دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
11 دی 1398 - 16:22
بخش اول؛

ویژگی‌های کمتر شناخته شده تلفن همراه/ کاربردهای پنهان گوشی خود را بشناسید

تلفن‌های همراه هوشمند دارای قابلیت‌هایی کمتر شناخته شده هستند که در بسیاری از مواقع می‌تواند کمکی بزرگ برای کاربر خود باشد.
کد خبر : 463055
تلفن همراه 1.PNG

به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، گوشی‌های هوشمند باقابلیت‌های گسترده خود در موارد زیادی می‌توانند کاربران را از به‌کارگیری ابزارها و دستگاه‌های مختلف بی‌نیاز کنند. در واقع امروزه تلفن‌های همراه دیگر تنها وسایلی برای زنگ زدن و پیام دادن نیستند و امکانات زیادی را برای خرید کردن، ویرایش ویدئو و ده‌ها مورد دیگر را در اختیار کاربران قرار می‌دهند.


بااینکه روزانه میلیون‌ها کاربر در سراسر جهان از گوشی‌های هوشمند استفاده می‌کنند ولی برخی از ویژگی‌های این دستگاه‌های پرکاربرد هنوز برای بسیاری از کاربران ناشناخته و یا کمتر شناخته‌شده است. این توانایی‌ها به طرز شگفت‌انگیزی می‌تواند کاربر تلفن همراه را سالم و ایمن نگه دارد و زندگی روزمره را راحت‌تر کند.





بیشتر بخوانید:


آیا فناوری "۵G" برای سلامتی مضر است؟/ چگونه از خودمان در برابر ۵G محافظت کنیم؟





برای آگاهی و استفاده از توانایی‌های ناشناخته تلفن‌های همراه نیازی به دانلود و نصب اپلیکیشن‌های خاص نیست زیرا این قابلیت‌ها به‌صورت بالقوه در گوشی وجود دارند. فقط کافی است ساختار گوشی هوشمند مورداستفاده خود را بهتر شناخته و از دستورالعمل‌های خاصی پیروی کنید تا در هنگام نیاز از دستگاه خود بهترین استفاده ممکن را ببرید.


ویژگی‌های ناشناخته تلفن همراه در موارد مختلفی کاربرد دارد. در ادامه این گزارش تعدادی از مهم‌ترین و کاربردی‌ترین قابلیت‌های گوشی‌های هوشمند که به قلم بری فلر (Bree Fowler) در مقاله‌ای با عنوان 21 Hidden Smartphone Superpowers منتشرشده است را در قالب دسته‌بندی‌های متفاوت معرفی می‌کنیم:


1- سلامت و ایمنی



قدم‌های خود را بشمارید


هر روز که از محل سکونت خود خارج می‌شوید باید مسیری را پیموده تا به محل کار برسید. حال اگر این مدت کوتاه و شاید نسبتاً طولانی از حرکت‌های بدنی را مدیریت کنید، می‌توان بهترین نتیجه مهم یعنی حفظ سلامت بدن را از آن کسب کرد. تلفن همراه قادر است از لحظه خروج از منزل تعداد قدم‌های شما را شمرده و برنامه مناسبی برای افزایش تناسب‌اندام و ایمنی بدن را ارائه دهد.


برای راه‌اندازی نرم‌افزار Health app در گوشی‌های iOS باید به بخش تنظیمات دستگاه رفته و گزینه Health Data Activity را فعال کنید. برنامه سلامت بدن برای آن دسته از کاربران سیستم‌عامل اندروید که از گوشی‌های سامسونگ استفاده می‌کنند به‌طور خودکار فعال است و فاکتورهایی نظیر تعداد قدم‌ها و ساعت‌های خواب و ... اندازه‌گیری می‌شود. صاحبان تلفن‌های همراه سایر شرکت‌ها نیز به‌سادگی می‌توانند با دانلود برنامه Google Fit از فروشگاه مجازی گوگل، برنامه مناسب سلامت خود را هرلحظه و در هر مکان مشاهده کنند.



به دیگران بگویید در حال رانندگی هستید


هر نوعی استفاده از تلفن همراه در هنگام رانندگی می‌تواند بسیار خطرناک بوده و جان کاربر را به خطر بی اندازد. انواع تلفن‌های همراه هوشمند به قابلیتی مجهز هستند که در هنگام رانندگی تماس و پیام‌های دریافتی را با متنی مشخص پاسخ داده و به مخاطب اطلاع می‌دهد که شخص مورد نظر او در حال حاضر مشغول رانندگی است و بعد از زمان کوتاهی با او تماس می‌گیرد.


برای فعال‌سازی این سیستم در گوشی‌های دارای سیستم‌عامل iOS به ترتیب Go to Settings > Do Not Disturb > Do not disturb while driving > Activate عمل کرد و در سیستم‌عامل اندروید سیستم پاسخ خودکار در حین رانندگی از طریق Go to Settings > Sound > Do Not Disturb > Turn on automatically > Add rule > Driving فعال می‌شود.



