حسین شیخالاسلام که بود؟ +سوابق
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا، حسین شیخ الاسلام معاون بین الملل دانشگاه آزاد اسلامی و مشاور وزیر خارجه به علت بیماری کرونا در گذشت.
شیخ الاسلام متولد 1331 در اصفهان بود؛ وی از اعضای دانشجویان مسلمان پیرو خط امام بود که در ۱۳ آبان ۱۳۵۸ سفارت آمریکا را تسخیر کردند. نمایندهٔ حوزهٔ انتخابیهٔ تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر در دورهٔ هفتم مجلس شورای اسلامی و همچنین سفیر سابق ایران در سوریه بوده است.
او پیش از این مشاور علی لاریجانی (رئیس مجلس) و مدیرکل امور بینالملل مجلس شورای اسلامی بود. در ۳ مرداد ۱۳۹۵، حسین امیرعبداللهیان جایگزین او شد و شیخالاسلام نیز توسط محمدجواد ظریف بهعنوان مشاور وزیر امور خارجه منصوب گشت. او در خرداد ۱۳۹۷ در حکمی به سمت معاونت امور بینالملل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی منصوب شد.
مرحوم حسین شیخ الاسلام از فروردین سال 1389 لغایت مرداد 1395 سمت دبیرکل سابق دبیرخانه دائمی کنفرانس بین المللی حمایت از انتفاضه ملت فلسطین عهده دار بود.
سوابق مرحوم حسین شیخ الاسلام، دیپلمات انقلابی، ولایی و جانباز دوران دفاع مقدس به شرح زیر است:
- دبیر انجمن اسلامی دانشجویان آمریکا و کانادا ( ۱۳۵۸-۱۳۵۷ )
- از دانشجویان پیرو خط امام (ره) در لانه جاسوسی (۱۳۶۰-۱۳۵۹)
- معاون سیاسی وزارت امور خارجه ( ۱۳۷۶-۱۳۶۰ )
- سفیر جمهوری اسلامی ایران در سوریه (۱۳۸۲-۱۳۷۷)
- نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر در دوره هفتم مجلس شورای اسلامی
- قائم مقام وزیر امورخارجه ( ۱۳۸۸-۱۳۸۷ )
- مشاور رئیس مجلس و مدیرکل بین الملل مجلس شورای اسلامی از سال ۱۳۸۸ تا ۳ مرداد ۱۳۹۵
- دبیر کنفرانس بین المللی حمایت از انتفاضه فلسطین از 7 فروردین 1389 لغایت سوم مرداد 1395
- رئیس مجمع سازمان های مردم نهاد حامی آزادی قدس شریف
- از ۳ مرداد ۱۳۹۵ بهعنوان مشاور وزیر امور خارجه منصوب شد.
مردی که مسیر زندگی ظریف را تغییر داد
محمدجواد ظریف در کتاب «آقای سفیر» مینویسد: «پس از پیروزی انقلاب، روزی آقای شیخالاسلام با بنده صحبت کردند و گفتند که همه میتوانند متخصص کامپیوتر شوند اما هر کسی نمیتواند برای جمهوری اسلامی یک سیاستمدار خوب باشد. تغییر رشته و در نتیجه تغییر مسیر زندگی و تقدیر بنده به خاطر فرمایشات و اصرار ایشان بر این امر اتفاق افتاد.»
سمت راست: ظریف، سمت چپ: مرحوم شیخ الاسلام
خاطرهای از بحث و جدل حافظ اسد با بیل کلینتون در رابطه با صلح با اسرائیل
مرحوم شیخ الاسلام در گفتگو با انتخاب، خاطرهای شنیدنی از گفتگوی رئیسجمهور فقید سوریه با رئیس جمهور اسبق آمریکا بر سر واگذاری دریاچه طبریا به رژیم صهیونیستی برای دستیابی به صلح پرداخت و گفت: «کلینتون در سال 1999 خواست با اسد دیدار داشته باشد؛ اسد در کل سه بار با روسای جمهور آمریکا ملاقات کرده بود که هیچ کدام در امریکا نبود؛ اسد هیچ گاه به آمریکا و حتی سازمان ملل نرفت. او آدم خاص و مستقلی بود؛ برای ملاقات با کلینتون به ژنو رفت در آنجا کلینتون درباره دریاچه طبریا اصرار می کند و اسد می گوید من در سال 67 در جولان افسر بوده ام و ما کنار دریاچه بودیم؛ کلینتون میگوید میدانیم شما کنار دریاچه بوده اید اما صلح مهم است و اسرائیل نمی تواند بدون داشتن قطعی این آب صلح کند، شما از این آب گذشت کنید، من در عوض آن، آبی از فرات به شما می دهم که در طول سوریه استفاده کنید.یعنی به نظامیان ترک دستور می دهیم که حق آب شما را در فرات مطابق آب دریاچه طبریا افزایش دهند ، اسد نمی پذیرد. کلینتون می گوید ما از نظر اقتصادی کشور قدرت مندی هستیم و ما به شما در ساخت اقتصاد سوریه کمک می کنیم؛ اسد می گوید: خاک یک کشور برای خرید و فروش نیست؛ وقتی کلینتون اصرار بیشتر می کند، اسد به کلینتون می گوید سنی از من گذشته، خرفت شده ام و از الان کر هم شدم و در نهایت به تعامل نمی رسند و اسد به سوریه باز می گردد.»
مرحوم شیخ الاسلام در کنار صلاح زواوی، سفیر فلسطین در ایران
بیشتر بخوانید:
پیام تسلیت دکتر ولایتی در پی درگذشت دکتر حسین شیخ الاسلام
موضعگیری در خصوص حادثه منا و سرنوشت آل سعود
شیخ الاسلام در سال 1394، پس از وقوع فاجعه منا، موضعگیری تندی علیه آل سعود کرد و خواستار سرنگونی این رژیم قبیله شد. وی در این باره گفت: « تنها راهحل مشکلاتی که آلسعود برای جهان اسلام ایجاد میکند این است که ملت عربستان سرنوشت رژیم این کشور را تعیین کنند و با الگوگیری از ملت ایران، همان کاری را با آلسعود انجام دهند که ملت ایران با رژیم شاه انجام دادند؛ در واقع تکلیف این رژیم را یکسره کنند. در عربستان ۸ هزار حاجی در صحرای منا جان باختند، اما هیچکس پاسخگو نیست و عذرخواهی نمیکند.»
دفاع جانانه از عملیات سپاه علیه داعش/ صدای سیلی سپاه به داعش را عربستان سعودی باید بشنود
قائم مقام اسبق وزیر امورخارجه، حمله موشکی سپاه به مواضع تروریستها را برای تنبیه داعش و پاسخ به عملیات تروریستی آنها در تهران توصیف کرده بود و گفت: «تروریستهای داعش عملیات مهمی را در تهران طراحی کرده بودند، آنها میخواستند با ورود به صحن علنی مجلس نمایندگان مجلس را ترور و ملت ایران را عزادار کنند. ما با افتخار اعلام میکنیم که همان منطقهای و نقطهای را که عملیات تروریستی تهران در آنجا طراحی شده بود از خاک ایران هدف قرار داده دقیقاً آن منطقه را منهدم کردیم که این مهم نشانگر اوج قدرت دفاعی و موشکی جمهوری اسلامی ایران است.ایران، داعش را تنبیه کرد، منتهی صدای این سیلی را باید حامیان داعش از جمله رژیم سعودی بشوند.»
پیشبینی تحولات ادلب
مشاور فقید وزیر امور خارجه در گفتگو با گروه بین الملل خبرگزاری آنا، در خصوص آینده تحولات ادلب، پیش بینی معناداری کرد و تصریح کرد: «آزادسازی فرودگاه بینالمللی حلب و پاکسازی نقاط مختلف این شهر و استان ادلب نویدبخش پایان بحران در سوریه است.» وی همچنین، احتمال داده بود که تروریستها سلاحهای خود را به زودی تحویل دهند و حتی مورد عفو عمومی نظام سوریه قرار بگیرند.
واکنش به ترور سردار سلیمانی و مصوبه مجلس عراق برای اخراج آمریکایی ها
سفیر سابق جمهوری اسلامی ایران در سوریه همچنین درباره لحنی که رئیسجمهور آمریکا در توهین به سردار سلیمانی پس از شهادت ایشان بهکار برد، تأکید کرد: «لحنی که ترامپ انتخاب کرد گواه جایگاه و شخصیتش است، پر واضح است که منطقه دیگر جای آمریکاییها نیست و باید غرب آسیا را ترک کنند. این از برکت خون سردار شهید سلیمانی، ابومهدی المهندس و همرزمانشان است. راهبرد کلی استکبار که درگیر کردن ایران و ملت عراق بود، با خونهای پاک سرداران شهید که بر روی دستان مردم دو کشور تشییع شد، ناکام ماند و حادثهای تاریخی و دستاوردی بزرگ را رقم زده است. مصوبه مجلس عراق یکی از برکات خون شهیدان سلیمانی و مهندس است که بهطور رسمی مهر باطل بر حضور نیروهای آمریکایی در خاک این کشور میزند. آنها ناچارند از عراق خارج شوند و این مقدمه خروج کامل آنها از منطقه خواهد بود. شکست راهبرد ترامپ در مقابل ایران و مقاومت منطقه چه در تاکتیک و چه در تکنیک از دیگر برکات خون شهیدان سلیمانی و مهندس است که باعث شده رئیسجمهور قلدر آمریکا به فحاشی روی آورد و از سر استیصال چارهای جز توهین و رفتارهایی که شایسته خود اوست، ندارد.»
انتهای پیام/4127
انتهای پیام/