نفت، توریسم، صنعت دارو و درمان، زمینههای همکاری ایران و قبرس
به گزارش گروه اقتصادی آنا و به نقل از روابط عمومی اتاق ایران، هیات 20 نفره تجار قبرسی به سرپرستی یورگیوس لاکوتریپیس وزیر انرژی، تجارت و توریسم با ریاست اتاق ایران و فعالان بخش خصوصی ایران، دیدار و راهکارهای توسعه حجم مناسبات اقتصادی در زمینههای ساختمانی، دارویی، حملونقل و توریسم مورد بررسی و مذاکره قرار دادند.
غلامحسین شافعی رئیس اتاق ایران در این دیدار به سفر قبلی هیات ایرانی به لارناکارا و امضای تفاهمنامه توسعه روابط تجاری بین اتاقهای بازرگانی دو کشور اشاره کرد و ضمن تشکر از پاسخ سریع به این دیدار، سفر هیات تجاری قبرس به ایران با سرپرستی وزیر انرژی، تجارت و توریسم قبرس را گامی مهم برای توسعه حجم مناسبات اقتصادی بین دو کشور ارزیابی کرد.
او موقعیت جغرافیایی و بهرهمندی ایران از امکانات فراوان از جمله 10 بندر بینالمللی 76 فروند کشتی باری و فرودگاههای بین المللی برای حمل و نقل مسافر و بار را بستری مناسبی برای توسعه روابط تجاری با ایران عنوان کرد و گفت: ایران تنها کشوری در منطقه خاورمیانه است که با 15 کشور مختلف همسایه است، بنابراین به ایران نباید تنها به عنوان یک بازار نگریست، بلکه همکاریهای چندجانبه میتواند زمینه دستیابی به بازارهای همسایه را فراهم کند.
رئیس اتاق ایران 50 هزار عضو ایرانی اتاق بازرگانی، صنعت، معدن و تجارت را فرصتی برای دستیابی به همکار تجاری مناسب برای شرکتهای قبرسی دانست و افزود: عزم سیاسی در جهت ایجاد شرایط مناسب تجاری فراهم است و اکنون با سفر وزیر تجارت قبرس و هیات تجاری همراه، راهکارهای توسعه همکاری با شرکتهای ایرانی مورد بررسی قرار میگیرد.
شافعی ایران را دروازهای برای ورود به بازار خاورمیانه و دستیابی به کشورهای منطقه آسیای مرکزی و حوزه قفقاز ارزیابی کرد و افزود: همکاریهای چندجانبه بین تجار ایران و قبرس در زمینههای نفت و گاز، توریسم حملونقل جادهای و ریلی و هتلسازی باید در افزایش حجم روابط دو کشور هدفگذاری شود.
در ادامه این دیدار، یورگیوس لاکوتریپیس وزیر انرژی، تجارت و توریسم قبرس به عزم مقامات کشور خود برای توسعه روابط تجاری بین ایران و قبرس اشاره کرد و گفت: شرکتهای فعال در زمینههای مختلف، امروز آماده ارائه توانمندیها و بررسی روشهای همکاری با همتایان ایرانی هستند.
لاکوتریپیس ایجاد پرواز مستقیم بین شهرهای ایران و قبرس را لازمه تبادل کالا، خدمات، گردشگری و تجار بین دو کشور عنوان و تصریح کرد: زیرساختهای صنعتی مناسب و نیروی کار متخصص و تحصیل کرده از اشتراکات دو کشور است که باید به عنوان عناصر مهم در نظر گرفته شوند.
وی به فعالیت قبرس در اکتشاف و پالایش نفت در قسمتهای جنوبی این کشور اشاره کرد و افزود: فرصتهای تشویقی و مالیاتی امکان بهرهگیری از تجربیات شرکتهای ایرانی فعال در زمینههای بالادستی و پاییندستی نفت و گاز فراهم آوردهاست و امیدواریم ایرانیان با حضور در مناقصات حوزه مذکور با شرکتهای بینالمللی به رقابت بپردازند.
وزیر انرژی، تجارت و توریسم قبرس همکاریها در بخشهای کشتیرانی، هتلسازی، دارویی و بهداشتی، توریسم و کالاهای مورد نیاز دو کشور را خواستار شد و افزود: کشور قبرس با مساحت کم ولی با موقعیت استثنایی بین سه قاره آفریقا، آسیا و اروپا از پتانسیلهای فراوانی در جهت توسعه همکاریهای چندجانبه برخوردار است که از تمامی شرکت و تجار ایرانی و قبرسی خواستارم تلاش خود را در جهت توسعه این همکاریها انجام دهند.
در این دیدار همچنین مجتبی خسروتاج قائم مقام وزارت صنعت، معدن و تجارت نقش قبرس در اتحادیه اروپا و عزم مقامات سیاسی دو کشور را در توسعه روابط تجاری بسیار مهم ارزیابی کرد و گفت: حجم مناسبات بینالمللی ایران در سال گذشته بدون احتساب نفت و گاز حدود 100 میلیارد دلار بوده است و امیدواریم کشور قبرس بتواند سهم خود را در این رقم افزایش دهد.
خسروتاج افزود: حضور گردشگران بینالمللی در سواحل مدیترانه و استفاده از امکانات کشور قبرس میتواند بازار مناسبی برای ارائه صنایع دستی و خشکبار ایرانی باشد و تجار دو کشور میتوانند در این زمینه نیز فعالیتهای مناسبی را فراهم آورند.
در پایان این دیدار، تجار ایرانی و قبرسی فعال در زمینههای مختلف با یکدیگر زمینههای همکاری در بخشهای متفاوت اقتصادی را مورد مذاکره و گفتوگو قرار دادند.
انتهای پیام/