دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
19 بهمن 1398 - 14:59
شیرنگی در گفتگو با آنا خبر داد؛

راه‌اندازی۱۴ سرای نوآوری در سراسر کشور/ هدف دانشگاه آزاد تربیت دانشجوی کارآفرین، فناور و اخلاق محور است

سرپرست اداره کل اقتصاد و توسعه سرمایه‌گذاری دانش‌بنیان دانشگاه آزاد اسلامی گفت: تاکنون ۱۴ سرای نوآوری در شهرهایی چون گلستان اصفهان بوشهر، آذربایجان شرقی، همدان و...راه‌اندازی شده است. هدف دانشگاه آزاد اسلامی از این کار تربیت دانشجوی کارآفرین، فناور و اخلاق محور است.
کد خبر : 470658
IMG_2424.JPG

احسان شیرنگی در گفتگو با خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، با اشاره یا این‌که اداره کل اقتصاد دانش‌بنیان یکی از پنج اداره کل معاونت تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی است، گفت: وظیفه اصلی این اداره حمایت از طرح‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان دانشگاه آزاد اسلامی است. یکی از مأموریت‌های اصلی که ریاست دانشگاه بر عهده این معاونت گذاشته، توسعه زیست‌بوم نوآوری و فناوری است.


وی افزود: یکی دیگر از اهداف ما ایجاد ارتباط خوب میان دانشگاه و صنعت است که این امر با سراهای نوآوری تحقق می‌یابد. سرای نوآوری یک‌نهاد اجتماعی است که شامل یک شتاب‌دهنده و یک مرکز رشد می‌شود. هدف سرای نوآوری ایجاد ارتباط میان دانشگاه و صنعت با تأکید بر پتانسیل‌های منطقه است.


سرپرست اداره کل اقتصاد و توسعه سرمایه‌گذاری دانش‌بنیان دانشگاه آزاد اسلامی بیان کرد: دانشگاه نمی‌تواند به‌صورت مستقیم به صنعت وصل نمی‌شود و حلقه‌هایی باید در این میان ایجاد شود. وجود دفتر ارتباط با رسانه در یک دانشگاه کافی نیست و توسعه زیست‌بوم فناوری و نوآوری باید به شکل سیستمی پیش برود. دانشگاه از طریق سرای نوآوری به شرکت‌های دانش‌بنیان، این شرکت‌ها به کارگذارها و این کارگذارها به صنعت متصل می‌شوند.


شیرنگی با اشاره به این‌که اسده سرای نوآوری از تاریخ اسلام و ایران گرفته‌شده است، مطرح کرد: هر سرای نوآوری باید یک شتاب‌دهنده و مرکز رشد مسئله محور داشته باشد. سراهای نوآوری در دل بازار فناوری قرار دارند. سراهای نوآوری حتماً در مرکز استان قرار ندارند و هر استان می‌تواند چند سرای نوآوری داشته باشد.


وی افزود: در سرای نوآوری بوروکراسی اداری کاهش می‌یابد و هر سرای نوآوری یک شتاب‌دهنده و مرکز رشد مخصوص به خود دارد. نگاه ریاست دانشگاه آزاد اسلامی فناورانه است و هدف اصلی این است که هر دانشجو بعد از فارغ‌التحصیلی یک تخصص و مهارت داشته باشد. وجود مدارس مهارتی و سراهای نوآوری نیز در این راستا است. بدین ترتیب دانشجو می‌تواند کار و کسب مخصوص به خود را داشته باشد.


سرپرست اداره کل اقتصاد و توسعه سرمایه‌گذاری دانش‌بنیان دانشگاه آزاد اسلامی مطرح کرد: فعالیت‌های سراهای نوآوری بر اساس آیین‌نامه مصوب پیش خواهد رفت تا از مسیر اصلی منحرف نشوند. تاکنون ۱۴ سرای نوآوری در شهرهایی چون گلستان اصفهان بوشهر، آذربایجان شرقی، همدان و...راه‌اندازی شده است. هدف دانشگاه آزاد اسلامی از این کار تربیت دانشجوی کارآفرین، فناور و اخلاق محور است.


وی افزود: طرح داشبورد مدیریتی تا پایان سال راه‌اندازی می‌شود که نشان می‌دهد هر طرح دانش‌بنیان در چه مرحله‌ای قرار دارد، بدین ترتیب عملکرد واحدها تحت نظر قرار می‌گیرد. دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهرود با همکاری کویر خودرو در حال طراحی و تولید یک مینی تراک است. همچنین برنامه تلویزیونی در یکی از شبکه‌های صداوسیما تولید خواهد شد که به معرفی محصولات دانش‌بنیان دانشگاه آزاد می‌پردازد.


شیرنگی گفت: هدف از این امر معرفی محصول به جامعه و پیدا کردن بازار حمایتی ملی از محصول است. بدین ترتیب دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان یک دانشگاه کارآفرین فناورانه و اخلاق محور به جامعه معرفی می‌شود. مراحل تولید این برنامه از هفته آینده آغاز می‌شود. آیین‌نامه کانون ارزیابان و ارزش‌گذاران دانشگاه آزاد اسلامی در مراحل پایانی قرار دارد که به بررسی طرح‌های دانش‌بنیان و ارائه راه‌حل به توسعه و پیشبرد آن‌ها می‌پردازد.


انتهای پیام/۴۰۲۱/4084/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب