«معامله قرن»؛ دستاویز ترامپ و نتانیاهو برای فرار از بحرانهای داخلی/ چشم امید ما به مقاومت فلسطین است
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا، پس از آنکه سیاستهای دولت آمریکا در منطقه بهطور متوالی شکست خورد و آنها نتوانستند ادعای واهی خود را درباره حمایت از توافقنامههای بینالمللی محقق کنند، حفظ امنیت رژیم صهیونیستی، نقشه «خاورمیانه جدید» و تقسیم کشورهای اسلامی و عرب منطقه به مناطق کوچکتر منطبق با گونههای نژادی، قومی و مذهبی و به راه انداختن جنگهای نیابتی را در پیش گرفتند.
آمریکاییها باز هم در همه راهبردها و نقشههای خود در منطقه شکست خوردند و پس از صرف هزینههای فراوان مادی و حیثیتی بدون به دست آوردن موفقیتی، پرستیژ بینالمللی خود را در افکار عمومی جهان و منطقه از دست دادند. از همین رو دولت ترامپ برای جبران شکستهای گذشته راهبرد بیثبات کردن منطقه و حمایت بیچون و چرا از دولت غاصب صهیونیستی را در پیش گرفت تا بتواند با خوشرقصی هرچه بیشتر در آستانه انتخابات ۲۰۲۰ آمریکا حمایت هر چه بیشتر کارتلها و تراستهای وابسته به لابی صهیونیستی را بهدست آورد.
دونالد ترامپ - بنیامین نتانیاهو
رئیسجمهور آمریکا در آخرین اقدام شرمآور خود از طرح موسوم به «معامله قرن» رونمایی کرد؛ طرح صلح ادعایی ترامپ که روح حاکم بر آن چیزی جز به رسمیت شناختن بیتالمقدس بهعنوان پایتخت رژیم صهیونیستی، حاکمیت این رژیم بر بلندیهای جولان، به رسمیت شناختن اسرائیل بهعنوان یک رژیم یهودی بهوسیله فلسطینیان و سایر اعراب و نفی بازگشت آوارگان فلسطینی به وطن نیست.
بیشتر بخوانید:
دکتر ولایتی: طرح ننگین و فریبکارانه معامله قرن را باید «طرح فریب قرن» نامید
الاخبار: «معامله قرن» همه گروههای فلسطینی را زیر یک پرچم جمع کرد
صهیونیستها در تحقق اهداف منطقهای خود ناکام ماندهاند
«محمدتقی تقیپور»، دبیرکل جمعیت «حامیان آزادی قدس شریف» در گفتگو با خبرنگار حوزه غرب آسیا و محور مقاومت گروه بینالملل خبرگزاری آنا درباره رونمایی از بخش سیاسی «معامله قرن» بهوسیله ترامپ در واشنگتن گفت: طرح صلح ادعایی آمریکا موسوم به «معامله قرن» چیز جدیدی نیست و راهبرد قدیمی آنها بهشمار میرود که صهیونیستها پیوسته به دنبالش بودهاند.
وی افزود: صهیونیستها هر تلاشی کردند تاکنون به اهداف اصلی خود در منطقه دست نیافتهاند، اما به نظر میآید تحولات اخیر منطقه بهویژه اقدام ترامپ در اهدای «معامله قرن» به نتانیاهو و ابراز خوشحالی نخستوزیر رژیم صهیونیستی از این موضوع اقدامی تاکتیکی است که بتوانند مشکلات داخلی خودشان را حل کنند. بهویژه اینکه موضوع استیضاح ترامپ و نیز پروندههای فساد نتانیاهو مشکلاتی را در حوزه داخلی برایشان به وجود آورده است.
تقیپور عنوان کرد: ترامپ میخواهد به دلیل در پیش بودن انتخابات آمریکا توجه کانونهای یهودی و شرکتهای ذینفوذ و قدرتمند صهیونیستی را در آمریکا به خود جلب کند. نتانیاهو نیز در سرزمینهای اشغالی و جامعه یهودی با پروندههای فساد متعدد دست به گریبان است. آنها میخواهند با دستمایه قرار دادن موضوع صلح منطقه و طرح ادعایی «معامله قرن» بهرهبرداری دو سویه و دوجانبه داشته باشند؛ گرچه نباید اصل موضوع یعنی راهبرد اصلی صهیونیستی در رابطه با بیتالمقدس کامل و یکپارچه را در ارزیابیها از نظر دور داشت.
ماهیت خائنانه کشورهای عربی برملا شده است
این پژوهشگر حوزه فلسطین درباره واکنش کشورهای عربی به رونمایی از طرح «معامله قرن» گفت: از اتحادیه عرب و حکام خائن کشورهای عربی در تاریخ اشغال فلسطین حرکت مثبتی ندیدهایم. گرچه در گذشتههای دور نمیتوانستند روابطشان با رژیم صهیونیستی را در میان ملتهای عرب و جهان اسلام افشا کنند، اما در دو دهه اخیر به تدریج خود واقعیشان را بهطور متوالی نشان دادهاند و ماهیتشان کاملاً نمایان شده است.
وی افزود: معتقدم عمده حکام عرب به کانالهای فراماسونری یهودی وابسته هستند و از آنها نباید هیچ توقع و انتظاری داشت.
ما از جهان عرب و جهان اسلام توقع داریم و این انتظار میرود با توجه به روند «بیداری اسلامی» که در سالهای اخیر در جهان اسلام به وجود آمده است، موضوع فلسطین را بیشتر مدنظر قرار دهند.
تقیپور تأکید کرد: گرچه در سالهای اخیر رژیم صهیونیستی و لابیهای قدرتمند آمریکایی-اروپایی- یهودی تلاش کردهاند به ظاهر بیداری اسلامی را متوقف کنند، ولی این روند آتش زیر خاکستر است و با توجه به قضایای اخیر هر لحظه ممکن است شعلهور شود. این انتظار از جهان اسلام و امت عرب وجود دارد که در مقابل توطئه محور عبری-عربی-غربی کوتاه نیایند و معتقدم کوتاه نخواهند آمد. انتظار و توقع این است که بذر آگاهی که شکوفا شده و تمام جهان شاهد و ناظر آن هستند به نتیجه برسد و دشمنان اسلام، ملت و آرمان فلسطین در توطئههای خود شکست بخورند.
دلبستگی جهان اسلام به گروههای مقاومت
دبیرکل جمعیت «حامیان آزادی قدس شریف» درباره اتحاد و انسجامی که پس از رونمایی از «معامله قرن» در میان گروههای فلسطینی به وجود آمده است، گفت: ما از هرگونه اتحاد و انسجام در میان گروههای فلسطینی استقبال میکنیم و پشتیبان و حامی آن هستیم، ولی واقعیت این است که از برخی جریانهای فلسطینی به دلیل سوابق بدی که از خود برجای گذاشتهاند و باعث تطمیع و گستاخی اشغالگران اسرائیلی شدند، نمیشود توقع داشت.
وی افزود: در جامعه فلسطینیان اراضی اشغالی و حتی فلسطینیان خارج از اراضی اشغالی و ساکن در کشورهای عربی وضعیت جدیدی ایجاد شده است که معتقدم برخی از تشکلهای ناسازگار فلسطینی (که نمیخواهم نامشان را ذکر کنم)، ناچارند وجهه خود را در میان مردم حفظ کنند. آنها نمیتوانند مدعی باشند که خواهان اتحاد و انسجام نیستند. در حال حاضر تمام دلبستگی جهان اسلام و جهان عرب و امت اسلامی و بهویژه فلسطینیان اراضی اشغالی و خارج از آن به گروههای مقاومت اعم از جنبش جهاد اسلامی و جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) و سایر گروههای مقاومت است.
محمدتقی تقیپور با انتقاد از برخوردهای فصلی و مناسبتی با موضوع فلسطین عنوان کرد: فلسطین موضوع اصلی و راهبردی جهان اسلام است و صهیونیست و اشغالگران اسرائیلی خطر جدی و اساسی به لحاظ فرهنگی، اقتصادی و امنیتی در جهان اسلام بهشمار میروند. ما باید دستکم برای جامعه، جوانان دانشگاهی و نسل جوان موضوع فلسطین را تبیین و چرایی و چگونگی اشغال سرزمینهای اشغالی و اینکه راهبرد غایی اشغالگران چیست، بیان کنیم.
وی گفت: ما ایرانیها بعد از 71 سال از اشغال فلسطین و تأسیس رژیم یهودی در سرزمینهای اشغالی گام کوچکی برداشتهایم و کتابی با عنوان «تا فراموش نکنیم» منتشر کردیم. این کتاب حدود 800 صفحهای کتاب مرجع و گرانسنگی است که در هر کتابخانه، مرکز و پژوهشگاهی بماند، از سویی بسیاری از سؤالات و ابهامات را در رابطه با چگونگی اشغال فلسطین از چرایی اشغال فلسطین پاسخ میدهد و از سوی دیگر بیانگر راهبرد غایی صهیونیستها از اشغالگری است.
انتهای پیام/4033/
انتهای پیام/