ارسال درخواست کمک اضطراری با یک دست


آخرین‌مدل‌های گوشی‌های آیفون قادر هستند به‌صورت خودکار در شرایط اضطراری با مراکز امدادی تماس گرفته و یا پیامی به‌منظور درخواست کمک ارسال کنند. حتی کاربران این تلفن‌های همراه قادر هستند دستگاه خود را به نحوی تنظیم کنند که در شرایط بحرانی با مخاطب یا مخاطبانی خاص تماس گرفته‌شده یا پیامی ارسال شود.


شرکت سامسونگ نیز قابلیت مشابهی را برای شرایط اضطراری در گوشی خود به وجود آورده است. کاربران تلفن‌های همراه این شرکت می‌توانند با سه بار فشار دادن دکمه خاموش و روشن (پاور) دستگاه یک پیام اضطراری به مرکز امدادی ارسال کنند. بااین‌حال سازندگان سیستم‌عامل‌های اندروید و iOS برای ارسال پیام SOS روش تنظیم دیگری را نیز به وجود آورده‌اند که در اندروید به‌صورت Go to Settings > Emergency SOS و در iOS به‌صورت Go to Settings > Advanced features > Send SOS messages است.



سمعک خود را تقویت کنید


با ویژگی Live Listen گوشی‌های آیفون می‌توانید تلفن همراه خود را به تقویت‌کننده‌ای برای سمعک تبدیل کنید. این قابلیت ویژگی بسیار کاربردی برای کاربرانی است که ازلحاظ شنوایی دارای مشکل هستند. در واقع اپل با این ویژگی در گوشی‌های خودخواسته است همه کاربرانش را راضی نگه دارد.


فعال‌سازی این ویژگی در آیفون به‌صورت Go to Settings > General > Accessibility > MFi Hearing Devices است. قابلیت تقویت‌کننده سمعک هنوز در تلفن‌های همراه اندرویدی به وجود نیامده است ولی گوگل در حال کار بر روی آن است تا به زودی GN Hearing در اندروید به وجود آورد.



با بی‌خوابی مبارزه کنید


نگاه کردن به صفحه تلفن همراه در طولانی مدت می‌تواند آسیب‌های را به کاربر وارد کند. یکی از مواردی که به طور گسترده در بین کاربران گوشی‌های هوشمند به‌ویژه آن‌هایی که به طور طولانی مدت در شب از گوشی خود استفاده می‌کنند مشاهده می‌شود، خستگی چشم و دچار بی‌خوابی شدن، است. تلفن همراه دارای ویژگی است که با فعال کردن آن می‌توان نور آبی نمایشگر را تغییر داد و میزان نور مخصوص شب را دریافت کرد.


در گوشی‌های اندرویدی نمایشگر شب به‌صورت Go to Settings > Display > Night Light و در iOS به روش Go to Settings > Display & Brightness > Night Shift فعال می‌شود.


2- حریم خصوصی و آرامش ذهن



قفل و پاک کردن اطلاعات گوشی به سرقت رفته


اگر تلفن همراه شما به سرقت رفته لازم به نگرانی نیست زیرا می‌توانید اطلاعات موجود در گوشی خود را با استفاده از تلفن همراه ایمن کرده و هم‌چنین درخواستی برای پیدا کردن موقعیت جغرافیایی فعلی گوشی خود ارسال کنید. هم‌چنین کاربران می‌توانند از هر محلی که حضور دارند تمام داده‌های موجود در حافظه تلفن همراه خود را پاک کنند. برای درک هرچه بیشتر اقدام‌های فوق در سیستم‌عامل iOS به Go to icloud.com/find و در اندروید Go to android.com/find مراجعه کنید.



از کودکان و افراد سالمند خانواده بیشتر مراقبت کنید


افرادی که دارای کودک خردسال و یا والدین پیر هستند به‌راحتی می‌توانند باقابلیت ردیابی موقعیت (location-tracking) در تلفن همراه از محل دقیق عزیزان خودآگاهی یابند. بدون شک این ویژگی گوشی‌های هوشمند کمک بسیار بزرگی به کاربرانی هست که پدر یا مادر آن‌ها به بیماری فراموشی دچار هستند.





بیشتر بخوانید:


ویژگی‌های جدید گوشی‌های اندروید/ قابلیت‌هایی که گوشی هوشمند شما در آینده به آن‌ها مجهز می‌شود





در گوشی‌های آیفون به‌منظور فعال کردن ردیابی موقعیت، ابتدا به قسمت تنظیمات مراجعه کرده و سپس نام خود را وارد کنید. روی گزینه Set Up Family Sharing اشاره‌کرده تا ازاین‌پس هرلحظه و در هر مکان از موقعیت افراد مورد نظر خودآگاه باشید. در این قسمت می‌توانید حساب کاربری جداگانه برای فرزندان یا سایر اعضای خانواده خود ایجاد کرده و از طریق همین حساب کاربری اطلاعات موقعیتی آن‌ها را دریافت کنید.


برای استفاده از این ویژگی کاربردی در سیستم‌عامل اندروید باید اپلیکیشن‌های Google Family را دانلود و پس از نصب بر طبق دستورالعمل موجود در برنامه عمل کنید.


انتهای پیام/4133


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب