یوتیوب بیش از گذشته با افراطگرایی مقابله میکند
به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانشبنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، از اینگجت، تعدادی از سیاستمداران در کشورهای مختلف معتقدند یوتیوب بهطورجدی باعث افزایش افراطگرایی میشود ولی آیا واقعاً میتوان گفت بزرگترین موتور جستجوی ویدئویی در جهان، میزان خشونت را بین کاربران خود بیشتر میکند؟
تحقیقات مارک لدویچ و آنا زایتسف دانشمندان موسسه یوسی برکلی نشان میدهد سیاستهای اجرایی یوتیوب نهتنها کاربران را به سمت تعصبگرایی نمیکشاند بلکه تا حد زیادی موجب دلسرد شدن افراد افراطگرا میشود. این دو محقق برای دستیابی به چنین نتیجهای بیش از 760 کانال سیاسی و هزاران محتوای ویدئویی را در یوتیوب بررسی کردهاند.
هوش مصنوعی یوتیوب براساس آموزشهایی که دیده است، فیلمهای غیراخلاقی، تصاویر خشن و ویدئوهایی که افراطگرایی را تشویق میکنند، بهصورت خودکار شناسایی و حذف یا محدود میکند. اگرچه تمام رفتارهای مدیران یوتیوب را نمیتوان عادلانه دانست ولی به نظر میرسد مدیران این سرویس پرطرفدار گوگل نمیخواهد با انتشار ویدئوهایی خشن و دارای محتوای نامناسب، میزان محبوبیت یوتیوب را به خطر بی اندازند.
همهروزه میلیونها کاربر در سراسر جهان از یوتیوب استفاده میکنند و از همین رو بسیاری از رسانهها و خبرگزاریهای مطرح جهان برای القاء خبری و تبلیغ هرچه بیشتر گرایشهای فکری خود از این سرویس استفاده میکنند. یوتیوب در تلاش است تا با بهکارگیری ابزارهای مختلف این موجهای فکری آسیبزننده را کنترل کند.
از طرفی نباید فراموش کرد که یوتیوب در بازههای زمانی مختلف به ابزاری برای انتقال پیام سیاستمداران آمریکایی تبدیل شده و سیاست مدنظر این افراد را پیادهسازی میکند. اینگونه روش عملکردی بهویژه در مورد مردم خاورمیانه و کشورهای آسیایی اجرایی میشود. بههرحال آنا زایتسف معتقدند است در آینده یوتیوب بیشتر و بهتر از گذشته با افراطگرایی مقابله میکند و کاربران در سراسر جهان بهراحتی میتوانند علایق خود را در این سرویس دنبال کنند.
بهطورکلی نمیتوان گفت که یوتیوب میتواند تروریسم را از بین ببرد ولی میتوان امیدوار بود با نقش رسانهای خود به کمتر شدن ترویج افکار تروریستی در جهان کمک کند.
انتهای پیام/
انتهای پیام/