ترمیم آسیبهای عصبی با پلهای زیستتخریبپذیر
به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانشبنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، محققان با استفاده از روش درونتنی دستگاه زیستتخریبپذیر پل مانندی ساختهاند که میتواند آسیبهای عصبی را ترمیم کند. درونتنی نوعی آزمایش زیستی است که در آن جاندار زنده بهکار برده میشود.
عصبها واحدهای اجرایی سیستم عصبی مرکزی را تشکیل میدهند، عصبهایی که از مغز و ستون فقرات امتداد یافته و به اندامها میرسند نیز بخشی از سیستم عصبی محیطی به شمار میروند. این عصبها سیگنالها را از اندامها به مغز و برعکس حمل میکنند.
براساس آمارها، سالانه بیش از 600 هزار آسیب عصبی برای مردم در آمریکا رخ میدهد؛ امکان ترمیم و بازسازی برخی از این آسیبها وجود دارد اما هزاران مورد دیگر باعث فلجی یا ناتوانایی در افراد میشوند. تصادف ماشین، حوادث مرتبط با دستگاههای اتوماتیک، سوانح جادهای، دیابت و سرطان از عوامل اصلی آسیبهای عصبی به شمار میروند.
اگر آسیب وارده به اعصاب سیستم عصبی محیطی بزرگ نباشد، امکان خودترمیمی وجود دارد اما گاهی آسیب بزرگتر از توان ترمیمی این سیستم است. ترمیم این نوع آسیبها به جراحی پیچیده نیاز دارد. حال یک گروه تحقیقاتی موفق به توسعه دستگاهی زیستتخریبپذیر به شکل پل شده که نتایج مثبتی در ترمیم آسیبهای عصبی از خود نشان داده است.
این پل درواقع یک لوله بسیار ریز از جنس پلیمری است که در ساخت بخیههای خودجاذب به کار میرود. این پلیمرهای زیستتخریبپذیر به صورت گسترده در بخیهزنی استفاده میشود و کاملاً ایمن به شمار میروند. این بخیهها همزمان با ترمیم زخم حل شده و اثری از آنها باقی نمیماند. پل زیستتخریبپذیری که برای ترمیم عصبها تولید شده ویژگیهای مشابهی دارد.
انتهای پیام/4021/
انتهای پیام/