دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
30 دی 1398 - 12:17
رئیس سازمان آموزش‌وپرورش استثنایی کشور:

بیش از 15 هزار دانش‌آموز ناشنوا شناسایی شده‌اند / اطلاعات کاملی از وضعیت دانش‌آموزان استثنایی داریم

رئیس سازمان آموزش‌وپرورش استثنایی کشور گفت: حدود ۱۰ هزار دانش‌آموز ناشنوا داریم که در مدارس پذیرا مشغول تحصیل هستند و ۵ هزار و ۵۰۰ دانش‌آموز نیز در مدارس ویژه حضور دارند.
کد خبر : 467284
57889517.jpg

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، سید جواد حسینی در نشست با جمعی از ناشنوایان گفت: ما از وضعیت طیف‌های مختلف دانش‌آموزان با نیازهای ویژه در سراسر کشور اطلاعات لازم و کافی را داریم و هیچ کدام از این دانش‌آموزان خارج از پوشش ما نیستند و برای همه اینها تلاش می کنیم.


وی افزود: در حال حاضر حدود ۱۰ هزار دانش‌آموز در بخش ناشنوایان داریم که در مدارس پذیرا مشغول تحصیل هستند و ۵ هزار و ۵۰۰ دانش آموز، نیز در مدارس ویژه هستند .


معاون وزیر آموزش‌وپرورش با اشاره به اینکه در حال حاضر دانش‌آموزان استثنایی  در ۸ رشته هنرستان و در ۳۰ رشته کار و دانش مشغول تحصیل هستند، گفت: رشته‌هایی از قبیل تصویر سازی، جلوه های ویژه رایانه ای، برق ساختمان، گرافیک رایانه‌ای، خیاطی لباس شب، طلا و جواهرات، پرورش زعفران، گیاهان دارویی ازجمله این رشته‌ها هستند. ۲۸۲ نفر از این دانش‌آموزان در رشته علوم انسانی و ۱۷۲ در علوم تجربی و ۱۸۳ نفر هم در رشته علوم ریاضی مشغول تحصیل می باشند.


وی افزود: ما هرچه قدر بتوانیم این فراگیر سازی را بیشتر کنیم به ناشنوایان کمک کرده‌ایم چرا که امروز خیابان، بیمارستان و جامعه ویژه ناشنوایان نداریم ولی جامعه، خیابان و بیمارستان انسانی داریم.


رئیس سازمان آموزش‌وپرورش استثنایی کشور با بیان اینکه خوشبختانه دانش‌آموزان ناشنوا در اجرای سیاست توسعه متوازن که سیاست آموزش کشور است پیشگام بوده‌اند اضافه کرد: در ۸ قلمرو فعالیت‌هایی برای دانشآموزان ناشنوا انجام‌شده است. ازجمله این زمینه‌ها نهضت زبان اشاره، استفاده از تشکل‌های مردم‌نهاد، تهیه و طرح نرم‌افزارهای موبایلی که فرهنگ زبان اشاره را داشته باشد، تدوین برنامه زبان‌آموزی در دوره ابتدایی در چهار حیطه شنیدن، سخن گفتن ، خواندن و نوشتن برای کمک به مهارت‌های زبانی، تهیه و تدوین ۱۲ کتاب که در این زمینه چاپ شده، مناسب‌سازی بسیاری از کتاب‌ها و فعالیت‌های ورزشی، فرهنگی، هنری و قرآنی است.


وی در خصوص فعالیت‌های حمایتی از ناشنوایان گفت: فعالیت‌های حمایتی از قبیل کاشت حلزون از سال ۹۴ به بعد برای حدود ۱۲۵ نفر انجام‌شده که هزینه هر نفر حدود ۶۰ میلیون ریال بوده است. تعمیر قطعات کاشت حلزون از سال ۹۵ تاکنون حدود ۱۳۹ مورد بوده که هزینه هرکدام ۲۵ میلیون ریال بوده است و همچنین سمعک برای ۲ هزار و ۶۸۸ نفر از سال ۹۲ به بعد انجام‌شده است.


انتهای پیام/4145/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب