای در جنوب اقیانوس آرام به این مشهورند که توانایی استفاده از ابزارها برای بیرون کشیدن حشرات از مخفیگاهشان را دارند.
کلاغی در حال استفاده از چوب برای بیرون کشیدن حشرات از تنه درخت
این مطالعه نشان میدهد که تعاملات میان کلاغها زمانی به اوج خود میرسد که آنها دور یک منبع غذایی جمع میشوند و احتمالا در این زمان، اطلاعات مربوط به نحوه استفاده از ابزارها را با هم در میان میگذارند. مطالعات قبلی حاکی از آن بود که کلاغهای کالدونیای جدید از ابزار به طور مثال از سنگ انداختن درون یک ظرف آب برای بالا آمدن سطح آن استفاده میکنند. این مطالعات همچنین نشان داد که کلاغها به اندازه یک بچه پنج ساله هوش و ذکاوت دارند.
همین امر باعث شده که این گونه از کلاغها به مدل آزمایشگاهی دانشمندان تبدیل شوند و دانشمندان با انجام آزمایشهای پیچیده شناختی میزان هوششان را تخمین بزنند و با درک تاثیر استفاده از ابزارها نحوه تکامل هوش را کشف کنند.
در زیر میتوانید ویدئوی مربوط به آزمایشهای پیچیده شناختی در کلاغها را تماشا کنید:
دکتر جیمز سنتکلیر، جانورشناس و یکی از اعضای تیم تحقیقاتی در این مورد میگوید: «استفاده از ابزار در حیوانات امری غیرمعمول است و نیاز به دانش خاصی دارد. یک کلاغ نه تنها باید بداند که چگونه از ابزارها استفاده کند، بلکه باید بداند کجا، چه زمانی و دقیقا از چه ابزاری استفاده کند».
وی میافزاید: «کلاغها احتمالا استفاده از ابزارها را به واسطه اطلاعاتی که از همسایگان خود میگیرد، یاد میگیرد. در واقع، ما میخواهیم بدانیم که چگونه این مهارتها و دانش میان گروههای پرندگان گسترش مییابد».
دانشمندان برای درک این مسائل از برچسبهای جاسوسی بسیار ریزی استفاده کردند که وزنی کمتر از یک سکه دارد و میتواند با برچسبهای دیگری که به کلاغهای دیگر نصب شده، ارتباط برقرار کند و اطلاعاتی مثل اینکه کدام کلاغ با کلاغ دیگر و در چه زمانی ارتباط برقرار کرده را ثبت میکند.
این نخستین بار است که سیستم ردیابی اینچنینی از نزدیک در حال ثبت اطلاعات پرندگان وحشی مورد استفاده قرار گرفته است.
در این مطالعه به 41 کلاغ برچسب ردیابی نصب شد که همه جا با آنها باشد. در عرض 19 روز، بیش از 177 هزار لاگ از 34 پرنده توسط این برچسبها ثبت شد که هر کدام از این لاگها گزارش پرنده به پرنده و مدت زمان مواجهه آنها را شامل میشوند.
دانشمندان همچنین به آزمایشهایی دست زدند که در آن، دسترسی کلاغها به مواد خوراکی سختتر بود و کلاغها برای دسترسی به این مواد باید مهارتهای جدیدی را یاد میگرفتند.
آنها برای این کار، از یک کنده پوسیده درخت که پر از حشرات چوبخوار بود استفاده کردند. دانشمندان سپس با دریافت اطلاعات از کلاغها، به شبیهسازی کامپیوتری آن پرداختند تا بفهمند که چگونه اطلاعات در میان پرندگان گسترش مییابد.
گزارش: نسترن صائبی
انتهای پیام/