دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
16 بهمن 1398 - 13:07
گزارش آنا؛

چرا دموکرات‌ها خواهان شکست «برنی سندرز» هستند؟ / انتقاد بی‌پرده از رژیم صهیونیستی

نتایج انتخابات درون‌حزبی دموکرات‌ها در آیووا نشان داد که سناریوی سال 2016 یک‌بار دیگر علیه سناتور برنی سندرز در حال تکرار است؛ اتفاقی که بخش مهمی از آن به انتقادات تند وی از رژیم صهیونیستی بازمی‌گردد.
کد خبر : 470213
2.jpg

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، روز گذشته، انتخابات درون‌حزبی دموکرات‌ها و جمهوری خواهان آمریکا از ایالت آیووا کلید خورد و به‌تدریج تا ماه ژوئن در 49 ایالت دیگر ادامه می‌یابد. انتخابات درون‌حزبی برای تعیین نامزد نهایی میان احزاب آمریکا برای رقابت نهایی در انتخابات ریاست جمهوری برگزار می‌شود. ایالت آیووا ازاین‌جهت حائز اهمیت است که برنده آن، معمولاً نامزد نهایی برای رقابت در روز انتخاب خواهد بود. دیروز با پایان انتخابات آیووا ستادهای انتخاباتی و طرفداران نامزدهای دموکرات در انتظار اعلام نتایج بودند. در انتخابات درون‌حزبی آیووا در سال ۲۰۱۶ نتایج در ساعت 23 همان روز رأی‌گیری اعلام شد؛ اما روز گذشته، نتایج به بهانه «کنترل کیفیت» رأی‌گیری ساعت‌ها به تأخیر افتاد.


بیشتر بخوانید:


سندرز: جنگ‌های بی‌پایان را پایان دهید


وعده برنی سندرز برای کاهش کمک نظامی به رژیم صهیونیستی و پرداخت آن به غزه


درنهایت، نشریه «هیل» گزارش کرد که نتایج نسبی شمارش آرای مجمع‌های انتخاباتی حزب دموکرات در ایالت «آیووا» حاکی از آن است که «پیت بوته‌جج»، شهردار هم‌جنس‌گرا و سابق «ساوث بند» ایالت «ایندیانا» با کسب ۲۶.۸ درصد از آراء از دیگر رقبای دموکرات خود پیشی گرفته است. بوته‌جج اواخر ساعات رأی‌گیری مدعی شد که تمام شواهد حکایت از پیروزی وی در آیووا دارد و اعلام کرد که با پیروزی وارد رقابت‌های انتخابات بعدی انجمن‌های درون‌حزبی در نیوهمپشایر می‌شود. این در حالی است که سندرز بر اساس نظرسنجی‌ها، از بیشترین بخت در میان نامزدهای حزب دموکرات در برخی ایالت‌ها برخوردار است و او هم اعلام کرد که برنده آرای آیووا شده است. وی در آخرین نظرسنجی‌ها 28 درصد آرای دموکرات‌ها را از آن خود کرده بود و بوته‌جج 15 درصد و رتبه سوم بعد از بایدن را در اختیار داشت.



پت بوته‌جج، نامزد حزب دموکرات و رقیب برنی سندرز در انتخابات درون حزبی آیووا


برخی حامیان سندرز در شبکه‌های اجتماعی با استهزاء توجیه حزب دموکرات مبنی بر کنترل کیفی نتایج آرا پیش از اعلام رسمی، این تأخیر را با توجه به پیشتازی سندرز در نظرسنجی‌های پیش از انتخابات، به مسائل سیاسی ربط داده و گفتند که همانند انتخابات سال ۲۰۱۶ که دست‌های مرئی و نامرئی در حزب دموکرات با مهندسی آرا، هیلاری کلینتون را به‌عنوان نامزد نهایی حزب به مردم آمریکا تحمیل کرد، در انتخابات امسال هم متنفذان این حزب از «جو بایدن» حمایت می‌کنند. نشریه آمریکایی «تایم» هم گزارش کرد که اولین انتخابات درون‌حزبی مربوط به انتخابات ریاست‌جمهوری 2020 آمریکا با تعویق اعلام نتایج انتخابات به‌واسطه مشکل فنی به هرج‌ومرج کشیده شد.


مخالفت چهره‌های دموکرات با سندرز


به نظر می‌رسد آنچه دیروز در اعلام رأی انتخابات درون‌حزبی دموکرات‌ها در آیووا رخ داد، چیزی بیش از نقص فنی یا وسواس نشان دادن برای کنترل کیفیت نتایج آراء بود و باید از آن با عنوان «رسوایی سیاسی» دموکرات‌ها برای دست بردن در آرای مردم یاد کرد. سندرز در سال 2016 هم رقیبی جدی برای هیلاری کلینتون یعنی کاندیدای موردحمایت حزب بود و این بار هم مهم‌ترین مانع بر سر راه بایدن، کاندیدای مطرح و موردحمایت سران حزب دموکرات است. سندرز علی‌رغم عضویت در حزب دموکرات، مطلوبیت چندانی نزد لابی‌های قدرتمند این حزب ندارد تا جایی که سه عضو بزرگ دولت قبلی آمریکا- هیلاری کلینتون، اوباما و جان کری- تلاش گسترده‌ای را برای شکست خوردن وی آغاز کرده‌اند.



هیلاری کلینتون اخیراً با اظهارنظری درباره اینکه هیچ‌کس سندرز را دوست ندارد خبرساز شد. وی در بخش اول یک مستند چهارقسمتی، سندرز را سیاستمداری ناموفق توصیف کرد و گفت: «او سال‌هاست در کنگره حضور دارد اما هیچ کاری را به سرانجام نرسانده است. او در این سال‌ها تنها حمایت یک سناتور را جلب کرده و هیچ‌کس او را دوست ندارد.»



این در حالی است که سندرز در ۱۲ ژوئیه ۲۰۱۶ به نفع هیلاری کلینتون از رقابت‌های ریاست جمهوری کنار کشید. جان کری، وزیر خارجه پیشین آمریکا هم با حمایت مجدد از جو بایدن، نامزد پیشتاز دموکرات‌ها در انتخابات درون‌حزبی با پیشگویی درباره نتایج انتخابات آیووا گفته بود: «دوست خوب من جو بایدن که انتخابات درون‌حزبی را می‌برد، دونالد ترامپ را شکست می‌دهد و یک رئیس‌جمهور عالی و برجسته خواهد شد.»


سندرز کیست؟


«برنارد برنی سندرز»‌ 79 ساله، سناتور یهودی ایالت ورمونت است که از سال 1990 در کنگره آمریکا حضور دارد و طولانی‌ترین مدت را به‌عنوان یک قانون‌گذار مستقل در این مجمع تقنینی سپری کرده است. سندرز که خود را یک سوسیالیست دموکراتیک و ترقی‌خواه می‌داند، حامی حقوق کارگران بوده و بر مقابله با نابرابری اقتصادی تأکید می‌کند. او مدافع کاستن از هزینه سلامت همگانی، مرخصی زایمان با حقوق و نیز آموزش دانشگاهی بدون شهریه است. در سیاست خارجی، او حامی کاهش هزینه نظامی آمریکا، پیگیری مضاعف دیپلماسی و همکاری بین‌المللی و تأکید بیشتر بر دغدغه‌های زیست‌محیطی در مذاکره بر سر توافقات تجاری بین‌المللی است. سیاست‌های سندرز در خصوص حمایت ادعایی از پناه‌جویان و مسلمانان موجب شده است این نامزد دموکرات در میان جوانان، مسلمانان و همچنین آمریکایی‌های لاتین تبار از محبوبیت بالایی برخوردار باشد.


مخالفت با سیاست‌های رژیم صهیونیستی


اما یکی از نمادهای سیاست خارجی سندرز، مخالفت صریح او با اسرائیل است. او در مرداد سال جاری در گفتگو با یک رسانه آمریکایی با انتقاد از عملکرد بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی، تصریح کرد: «ما شاهد یک دولت افراطی دست راستی در اسرائیل هستیم که گرایش‌های نژادپرستانه بسیاری دارد. این رفتار دولت نتانیاهوست که تنش‌ها بین اسرائیل و فلسطینی‌ها را تشدید کرده است. ضمن اینکه تصمیم دونالد ترامپ برای انتقال سفارت آمریکا از تل‌آویو به بیت‌المقدس هم موضوع مذاکرات با فلسطینی‌ها را با خطر جدی مواجه کرده است.»



درصد محبوبیت نامزدهای ریاست‌جمهوری حزب دموکرات در ایالت آیووا به روایت شبکه ام.اس.ان.بی.سی.


این سناتور آمریکایی در مصاحبه‌ای با وب‌سایت تحلیلی «اینترسپت»، واشنگتن را همدست رژیم صهیونیستی در اشغال کرانه باختری خواند و وعده کرد که کاهش بسته کمک نظامی 3.1 میلیارد دلاری آمریکا به اسرائیل را بررسی می‌کند. وی افزود: «درباره روابط اسرائیل-فلسطین، آمریکا باید نقش بی‌طرفانه‌تری بازی کند. واضح است که در حال حاضر این‌طور نیست.»


