دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
11 اسفند 1398 - 00:05
در گزارش آنا بخوانید؛

تأثیر کرونا بر نمایندگان بهارستان؛ آیا نمایندگان ملت با تعطیلی مجلس کرونا را شکست می‌دهند؟

جلسات مجلس شورای اسلامی در روزهای پایانی تحت تأثیر مهمان ناخوانده‌ای به نام کرونا قرار گرفته و مثبت شدن آزمایش برخی نمایندگان مسئولان را در قبال برگزاری جلسات علنی محتاط‌تر کرده است.
کد خبر : 474911
AALI1549.jpg

 گروه سیاسی خبرگزاری آنا-معصومه رضاییان؛ کووید-19 (COVID-19) یا همان ویروس کرونا پس از شیوع گسترده در چین و انتقال به بقیه کشورهای دنیا این روزها مهمان ناخوانده کشورمان ایران هم شده و رفته‌رفته جامعه را تحت تأثیر قرار داده است. هرچند در این واقعه هم مانند دیگر مسائل با بی‌توجهی مسئولان بازارهای سیاه محصولات بهداشتی در حاشیه آن شکل گرفت و بار دیگر مردم را به دردسر انداخت و نگران کرد، اما صبوری و فهم جامعه ایران باز هم این ضایعه را به گستره همدلی در کشور تبدیل کرد.


سرعت همه‌گیر شدن این مهمان ناخوانده هم از عواملی بود که نادیده گرفتن آن خسارات زیادی را در پی داشت، بنابراین مراقبت‌های فردی و اجتماعی از نخستین ابزارهایی بود که برای مقابله با کرونا در دست جامعه قرار گرفت و توصیه‌های لازم از طرف مسئولان صادر شد. تعطیلی مراکز پررفت‌وآمد و تجمع‌ها دستور بعدی برای مقابله با این پدیده شوم بود که مدارس، ورزشگاه‌ها و سینماها در نخستین حرکت تعطیل شدند.


بالا رفتن آمارهای ابتلا به ویروس کرونا بحث تعطیلی‌ها را جدی‌تر کرد تا جایی که تعطیلی دانشگاه‌ها هم در اولویت قرار گرفت و دانشگاه‌های تراز اول کشور اعلام کردند که کلاس‌های خود را تشکیل نخواهند داد. بعد از تعطیلی مدارس و مراکز آموزشی حسن روحانی در نامه‌ای خطاب به سعید نمکی رئیس ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا از وی خواست ترتیبی اتخاذ کند تا در صورت تعطیلی مراکز آموزشی، با هماهنگی وزارت آموزش‌وپرورش، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و همچنین سازمان صداوسیما، اقدامات لازم برای آموزش آنلاین و عمومی از طریق رسانه ملی انجام گیرد تا حتی‌الامکان لطمه‌ای به تحصیل فرزندان و جوان وارد نشود.


حسن روحانی در جلسه چهارشنبه هیئت دولت نیز ضمن دعوت آحاد جامعه به آرامش با اشاره به اینکه مسئله مهم‌تر از مسئله ویروس کرونا، ویروس ترس و اضطراب و تردید و بی‌اعتمادی در میان مردم است اظهار کرد: این ویروس بدتر از آن ویروس است و نباید در مردم تردید و وحشت و اضطراب ایجاد کنیم این هم ویروسی است. اضطراب و ترس مردم در حد لازم باشد و وقتی اضافه می‌شود، خودش خطرناک است و می‌تواند مشکلات دیگری را درست کند.


رئیس‌جمهور همچنین با اشاره به تبلیغات دشمنان برای خراب کردن روحیه مردم ایران از طریق ایجاد وحشت گفت: کرونا نباید تبدیل به سلاح و اسلحه دشمنان شود؛ آمریکایی‌ها و دشمنان ما در طول این مدت، حدود 2 سال (21 ماه) که الآن گذشته است، با تحریم و تبلیغ‌شان همواره خواستند در این کشور، تولید و فعالیت اقتصادی بخوابد و مردم در رنج قرار بگیرند.


روحانی درباره سوءاستفاده دشمن از فضای حاکم بر کشور هم بیان کرد: این مسئله ویروس یک بهانه جدیدی دست معاندین نشود و کار، فعالیت و تولید را متوقف کند؛ وی در مخالفت با تعطیل کردن کار و فعالیت در کشور گفت: نمی‌شود دولت را تشکیل ندهیم، مشورت نکنیم، تصویب نکنیم، کار مردم را حل نکنیم. همان‌طوری که در بیمارستان‌ها که خط مقدم است، پزشکان و پرستاران ایثارگرانه کار می‌کنند؛ همه مردم، فعالان تولید و کارخانه‌ها همه کار می‌کنند و این کار باید ادامه پیدا کند.


وی تصریح کرد: نباید بگذاریم آمریکا یک ویروس جدیدی را بر ویروس کرونا سوار کند، به نام تعطیلی فعالیت‌های اجتماعی و ترس فوق‌العاده؛ این توطئه‌ای است که امروز می‌بینیم و در تبلیغات خارجی هم شما می‌بینید؛ اخیراً یکی از مسئولین رده‌بالای آمریکا هم راجع به کرونای ایران حرف می‌زند؛ خودشان آنجا گرفتار کرونا هستند، خودشان در آمریکا، در آنفلوانزا 16 هزار کشته دادند و برای خودشان را نمی‌گویند.


