ایران میزبان اجلاس مددکاری اجتماعی آسیا و اقیانوسیه 2023
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، نشست شناسایی چالشهای مددکاری اجتماعی و ارائه راهکارها در ایران با همکاری گروه مددکاری اجتماعی دانشگاه علامه طباطبائی و انجمن صنفی مددکاران اجتماعی ایران، در سالن ارشاد دانشکده علوم اجتماعی برگزار شد.
در ابتدای این نشست حمیده عادلیان مدیر گروه مددکاری اجتماعی دانشگاه علامه طباطبایی ضمن اشاره به اینکه انجمنهای صنفی در تبدیل دانش و نظریه به عمل پتانسیل بالایی دارند گفت: انجمنهای صنفی با عملکرد خود میتوانند از مقتدرترین جایگاههای هر رشتهای باشند که بر اساس تخصصشان به نیازهای جامعه پاسخ بدهند.
وی در ادامه با یادآوری اینکه برگزاری این جلسات میتواند شروعی برای پایهریزی اقدامات مدون و برنامهریزیشدهای در جهت ارتقاء رشته باشد، افزود: علیرغم تلاشهای انجامشده از گذشته تاکنون، همچنان جامعه مددکاری اجتماعی در مواردی با استانداردهای موجود در جامعه جهانی فاصله دارد و دستیابی به این استانداردها بدون مشارکت جمعی و وحدت کلیه گروهها میسر نمیشود.
در ادامه عباس یزدانی از اعضای هیئتمدیره انجمن صنفی مددکاران اجتماعی ایران، خلاصهای از آخرین ترجمه بیانیه اخلاق فدراسیون بینالمللی مددکاری اجتماعی را ارائه کرده و به تشریح اصول مطروحه در این بیانیه پرداخت.
وی گفت: احترام به کرامت ذاتی انسانها، توسعه حقوق انسانها، توسعه عدالت اجتماعی، توسعه حق خود تصمیمگیری، توسعه حق مشارکت، احترام به رازداری و حریم خصوصی، رفتار با افراد بهعنوان انسان، استفاده اخلاقی از فنّاوری و رسانههای اجتماعی و صداقت حرفهای از اصول مهم مورد اشاره در این بیانیه است.
سید حسن موسوی چلک رئیس هیئتمدیره انجمن صنفی مددکاران اجتماعی ایران با اعلام این خبر که ایران میزبان برگزاری اجلاس مددکاری اجتماعی منطقه آسیا و اقیانوسیه در سال 2023 خواهد بود گفت: انجمن صنفی برای برگزاری شایسته این اجلاس نیازمند همکاری جامعه دانشگاهی در این رشته است.
وی با بیان اینکه کمبود تولید دانش بومی و متون تخصصی در عرصه بینالمللی، خواستار حمایت و توجه بیشتر دانشگاهیان به این موضوع است گفت: برای تدوین چشمانداز دهساله مددکاری اجتماعی بهتمامی نقشآفرینان باید پایکار آمده و کمک کنند.
در ادامه دانشجویان نظرات خود را پیرامون مسائل و مشکلات جامعه مددکاری اجتماعی ایران و نقش انجمن صنفی در آن، مطرح کردند.
یکی از حاضرین ضمن یادآوری این نکته که یکی از وظایف انجمن صنفی حفظ ردیفهای شغلی تعریفشده و تلاش برای ایجاد آن در سایر نهادها و سازمانهای نیازمند به مددکاران اجتماعی است و هماکنون سایر رشتههای دیگر، پستهای مددکاری اجتماعی را در سازمانهای دولتی اشغال نمودهاند پرسید: نقش انجمن در انجام این وظیفه پس از سه دوره متوالی ریاست فعلی چه بوده است؟
موسوی توضیح داد: رشته مددکاری اجتماعی ذاتاً ماهیت علمی کاربردی داشته، لذا آموزش مددکاران اجتماعی در بستر دانشگاههای علمی کاربردی بلامانع است و ما با فلسفه وجود رشته مددکاری اجتماعی در این دانشگاهها مشکلی نداریم.
وی افزود: مسئله، روش پیادهسازی فرآیند آموزش در این دانشگاههاست که ما مخالفت خود را از طریق مکاتبات اعلام نمودهایم. در خصوص مخالفت کمیسیون اجتماعی مجلس با لایحه ایجاد نظام مددکاری اجتماعی نیز مانع اصلی، مخالفت سازمان بهزیستی به دلیل محدودیت در حوزه اختیارات سازمان در صدور مجوزهای مراکز مرتبط هستند.
رئیس هیئتمدیره انجمن صنفی مددکاران اجتماعی ایران در مورد حفظ و ایجاد پستهای مددکاری اجتماعی و تخصیص آن انحصاری آن مددکاران اجتماعی گفت: این موضوع در حیطه اختیارات انجمن نیست و سازمانهای دولتی بر اساس قوانین سازمان استخدام کشوری عمل مینمایند. البته رایزنیهای بهعملآمده از سوی انجمن، بستر را برای استخدامهای اخیر در بهداشت و درمان و قوه قضائیه محقق نموده است.
انتهای پیام/4145
انتهای پیام/