دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آنا گزارش می‌دهد؛

ویروس کرونا چه تأثیری بر بازار فناوری گذاشته است؟/ از لغو رویدادها تا بسته شدن فروشگاه‌ها

صنعت فناوری با شیوع ویروس کرونا، در سراسر جهان با مشکلات زیادی روبرو شده است. در این گزارش به تأثیرات این معضل جهانی بر بازار فناوری می‌پردازیم.
کد خبر : 476561
gvc.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانش بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از سی‌نت، ویروس کرونا همچنان روی صنعت فناوری جهان تأثیر منفی می‌گذارد. بسیاری از شرکت‌ها، کارخانه‌های‌شان را تعطیل، مسافرت‌های مرتبط با تجارت را ممنوع کرده و رویدادهای مهم صنعت مانند کنفرانس F8 فیس‌بوک، نمایشگاه اتومبیل ژنو، کنفرانس سالانه Google I/O و کنگره جهانی موبایل به دلیل شیوع آن لغو شده‌اند.


این بیماری تاکنون ۱۰۲هزار نفر را آلوده کرده و ۳۵۰۰ نفر را نیز کشته است.



در ادامه به ذکر نمونه‌هایی از شرکت‌های بزرگ فناوری می‌پردازیم که تحت تاثیر ویروس کرونا قرار گرفته‌اند.


فیس‌بوک



این شرکت بزرگ‌ترین رویداد سالانه خود یعنی کنفرانس توسعه‌دهندگان F8 را لغو و سفر کارمندانش به چین را محدود کرد. همچنین یک نشست بازاریابی که در اوایل ماه مارس برنامه‌ریزی شده بود و انتظار می‌رفت 4 هزار نفر را به خود جلب کند، نیز به خاطر شیوع این ویروس لغو شده است.


فیس‌بوک به سازمان جهانی بهداشت به منظور ارائه اطلاعات بهداشتی، تبلیغات رایگان ارائه می‌دهد، و نیز انتظار می‌رود تولید هدست VR آن با تأخیر انجام شود. این شرکت تبلیغاتی را که نویدبخش درمان ویروس کرونا باشد ممنوع کرد و از حضور در جشنواره موسیقی SXSW کناره‌ گرفت. همچنین پس از اینکه آزمایش کروناویروس یکی از پیمانکاران آن در دفتر سیاتل، مثبت اعلام شد، دفتر خود در سیاتل را تعطیل کرد و از کارمندان خواست دورکاری کنند.


فیس‌بوک همچنین در اقدامی پسندیده به کارگران ساعتی که نمی‌توانند کار خود را از راه دور انجام دهند، همچنان حقوق پرداخت می‌کند.


اَپل



 شرکت اپل اعلام کرد به دلیل تأثیر ویروس کرونا، نمودار درآمد سه‌ماهه خود را از دست خواهد داد. این شرکت در پی شیوع ویروس کرونا بطور موقت کل 42 فروشگاه خود را در سرزمین چین (یکی از بزرگ‌ترین و مهم‌ترین بازارهای خود) تعطیل کرد.


اپل پس از بسته شدن کارخانه تأمین قطعات در ووهان، مجبور شده است به دنبال منابع جایگزینی برای قطعات باشد. این شرکت همچنین به فروشگاه‌های خرده‌فروشی هشدار داده است که در جایگزین کردن گوشی برای آیفون‌هایی که خراب شده، با مشکل کمبود تامین مواجه خواهند شد.


 اپل سفر به ایتالیا، چین و کره‌جنوبی را محدود کرده و یک فروشگاه خرده فروشی را نیز در ایتالیا بسته شده است. این شرکت همچنین از حضور در جشنواره SXSW منصرف شده است.


بسیاری از فروشندگان اپل در شهر نیویورک از تاریخ 6 مارس دیگر گوشی آیفون 11 را موجود ندارند.


گوگل



شرکت گوگل نیز در پی شیوع ویروس کرونا به کارمندان منطقه سیاتل اعلام کرده در صورت امکان دورکاری کنند. این شرکت همچنین علاوه بر بستن تمام دفاتر خود در چین، هنگ کنگ و تایوان، سفرهای تجاری را به چین و هنگ کنگ محدود کرده است. اما  دفاتر اروپا در هر صورت باز هستند.


گوگل به کارمندانی که از چین برمی‌گردند گفته حداقل 14 روز از خانه کار کنند. این شرکت اجلاس سالانه News Initiative Summit را لغو و همچنین کنفرانس سالانه خدمات ابری خود، که سال گذشته 30هزار شرکت‌کننده را به خود جلب کرده بود، تغییر داد و فقط به یک رویداد دیجیتال تبدیل کرد. علاوه بر این کنفرانس سالانه توسعه‌دهندگان I/O را لغو کرد.


گوگل نیز به کارگران ساعتی که نمی‌توانند دورکاری کنند، همچنان حقوق پرداخت می‌کند.


مایکروسافت



شرکت مایکروسافت اعلام کرد که "توصیه می‌کند" تمام کارمندانش تا تاریخ 25 مارس دورکاری کنند. رئیس این شركت همچنین گفت حتی اگر ساعات كاری کارگران «ساعتی» كاهش یابد، دستمزد عادی خود را دریافت خواهند کرد. مایکروسافت همچنین به سرمایه‌گذاران هشدار داد كه به درآمد پیش‌بینی شده قبلی دست نخواهند یافت.


توئیتر



شرکت توئیتر نیز مانند دیگر شرکت‌ها از حضور در جشنواره SXSW انصراف داد. توئیتر پیش از این نیز کلیه سفرهای تجاری و رویدادهای غیرحساس برای کارکنان را به حالت تعلیق درآورده و به همه کارمندان خود دستور داده تا از خانه کار کنند.


همچنین مدیرعامل این شرکت قصد داشت در سال 2020 چند ماه را در آفریقا بگذراند اما وی گفت با توجه به شیوع این ویروس در حال ارزیابی مجدد این برنامه‌ها است.


 توئیتر همچنین تأیید کرد که دفتر خود در سیاتل را برای تمیز و ضدعفونی کردن، بسته است. این شرکت نیز همانند فیس‌بوک، مایکروسافت و گوگل به کارگران ساعتی که نمی‌توانند دورکاری کنند، همچنان حقوق پرداخت خواهد کرد.


آمازون



بر اساس گزارش رویترز، شرکت آمازون بیش از 1 میلیون تبلیغ را که مدعی درمان این ویروس بودند را حذف کرد. این شرکت در اقدامی هزاران مورد از بازرگانان را بخاطر افزایش قیمت حذف کرد.


آمازون همچنین گفت آزمایش ویروس کرونای یکی از کارمندانش در دفتر سیاتل مثبت اعلام شده  و او اکنون در قرنطینه است، به همین دلیل از کارمندان منطقه سیاتل خواست تا پایان ماه مارس دورکاری کنند.


همچنین، این شرکت نیز از جشنواره SXSW کناره‌گیری کرد.


دل



شرکت دل اعلام کرد به شركت‌كنندگان كنفرانس فناوری خود در سال 2020 گفته است كه به دلیل نگرانی‌های شیوع ویروس کرونا، این کنفرانس را به "محیط مجازی" منتقل کرده و تنها سخنرانی‌ها و برخی از جلسات بصورت آنلاین برگزار خواهد شد. همچنین قرار بود رویداد Dell Technologies World در ماه می برگزار شود که ظاهرا کنسل شده است.


TikTok



این شرکت هم مانند سایر شرکت های فعال فناوری ، از جشنواره SXSW کناره‌گیری کرد.


Foxconn



در اوایل ماه فوریه به کارکنان این شرکت اعلام شد تا اطلاع ثانوی دیگر به دفاتر کار خود در شنژن چین، مراجعه نکرده و دورکاری کنند. همچنین ، برنامه‌ریزی شده تا کارخانه‌های این شرکت تا پایان ماه مارس با ظرفیت عادی به کار خود ادامه دهند.


Uber



این شرکت به طور موقتی حدود 240 حساب کاربری را در مکزیک به حالت تعلیق درآورد تا از شیوع ویروس کرونا جلوگیری کند.


Lyft



لیفت از کارمندان دفتر مرکزی خود در سان فرانسیسکو خواست از خانه کار کنند.


Tesla



تسلا  کارخانه جدید خود را در شانگهای به طور موقت تعطیل کرد و به سرمایه گذاران هشدار داد که تعطیلی ممکن است "کمی" بر سود سه ماهه اول تأثیر بگذارد.


Salesforce



مدیر اجرایی Salesforce از کلیه کارمندان مستقر در سیاتل، کرکلند، بلویو و واشنگتن خواست تا پایان ماه مارس دورکاری کنند.


رویدادهای صنعتی


چندین رویداد برجسته صنعتی به دلیل نگرانی در مورد کروناویروس لغو یا تجدید سازماندهی شد.


 کنگره جهانی موبایل، یک گردهمایی سالانه در صنعت موبایل که قرار بود 24 فوریه در بارسلونا افتتاح شود از جمله این رویدادهاست.



همچنین،  اجلاس بازاریابی فیس‌بوک و کنفرانس توسعه‌دهندگان آن یعنی F8 لغو شد.



به دلیل شیوع ویروس کرونا، برگزاری نمایشگاه اتومبیل ژنو، یکی از بزرگترین نمایشگاه‌های اتومبیل سال، توسط دولت سوئیس لغو شد.



همچنین، اجلاس سالانه Adobe در لاس وگاس لغو شد و  در عوض برخی از مطالب به صورت آنلاین ارائه می‌شود.



کنفرانس سالانه توسعه‌دهندگان بازی، که در ابتدا قرار بود از 16 تا 20 مارس در سانفرانسیسکو برگزار شود، پس از انصراف غرفه‌دارانی از جمله آمازون، مایکروسافت، Epic Games، سونی، EA و فیس‌بوک به یک تاریخ نامشخص موکول شده است.



به نظر می‌رسد شیوع ویروس کرونا در سراسر جهان توانسته است تمامی کسب و کارها از خرد تا کلان را درگیر کند و برنامه های عادی را از حالت طبیعی خارج کند. با توجه به عدم مهار شیوع این ویروس ، باید دید تا چه زمانی تعطیلی و یا لغو برنامه های فناورانه ادامه پیدا می‌کند.


انتهای پیام/4112/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب