لزوم توجه به برنامههای بینالمللی سازی دانشگاهها و جذب دانشجوی خارجی
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از روابط عمومی سازمان امور دانشجویان، عبدالحمید علیزاده در سومین کنفرانس حکمرانی و سیاستگذاری عمومی اظهار کرد: نکته بسیار مهم در بینالمللیسازی آموزش عالی و جذب دانشجوی خارجی عملیاتی نمودن استفاده از ظرفیت بالای اعضای هیئتعلمی در ایجاد ارتباط با دنیا و معرفی پتانسیل ها و ظرفیت های آموزش عالی کشور است.
وی با بیان اینکه در فاصله سالهای 1384 الی 1394 روند جذب دانشجوی خارجی در کشور از مدل نقطهای (محدود به چند دانشگاه قدیمی) به مدل خطی (گسترش یافته به تعداد بیشتری از دانشگاههای علاقه مند) تبدیل شده است، افزود: برای نهادینه شدن این روند نیازمند برنامه ریزی و همکاری فرا بخشی در کشور بر اساس مدل صفحهای (مشارکت گستره وسیعی از فضای آموزش عالی کشور بهصورت یک شبکه ملی) هستیم.
مدیرکل امور دانشجویان غیر ایرانی سازمان امور دانشجویان با اشاره به رشد بالای پذیرش دانشجو از پنج کشور همسو گفت: دیپلماسی علمی کشور باید به گونهای مدیریت و تقویت شود تا با سایر کشورها نیز میزان تبادل دوسویه دانشجو افزایش یابد که این امر لاجرم نیازمند عزم و تعهد ملی مبتنی بر اسناد بالادستی موجود است.
وی با اشاره به گردش مالی قابل توجه 300 میلیارد دلاری جذب دانشجوی خارجی در دنیا عنوان کرد: برنامه جامعی لازم است تا ایران نیز بتواند سهمی از این درآمد را به خود اختصاص دهد چرا که دستاوردها و تواناییهای علمی کشور در طی سالیان اخیر بستر تقویت بین المللی شدن آموزش عالی را فراهم کرده است.
علیزاده با اشاره به فعالیت دبیرخانه فرابخشی جذب دانشجوی خارجی در اداره کل دانشجویان غیرایرانی وزارت علوم گفت: مطابق آمار مهرماه سال 97 بالغ بر 40 هزار دانشجوی خارجی در ایران تحصیل میکنند در حالیکه ظرفیت ایجاد شده و توانایی دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی کشور قطعاً بیش از این تعداد است.
مدیرکل امور دانشجویان غیر ایرانی با اشاره به تحولات دانشگاهها در سطح دنیا گفت: امروز در جوامع پیشرفته علمی آموزش عالی در دنیا از مرحله توجه به دانشگاههای نسل سوم (مقوله علم ثروت ساز، شرکتهای دانش بنیانو...) نیز فراتر رفته و امر مرجعیت اجتماعی هدف مهم نهاد دانشگاه در دنیای پیشرفته است.
وی با اشاره به دو رویکرد بین المللی سازی آموزش عالی در داخل و بین المللی سازی در خارج گفت: رویکردهای ما در اسناد ملی مشخص است ولی در مرحله تبدیل رویکرد به تاکتیک و عملیاتی سازی نیاز به همگرایی بیشتری مابین دستگاهها وجود دارد.
کنفرانس حکمرانی و سیاست گذاری عمومی با هدف گردهمایی و تعامل محققان و سیاست گذاران حول موضوعات اساسی حکمرانی و سیاست گذاری عمومی نظیر الگوهای حکمرانی و تنظیم گری، معضلات اقتصاد ایران، راهکارهای بهبود فضای کسب.کار، حکمرانی در عصر دیجیتال، نظام حقوقی – قضایی، نظام تقنین، نظام انتخابات و تعامل مردم با حاکمیت، مباحث توسعهای، حوزه بین الملل و چالشهای مرتبط با فرهنگ و جامعه و مسائل زیست محیطی برگزار شد.
انتهای پیام/۴۰۸۴/
انتهای پیام/