حذف اعتبارات مقابله با گرد و غبار تاثیری در وظیفه محیط زیست نخواهد داشت
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، معصومه ابتکار روز شنبه در حاشیه چهاردهمین نمایشگاه بین المللی محیط زیست گفت: وظیفه سازمان محیط زیست پایش، اندازهگیری و نظارت مداوم بر وضعیت محیط زیست بوده و این کار نیازمند تجهیزات است.
وی ادامه داد: تامین تجهیزات مورد نیاز برای این امر در این اعتبارات پیشبینی شده بود که با حذف آن تا حدودی دچار تاخیر و عقب ماندگیهایی خواهیم شد اما تلاش میکنیم و امیدواریم این مسایل نه از سرعت و نه از جدیت ما در کار بکاهد.
وی ادامه داد: یکی دیگر از توجهات ما در این اعتبارات بحث سازمانهای مردم نهاد بود؛ زیرا به توانمندی و موفقیت سازمانهای مردم نهاد در اجرای طرحهای زیست محیطی اعتقاد داریم. به عنوان مثال در استان خوزستان با همکاری سازمانهای مردم نهاد ۵۰ هزار دانش آموز، آموزش محیط زیستی دیدند و این ظرفیت بزرگی است؛ بنابراین تاکید میکنم حمایت از سازمانهای مردم نهاد در دستور کار دولت یازدهم است و ما با قوت از توانمندیهای آنها حمایت میکنیم.
دایکبندی تالاب هورالعظیم را خشک کرد
معاون رئیس جمهوری گفت: در یک دوره رژیم بعث سیاستهایی که در عراق اتفاق افتاد، آسیبهایی جدی به تالابهای هورالهویزه و هورالعظیم که دو سوم آن در عراق است وارد کرد. اما آن بخشی از تالاب که در ایران قرار دارد به رغم تاکیدات سازمان حفاظت محیط زیست بر عدم ممانعت ورود آب به آن، در دوره قبل که دقیقا به یاد ندارم دولت نهم بود یا دهم، دایکبندی شد.
وی ادامه داد: بر این اساس دولت یازدهم با شرایطی مواجه شد که هورالعظیم در بخش داخلی کاملا خشک بود و از همان ابتدا مذاکراتی را با وزارت نفت آغاز کرد که بر این اساس دو ماه پیش دایک باز شد و اکنون آب وارد تالاب میشود.
وی گفت: وزیر بهداشت در بازدیدی که از تالاب داشت این موضوع را تایید کرد.
عدم همراهی با وزیر بهداشت ناشی از ناهماهنگی نبود
ابتکار درباره سفر وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به خوزستان و واکنشهای موجود مبنی بر عدم حضور خودش در این استان گفت: نبود من در خوزستان همراه با وزیر بهداشت یک ناهماهنگی نبود بلکه در وهله اول پاسخ به واکنش سریع درباره درمان است.
وی ادامه داد: از این رو در مرحله اول وزیر بهداشت به استان خوزستان سفر کرد تا به وضعیت درمان، اورژانسها و واکنش سریع در بخش درمان رسیدگی کند.
معاون رئیس جهوری تاکید کرد: حضور وزیر بهداشت در مرحله اول امری طبیعی است و من قاعدتا باید با برنامه و اعتبارات کافی و در دست داشتن راهحلی اصولی به استان خوزستان سفر میکردم.
ابتکار ادامه داد: خوشبختانه با پیگیریهایی که انجام شد بسته اجرایی مقابله با گرد و غبار با اولویت استان خوزستان به تصویب دولت رسید که این مصوبه گام اولی برای حل این مساله است و اعتباراتی برای سال ۹۳ و ۹۴ نیز در آن پیشبینی شده است.
وی ادامه داد: هفت سازمان و وزارتخانه شامل سازمان جنگلها و مراتع، هواشناسی، وزارت نیرو، وزارت نفت، کشور و جهاد کشاورزی مکلف شدند به وظایف خود در این مصوبه عمل کنند.
ابتکار گفت: وزارت نیرو موظف شد در مورد رفع موانع آب به تالاب هورالعظیم برنامهریزی کند و وزارت کشور در بحث واکنش سریع و مدیریت بحران و هماهنگی بین استانها مسوولیت گرفت که امیدواریم تکلیف خود را بر اساس این مصوبه انجام دهند.
حضور من با یک مصوبه و اعتبارات کافی منطقیتر است
ابتکار تاکید کرد: فکر میکنم حضور من با یک مصوبه و اعتبارات کافی که در دولت تعیین شده منطقیتر است تا اینکه بخواهم صرفا جهت همدردی بروم.
وی درباره زمان نجات مردم خوزستان از گرد و غبار گفت: این موضوع نیازمند برنامه بلند مدت است زیرا هیچکدام از مسائل محیط زیست مقطعی و فوری نیست.
ابتکار تاکید کرد: دولت یازدهم بنا ندارد به مردم در زمینه این موضوعات حقایق را نگوید، باید واقعیتها را بگوییم تا مردم آمادگی کافی برای مواجهه با این مسایل را داشته باشند و واقعیت این است که مسایل محیط زیستی نیازمند برنامه بلندمدت هستند.
ابتکار گفت: کشورهایی مانند چین با همکاری ژاپن و کره بیش از دو دهه است که در صحرای «گبی» کار میکنند و دستاوردهای خوبی نیز داشتهاند اما هنوز مشکل به طور کامل حل نشده است.
قول خودروسازان به رعایت استاندارهای یورو ۴
ابتکار یادآور شد: در بازدیدی که از غرفه خودروسازان حاضر در نمایشگاه داشتم آنها به سازمان محیط زیست قول دادند استانداردهای یورو ۴ را به طور کامل و دقیق اجرا کنند و برنامهریزیهای خود جهت استاندارد یورو ۵ را نیز آغاز کنند.
ابتکار گفت: تشکلهای زیست محیطی حضور فعالی در این نمایشگاه دارند که فرصت مناسبی برای تبادل اطلاعات و فناوری برای رسیدن به تجارت سبز و توسعه پایدار است.
وی گفت: سازمان محیط زیست سازمانهای مردم نهاد را در پیشبرد برنامههای زیست محیطی کشور به رسمیت میشناسد و رئیس جمهور نیز گفتهاند وقتی تشکلها مشکلات زیست محیطی را میبینند باید صدایشان شنیده شود.
تاکید سازمان محیط زیست بر راه اندازی صندوق منطقهای برای مقابله با گرد و غبار
معاون رئیس جمهوری گفت: امروز رسما از برنامه محیط زیست سازمان ملل در مورد احیا و راهاندازی صندوق منطقهای مقابله با گرد و غبار خواستم تا تلاش خود را انجام دهد.
وی ادامه داد: ایران انتظار دارد این صندوق بینالمللی هر چه سریعتر شکل گیرد و ما حاضریم در این زمینه پیشگام شویم، صندوق ملی محیط زیست ایران نیز در این زمینه اعلام آمادگی میکند.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: نقشههای ماهوارهای نشان میدهد گرد و غبار از عربستان، عراق، مرز عراق و سوریه، مرز عراق و اردن و برخی نواحی شمال آفریقا وارد کشور میشود بنابراین گرد و غبار موضوعی منطقهای است و باید کشورها برای رفع آن همکاری کنند.
وی تاکید کرد: کشورها تلاش کنند منابع گرد و غبار خود را شناسایی و سرزمینشان را به درستی مدیریت کنند تا از عوارض این مساله در سطح منطقه کمتر رنج ببریم.
به گزارش آنا، چهاردهمین نمایشگاه بینالملی محیط زیست دوم تا پنجم اسفندماه در محل دایمی نمایشگاههای تهران بر پا است.
انتهای پیام/