نباید از استراتژیک کشور در منطقه غافل شویم
به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاه و سیاست گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، موسی فقیه حقانی در آیین اختتامیه نخستین کنگره «ملی امیرکبیر؛ امیر وقف» که بعد از ظهر امروز در دانشگاه امیرکبیر برگزار شد، در خصوص ویژگی دوران امیرکبیر گفت: امیرکبیر ۶۴ سال بعد از رژیم قاجار روی کار آمد که از شانس بد ایرانیها با جدال قدرت جهانی بر سر تسلط بر هندوستان مصادف شد. ایران نیز که همسایه هند بود به جایگاه استراتژیکی در چشم غرب پیدا کرد.
رئیس موسسه مطالعات تاریخ معاصر بیان کرد: وقتی انگلستان بر هند تسلط یافت، متوجه موقعیت استراتژیک ایران در منطقه بود و برای همین نقشه ای چهار قسمتی برای ایران طراحی کرد که شامل نفوذ در ایران، تضعیف ایران، تجزیه ایران و فناوری ایران می شد. قرار بر این بود که در پایان جنگ جهانی اول دیگر ایرانی وجود نداشته باشد. در حال حاضر نیز غرب سیاست مشابهی را علیه کشور در پیش گرفته است.
وی افزود: وجه اشتراک امیرکبیر و شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی در درک بالا و اعمال هوشمندانه است. امیرکبیر در آن زمان با درک عمق استراتژیک ایران در هند استفاده کرد. در هند جریانی از شیعیان وجود داشتند که علیه انگلستان مبارزه میکردند. امیرکبیر شروع به همکاری با این جریان شیعیان هندی کرد تا نفوذ انگلستان در ایران را کمتر کند که این امر یکی از دلایل اصلی به شهادت رساندن وی بود. امروز اگر از عمق استراتژیک کشور در منطقه غافل شویم همان بلایی سرمان میآمد که در زمان قاجار سر مردم آن زمان آمد.
انتهای پیام /۴۰۲۱
انتهای پیام/