نایبرئیس جدید حشدالشعبی کیست؟/ ارتباط دیرینه ابوفدک با سردار شهید سلیمانی
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا، حشدالشعبی (بسیج مردمی) عراق پنجشنبه گذشته «ابوفدک المحمداوی» را بهعنوان نایبرئیس این تشکیلات به جای ابومهدی المهندس منصوب کرد. این انتصاب پس از آن انجام شد که ابومهدی المهندس، نایبرئیس سابق حشدالشعبی در حمله هوایی آمریکا در اطراف فرودگاه بینالمللی بغداد در حالی که سردار سپهبد شهید قاسم سلیمانی، فرمانده سابق نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را همراهی میکرد، شهید شد.
بیشتر بخوانید:
مزین شدن بغداد به تصاویر شهیدان سلیمانی و مهندس
گمانهزنی برای انتخاب نایبرئیس حشدالشعبی
محمداوی ملقب به «ابوفدک»، دبیرکل سابق گردانهای حزبالله و عضو شورای گردانهای حزبالله بعد از سال 2003 میلادی است. از ابوفدک بهعنوان مسئول اصلی تأسیس یگانهای عملیات ویژه گردانهای حزبالله یاد میشود. وی فردی بود که یگانهای حملات موشکی حزبالله را بنیان نهاد، بر روند تولید موشک در داخل عراق نظارت داشت و فرماندهی جبهه مقاومت در بسیاری از درگیریهای سوریه ازجمله آزادسازی «تل شعیب»، «ملیحه»، «دوار الحجیرة» و «غوطه» را برعهده داشت.
ابوفدک المحمداوی
این فرمانده مقاومت عراق همچنین فرماندهی نظامی نیروهای عراقی را در آزادسازی شهرکهای شیعهنشین نبل و الزهرا در حومه ادلب برعهده داشت. علاوه بر این، محمداوی فرمانده عملیات میدانی محور سلیمانبیک - شکر و نیز عملیات آزادسازی آمرلی واقع در شرق استان صلاحالدین عراق بود.
ارتباط ابوفدک با سردار شهید سلیمانی
به دلیل اینکه این فرمانده میدانی مقاومت چهرهای رسانهای نیست و تصویر مشخصی از وی در رسانههای عراقی وجود نداشت، هویت وی در ابتدا چندان مشخص نبود تا اینکه حامیان جبهه مقاومت تصاویری از وی و سردار شهید سلیمانی را در عراق منتشر کردند. هشام الهاشمی، تحلیلگر امور راهبردی عراق درباره وی گفت: ابوفدک المحمداوی چندین نام مستعار دارد و او را «خال» (دایی) میخوانند.
وی افزود: نام واقعی وی «عبدالعزيز المحمداوی» است و رفاقتی طولانی با سردار (شهید) سلیمانی داشت و با کمک وی سازمان بدر را در سال 1983 میلادی تشکیل داد و بهعنوان معاون هادی العامری مأموریتهای اطلاعاتی سازمان بدر را عهدهدار شد. در سال 2004 مخالفت خود را با خلع سلاح اعلام و گروههای مسلحی برای مقابله با نیروهای آمریکایی ایجاد کرد.
ابوفدک المحمداوی - سردار شهید قاسم سلیمانی
هاشمی تصریح کرد: در سال 2006 میلادی وارد همکاری با ابومهدی المهندس شد و گروههای مسلحی که پیشتر ایجاد کرده بود، عملیاتی شدند. وی به همراه عماد مغنیه، سردار (شهید) سلیمانی و «مهندس» گردانهای حزبالله را بهعنوان گروههای ویژه آموزش دادند و نیروهای مقاومت را در برابر آمریکا تجهیز کردند.
محمداوی در دوران حکومت صدام از مخالفان سرسخت دیکتاتور معدوم عراق بود و چندینبار دستگیر و پس از تحمل آزار و اذیت و شکنجه، روانه زندان شد.
نحوه انتصاب ابوفدک به سمت نایبرئیس حشدالشعبی
این تحلیلگر امور راهبردی عراق گفت: گروههای مقاومت فعال زیرمجموعه حشدالشعبی کمیتهای را برای انتخاب نایبرئیس جدید این تشکیلات و جانشین ابومهدی المهندس تشکیل دادند.
اطلاعات رسیده نشان میدهد که در این کمیته افرادی همچون ابوفدک، ابوعلی البصری، ابومنتظر الحسينی، ابو ايمان الباهلی، ابوالاء الولائی، ليث خزعلی و احمد الاسدی حضور داشتند. در نهایت اعضای این کمیته ابوفدک را به سمت جانشین «مهندس» منصوب کردند.
این انتصاب با استقبال گروههای سیاسی مختلف عراق مواجه شده است، چراکه ابوفدک را مدیری کارآمد و دارای روابطی حسنه با کردها و اهل سنت میدانند که میتواند حشدالشعبی را همچون «مهندس» به خوبی اداره کند.
انتهای پیام/4106/4033/
انتهای پیام/