نام یک ایرانی در فهرست چهار دانشمند جوان برجسته در علوم زمین + تصویر
به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از BBC، اتحادیه علوم زمین اروپا (EGU) که با تلفیق انجمن ژئوفیزیک اروپا (EGS) و اتحادیه اروپایی علوم زمین (EUG) در سال ۲۰۰۲ تشکیل شد، سالانه هشت جایزه اصلی به محققان برتر در شاخههای مختلف علوم زمین در سطح جهانی اهدا میکند که از میان آنها چهار جایزه «آرنه ریچتر» به چهار «دانشمند جوان برجسته» اهدا میشود.
جوایز اصلی این مجموعه از سال ۱۹۸۳ تاکنون به ۱۳۶ دانشمند علوم زمین در نقاط مختلف جهان اهدا شده است که از این میان جایزه «دانشمند ممتاز جوان» به ۴۶ محقق تعلق گرفته است. این اولین بار است که یک ایرانی موفق به دریافت یکی از جوایز اصلی این اتحادیه میشود.
کاوه مدنی درباره تحقیقات و دستاوردهای خود که منجر به دریافت این جایزه شده، میگوید که تئوریهای اقتصادی و رفتارشناسی را وارد حوزه مدیریت منابع آب کرده است. او میگوید هر چه مسائل آبی و زیستمحیطی پیچیدهتر شده، علوم انسانی و اجتماعی هم بیشتر وارد این حوزه میشوند و با علوم آبی و مهندسی و هیدرولوژی تلفیق میشوند.
چهار جایزه اصلی اتحادیه علوم زمین اروپا برای دانشمندان جوان برجسته به محققانی اعطا میشود که توانستهاند به پیشرفتهای قابل توجهی در رشتههای مختلف علوم زمین دست پیدا کنند.
این اتحادیه کاوه مدنی را به جهت «سهم بنیادی او در تلفیق نظریهبازیها و روشهای متفاوت تحلیل تصمیمگیری با سامانههای مرسوم مدیریت منابع آب» که منجر به ایجاد نگرشی جدید به مدلهای مدیریت منابع آب شده است به عنوان یکی از چهار دانشمند برجسته جوان در سال ۲۰۱۵ انتخاب کرده است.
تحقیقات و مقالات مدنی در این زمینه و از جمله مقاله دیگر او در نشریه علمی مدیریت و برنامهریزی آب در سال ۲۰۱۲ پیرامون مناقشات ناشی از انتقال آب در کالیفرنیا و مقاله دیگری در نشریه علمی اقتصاد بومشناسی (اکولوژی) در مورد اختلافات و مذاکرات بینالمللی در مورد تغییر اقلیم و نحوه کاهش گازهای گلخانهای به ایجاد مسیری جدید در تحقیقات مدیریت منابع آب کمک کردهاند.
کاوه مدنی در فروردین امسال در سخنرانی خود در مورد جنگ جهانی آب در جزیره کیش به سرگذشت تحقیقاتی خود و اتفاقاتی که منجر به علاقمندی او به نظریهبازیها و تلفیق آن با علوم آب شده است، توضیح داد.
این محقق ۳۴ ساله در سال ۲۰۱۲ نیز توسط انجمن مهندسان عمران آمریکا به عنوان یکی از 10 چهره جدید مهندسی عمران انتخاب شده بود.
عنوان دانشمند جوان تنها در صورتی قابل احراز است که سن محقق از ۳۵ سال کمتر باشد و بیشتر از هفت سال از اخذ آخرین مدرک تحصیلی اش نگذشته باشد. این اتحادیه در آخرین بیانیه خود اعلام کرده است که شرط سنی خود را برای این جایزه از سال دیگر حذف خواهد کرد.
انتهای پیام/