رئیس دولت تأکید می‌کند: آمار و ارقام اقتصادی در مجموعه ماه‌های اخیر خوب بوده، نباید بگذاریم این مسئله بر آمار فعالیت اقتصادی، صنعت و کشاورزی تأثیر بگذارد.


رئیس قوه مجریه در حالی بر ادامه کار و تلاش در کشور تأکید می‌کند که لایحه بودجه کل کشور در مجلس شورای اسلامی است و باید تعیین تکلیف شود. لایحه بودجه‌ای که دولت به مجلس آورده، هرچند چالش ماه‌های اخیر نمایندگان بود، درنهایت کلیاتش با رأی 176 نفر از نمایندگان رد شد؛ اما گویا این پایان کار بودجه 99 در مجلس نبود و روز بعد سه‌شنبه رئیس مجلس با بی‌توجهی به رأی غالب نمایندگان در صحن علنی مجلس بار دیگر آن را در جلسه غیررسمی به رأی استمزاجی گذاشت تا بر اساس آن بودجه بار دیگر به کمیسیون تلفیق بازگردد و برای تصویب در مجلس اصلاح شود.


این روزها اما کار سنگین مجلس دهم در ماه‌های آخر فعالیت، پایان مهلت معرفی وزیر برای وزارتخانه استراتژیک جهاد کشاورزی و حتی تعیین تکلیف لایحه بودجه 99، همگی تحت تأثیر شیوع ویروس کرونا قرار گرفته است، تست مثبت کرونای برخی نمایندگان هم مزید بر علت شده تا بهارستان نشینان برای ادامه کار خود گوش به فرمان وزارت بهداشت باشند.


فرمانی که شب گذشته از سوی سعید نمکی وزیر بهداشت با نامه‌ای به علی لاریجانی ابلاغ شد با این مضمون که «با توجه به شیوع بیماری یا ویروس کرونای جدید و مثبت شدن آزمایش‌های تعدادی از نمایندگان و احتمال سرایت و پراکندگی بیماری با قدرت بالای ویروس در سرایت و آلودگی دیگران، ضروری است جلسات علنی و غیرعلنی تا اطلاع ثانوی تعطیل شود.» این نامه سبب شد تا سخنگوی هیئت‌رئیسه در گفتگو با صداوسیما از تعطیلی احتمالی جلسات مجلس خبر دهد.


طبق گفته عباسی تصمیم مجلس برای بودجه سال آینده در شرایط مقابله با کرونا تصویب بودجه سه دوازدهم بود. همچنین مجلس تعیین تکلیف وزارت جهاد کشاورزی و معرفی وزیر را هم به رهبر معظم انقلاب سپرد.


تصمیم برای تعطیلی مجلس شورای اسلامی اما به مذاق بسیاری از سیاستمداران و کارشناسان خوش نیامده. احمد نادری منتخب مردم تهران در یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی با انتقاد به تعطیلی مجلس در توئیتی نوشت: آقایان مجلس؛ آیا خون شما رنگین‌تر از مردم عادی و پزشکان و پرستاران خط مقدم است که امر مهمی چون بررسی بودجه را رها کرده و مجلس را تعطیل کرده‌اید؟ حاضریم از همین امروز مجلس را تحویل گرفته و بررسی بودجه را آغاز کنیم.


چنین فشارهایی از سوی افکار عمومی روی مجلس دهم سبب شد، هیئت‌رئیسه در جلسه‌ای تصمیم بگیرد تا سه نفر از اعضا را برای حضور در ستاد مقابله با کرونا معرفی کند که در این راستا امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی، مسعود پزشکیان و اکبر رنجبرزاده سه گزینه مجلس برای حضور در جلسات ستاد مقابله با COVID-19 شدند تا از نزدیک در جریان تصمیم‌های ستاد و شرایط کشور باشند و بر اساس آن بتوانند برای جلسات علنی مجلس تصمیم معقول‌تری بگیرند.


طبق خروجی آخرین جلسه هیئت‌رئیسه مجلس کمیسیون تلفیق همچنان روی بودجه 99 کار می‌کند تا ببینند زمان تحویل لایحه بودجه توسط کمیسیون تلفیق به صحن علنی مجلس وضعیت حدود 280 نماینده به‌گونه‌ای خواهد بود که بتوانند جلسات صحن علنی را بدون مخاطره تشکیل دهند و سرانجام بودجه را به دست دولت برای هزینه‌کرد در سال آینده برسانند؟


انتهای پیام/4034/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
نظرات بینندگان ۰ نظر
ناشناس
Azerbaijan
يکشنبه ۱۱ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۰:۳۳
۰
خون مسولین همیشه رنگینتر از مردم( به چشم مسولین رعیت ) است. آفرین به ملت و پرستاران و پزشکان
قالیشویی ادیب