دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
02 بهمن 1398 - 17:22

سیستم تحریک عمقی غیرتهاجمی مغز طراحی شد

محققان دانشگاه صنعتی اصفهان یک دستگاه تحریک عمقی غیرتهاجمی مغز ساختند که با جریان الکتریکی تداخلی کار می‌کند.
کد خبر : 467775
thum-08460fba7f2ac0b21d5-Tahrik_omghi_142137.jpg

به گزارش حوزه علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از روابط عمومی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، تحریک مغز روشی نوین و جایگزین برای دارو درمانی بیماری‌های عصبی و اختلالات روان‌شناختی است. این طرح پژوهشی با حمایت ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری انجام شد.


فرزانه شایق یکی از مجریان این طرح پژوهشی گفت: روش تحریک غیر تهاجمی عمقی مغز بر اساس میدان‌‌های الکتریکی تداخلی به عنوان شیوه‌ای جدید برای تحریک الکتریکی ساختارهای عمقی مغز به تازگی معرفی شده و توسعه آن از اهمیت زیادی برخوردار است.


وی با بیان اینکه  انجام این پژوهش روشی جدید برای تحقیقات درحوزه تحریک عمقی مغز است، افزود: هدف این پژوهش مطالعه عمیق مکانیسم اصلی این روش و ارزیابی آن با بهره بردن از تجزیه و تحلیل محاسباتی و ارزیابی آزمایشگاهی است.


مجری این طرح پژوهشی ادامه داد: بسیاری از بیماری‌های عصبی و اختلالات روان‌شناختی ممکن است با استفاده از دارو قابل درمان نباشند یا این درمان‌ها دارای عوارض جانبی باشند، بنابراین در سال‌های اخیر روشی با عنوان تحریک مغز جایگزین درمان‌های دارویی شده است. در این روش ساختار مغز با استفاده از جریان الکتریکی تحریک می‌شود که به بهبود درمان کمک می‌کند.


به گفته شایق، کاربرد روش‌های تحریک غیرتهاجمی مرسوم همچون تحریک مغناطیسی یا الکتریکی فراجمجمه‌ای در تحریک ساختارهای عمقی بدون اثر گذاری بر لایه‌های سطحی مغز به طور مستقیم هنوز اثبات نشده است و از سوی دیگر، روش تحریک عمقی مغز (تحریک تهاجمی) که تحریکات الکتریکی مغز از طریق قرار گیری الکترودهایی داخل بافت مغز انجام می‌شود، خطراتی را برای بیمار به همراه دارد.


وی همچنین بیان کرد: انجام این پژوهش روشی جدید برای تحقیقات درحوزه تحریک عمقی مغز است بطوری که با استفاده از جریان الکتریکی تداخلی به صورت غیر تهاجمی به نقاط عمقی مغز دسترسی پیدا می‌کنیم. در این پژوهش با بهره‌بردن از تکنیک‌های مدلسازی، مغز مدل شده و میدان تحریک حاصل از اعمال جریان‌های الکتریکی‌ به‌صورت تحلیلی محاسبه شدند و نتایج حاصل از انجام آزمایش بر روی مغزموش نشان می‌دهد که توان فرکانسی سیگنال‌ها در حین تحریک نسبت به قبل تحریک افزایش معناداری داشته است.


انتهای پیام/4112/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب