دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
27 دی 1398 - 14:43
مدیرکل دفتر سلامت روانی وزارت بهداشت:

تاب‌آوری امکان بازسازی زندگی را پس از شرایط بحرانی فراهم می‌کند

مدیرکل دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد گفت: آنچه که به ما کمک می‌کند تا بتوانیم با استرس‌ها و حوادث سخت کنار بیاییم تاب‌آوری است موضوعی که به ما کمک می‌کند پس از طی شرایط بحرانی و پراسترس به بازسازی زندگی خود بپردازیم.
کد خبر : 466723
resiliency-410x285.jpg

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از وبدا، احمد حاجبی ضمن اظهار تأسف و تسلیت به‌خاطر این حادثه در تشریح این راهبردها بیان کرد: در این حادثه، عده‌ای به‌صورت مستقیم یا غیرمستقیم دچار آسیب روانشناختی شده‌اند، بنابراین توصیه می ‌شود در صورت عدم توانایی مدیریت شرایط استرس‌زا و بروز علائم روانشناختی، رفتاری و جسمی آزاردهنده، برای پیشگیری از بروز مشکلات سلامت روان و دریافت خدمات تخصصی، به روانپزشکان و روانشناسان مستقر در کلینیک‌ها، مراکز خدمات جامع سلامت و درمانگاه‌‌های تخصصی دولتی و خصوصی ارائه دهنده خدمات در این حوزه مراجعه کنند.
 
وی ادامه داد: تجربیات قبلی نشان می‌دهد که همه ما اغلب اوقات وقتی با تغییر بزرگی در زندگی روبرو می‌شویم یا احساس کنترل روی شرایط را نداریم و اوضاع برایمان غیرقابل پیش‌بینی است یا مسئولیت سنگینی بر عهده داریم، دچار استرس می‌شویم. آنچه که به ما کمک می‌کند تا بتوانیم با استرس‌ها و حوادث سخت کنار بیاییم، اصطلاحاً تاب‌آوری گفته می‌شود.
 
مدیرکل دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت افزود: تاب‌آوری ظرفیتی برای مقابله با استرس و شرایط بحرانی است. روانپزشکان و روانشناسان همواره سعی کرده‌اند که این قابلیت انسان را برای سازگاری و غلبه بر سختی‌ها افزایش دهند. بنابراین افراد و جوامع می‌توانند حتی پس از طی شرایط بحرانی و پراسترس به بازسازی زندگی خود بپردازند.
 
حاجبی تصریح کرد: تاب‌آور بودن به این معنا نیست که از این طریق بتوان زندگی بدون تجربه استرس را داشته باشید بلکه به‌معنای توانایی مقابله با شرایط دشوار و پاسخ انعطاف‌پذیر به فشارهای زندگی است.
 
وی ادامه داد: تاب‌آوری استرس را محدود نمی‌کند، مشکلات زندگی را پاک نمی‌کند، بلکه به افراد قدرت می‌دهد تا با مشکلات پیش رو مقابلۀ سالم داشته باشند، بر سختی‌ها فائق آیند و با جریان زندگی حرکت کنند. برخی افراد به‌طور طبیعی دارای این ویژگی هستند، اما این ویژگی در انحصار عده‌ای معدود نیست و سایر افراد نیز قادرند آن را بیاموزند و آن را ارتقاء دهند. تاب‌آوری توانایی سازگاری موفقیت آمیز با شرایط استرس زا و چالش برانگیز است.
 
انتهای پیام/4105/


انتهای پیام/

برچسب ها: احمد حاجبی
ارسال نظر
هلدینگ شایسته