سندرز حتی پا را فراتر از این گذاشته و در آبان ماه طی سخنانی که در کنفرانس سالانه «جی استریت»‌ ایراد کرد گفت: «فلسطینی‌ها حق زندگی در آرامش و امنیت را دارند و بخشی از کمک‌های نظامی ۳.۸ میلیارد دلاری آمریکا به اسرائیل باید صرف کمک‌های بشردوستانه در نوار غزه شود.» وی همچنین وعده داد در صورت پیروزی در انتخابات آتی آمریکا از کمک نظامی این کشور به‌عنوان اهرمی برای کنار گذاشتن شهرک‌سازی توسط اسرائیلی‌ها و ترغیب آنان برای ورود به مذاکرات صلح با فلسطینی‌ها استفاده کند.


بیشتر بخوانید:


سندرز مطرح کرد؛ بیمه درمانی همگانی، حلقه مفقوده حقوق بشر در آمریکا


سندرز خطاب به ترامپ: کنگره اجازه نمی‌دهد به خاطر یک دیکتاتور خشن جنگ دیگری را آغاز کنید


سندرز: اجازه نمی‌دهیم ترامپ با ادعاهای دروغ آمریکا را وارد جنگ کند+ویدئو


موضع سندرز درباره معامله قرن نیز قابل‌توجه است. وی در یادداشتی توئیتری در رد طرح صلح ترامپ نوشت: «هرگونه توافق صلح قابل قبولی باید با حقوق بین‌الملل و قطعنامه‌های سازمان ملل سازگار باشد. هرگونه توافقی باید به اشغالگری اسرائیل پایان داده و حق تعیین سرنوشت فلسطینی‌ها را در چارچوب دولتی مستقل محقق کند. طرح به‌اصطلاح صلح ترامپ این مهم را محقق نکرده و تنها مناقشه را دائمی می‌کند. این غیرقابل‌قبول است.»


هجمه به عربستان


سندرز عربستان سعودی را هم «یک دیکتاتوری شریر و کریه» می‌داند و معتقد است: «باید با صدای بلند درباره آنچه این حکومت خبیث با مردمش رفتار می‌کند، صحبت کنیم. من افتخار می‌کنم که در سال ۲۰۱۶ با هیلاری کلینتون در این خصوص اختلاف‌نظر داشتم. ریاض با زنان همچون شهروندان درجه سه رفتار می‌کند. این در حالی است که این دیکتاتوری شریر و کریه متحد عالی ما خوانده می‌شود. پس چه می‌توان گفت جز اینکه سیاست خارجی ما صد درصد حامی اسرائیل و صد درصد حامی عربستان سعودی است؟ ما نباید از ایران متنفر باشیم.»


با ریاست جمهوری سندرز چه اتفاقی در سیاست خارجی آمریکا رخ می‌دهد؟


این واقعیتی است که سندرز یا هر نامزد دموکرات دیگر درصورتی‌که به اتاق بیضی کاخ سفید راه یابند، نمی‌توانند خارج از قواعد حاکم بر سیاست خارجی آمریکا که عبارت است از حمایت بی‌چون‌وچرا از رژیم صهیونیستی و رژیم‌های مرتجع منطقه، تصمیم‌گیری و تصمیم‌سازی کنند. برخی چهره‌های سرشناس در آمریکا دهه‌هاست که از نقش‌آفرینی یک دولت پنهان (Deep Government) ابراز نگرانی کرده‌اند؛ دولتی که فارغ از این‌که کدام حزب، نهادهای این کشور را در اختیار داشته باشد، بر سیاست‌گذاری عمومی اعمال‌نفوذ کرده و آن را کنترل می‌کند.


ازاین‌رو، حتی اگر سندرز کلیددار کاخ سفید شود باید در چارچوب‌های سنتی ضد ایرانی – اسلامی و حمایت تمام‌قد از اسرائیل فعالیت کند. سندرز، یک یهودی صهیونیست اما منتقدی صریح‌اللهجه به سیاست‌های تل‌آویو ‌است و قطعاً یکی از دلایل مخالفت سران حزب دموکرات با او، همین انتقادات تند وی علیه رژیم صهیونیستی است؛ رویکردی که هرچند در مدت کوتاهی با فشار بر وی اصلاح می‌شود اما هزینه آن برای حزب آلوده و وابسته دموکرات به صهیونیسم بسیار سنگین خواهد بود.


انتهای پیام/4106/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب