دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
03 اسفند 1398 - 22:55

چرا کابوس دیدن برایمان مفید است؟

کابوس همان خواب‌های وحشتناکی است که می‌بینید، از چیز‌های ترسناک که می‌بینید گرفته تا ترس‌های روزمره ترسناک‌تر، و خطراتی که در زندگی واقعی به آن‌ها فکر می‌کنید یا آن‌ها را تجربه کرده‌اید.
کد خبر : 473486

به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، کابوس‌های مکرر مطمئناً باعث می‌شود که به دنبال مشاوره پزشکی یا حداقل معاینه با روانپزشک باشید. با این حال، تحقیقات علمی تأیید می‌کنند که گاهی اوقات رویا‌های بد هنگام خواب دلایل مفید (جسمی، روحی و عاطفی) برای وقوع دارند. در اینجا برخی از آن‌ها ذکر شده است:


باعث می‌شود شما حس بهتری داشته باشید


مطالعات علمی نشان داده است که کابوس‌ها روند جالبی دارند، و روش‌های مقابله با استرس یا آسیب را در اختیار شخص قرار می‌دهند. دلیلش این است که مغز با بازی کردن آن‌ها در “شبیه سازی مجازی” ایمن، عمیق‌ترین و تاریک‌ترین ترس‌ها را در روایت بازی می‌کند. این بدان معناست که وقتی بیدار می‌شوید و وقایع را به خاطر می‌آورید، به شما کمک می‌کند تا وضعیت خود را به طور مؤثر اداره کنید.


از سلامتی جسمی خود بهره‌مند شوید


کابوس‌های گاه به گاه نیز می‌توانند به نفع سلامت جسمی شما باشند. دلیل این امر این است که کابوس‌ها هنگام خواب REM اتفاق می‌افتند، هنگامی که جریان خون به مغز به عضلات و سایر قسمت‌های حیاتی بدن هدایت می‌شود، به اعضای بدن اجازه می‌دهداز فعالیت‌های روزانه بازگردند و بهبود یابند. در نتیجه، روی رشد و هورمون‌های استرس، سیستم ایمنی و فشار خون تأثیر مثبت می‌گذارد.


اگرچه این کار هنگام خواب نیز اتفاق می‌افتد، اما رسیدن به مرحله خواب REM تا حد ممکن، افزایش خونرسانی و بهبود رفاه در طولانی مدت را باعث می‌شود.


در برخورد با تهدید‌های احتمالی به شما کمک می‌کند


طبق تحقیقات دانشمندان علوم اعصاب، کابوس‌ها به شما کمک می‌کنند تا تهدید‌های بالقوه‌ای در زندگی واقعی داشته باشید، و همچنین قبل از وقوع روز، موقعیت‌های بالقوه خطرناک را انجام دهید.


نیمه اول یک مطالعه دو بخشی نشان داد که دو ناحیه از مغز در طول رؤیا‌های ترسناک فعال هستند: انسولین و قشر سینگولات. در حالی که اولی پاسخ‌های عاطفی را در طول روز شناسایی و ارزیابی می‌کند، دومی بدن را برای واکنش‌های جسمی نسبت به تهدیدات درک شده آماده می‌کند، که به آن‌ها پاسخ “مبارزه یا پرواز” گفته می‌شود.


از طرف دیگر، نیمه دوم نشان داده بود کسانی که کابوس بیشتری داشتند، نسبت به تصاویر پریشانی که باعث ایجاد واکنش در انسولین و قشر سینگولات می‌شوند، کاهش نشان داده اند. علاوه بر این، همچنین کاهش قابل توجهی از بخشی از آمیگدال، «مرکز ترس» مغز را نشان داد.


به درک احساسات سرکوب شده کمک می‌کند


برخی دانشمندان بر این باورند که کابوس‌ها سیستم سرکوب مغز را آرام و احساسات را در هنگام کابوس در خواب REM باز می‌کند، فرصتی را برای فرد فراهم می‌کند تا در مورد چیز‌هایی که سرکوب کرده است فکر کند.


منبع: شفقنا


انتهای پیام/4127/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب