دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
02 اسفند 1393 - 10:27
در گفت‌و‌گو با آنا بررسی شد؛

سندروم دامپینگ چیست؟

یک فوق تخصص گوارش و کبد به تشریح سندروم دامپینگ و علائم آن پرداخت.
کد خبر : 4531

دکتر محمدجعفر فره‌وش در گفت‌و‌گو با خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری آنا درباره سندروم دامپینگ و علائم آن گفت: سندروم دامپینگ مجموعه‌ای از علائم است که بیشتر در افرادی که مورد جراحی معده قرار گرفته‌اند دیده می‌شود. این افراد 30 تا 90 دقیقه بعد از مصرف غذا دچار بی‌حالی، تعریق، افت فشار خون، درد شکم، اسهال و ... می‌شوند که این علائم با مصرف مواد شیرین و شربت‌های غلیظ افزایش پیدا می‌کند.


وی افزود: معده در حالت عادی غذا را نگه ‌می‌دارد و سپس آن را مخلوط و در زمان مناسب آن را وارد ریه می‌کند اما در افرادی که دچار این سندروم شده‌اند غذا مستقیم از معده، وارد روده می‌شود و فرد را دچار علائم می‌کند.


این فوق تخصص گوارش و کبد با بیان اینکه سندروم دامپینگ درمان قطعی ندارد گفت: وقتی فردی کاندید جراحی معده می‌شود پزشک معالج در خصوص عوارض جراحی توضیحاتی را به وی ارائه می‌کند که سندروم دامپینگ یکی از مواردی است که پزشک به شدت نسبت به‌ آن هشدار می‌دهد و تاکید می‌شود پس از جراحی در صورت مشاهده علائم فوق به پزشک مراجعه کنند.


فره‌وش در ادامه افزود: این دسته از بیماران باید به شدت از مصرف مواد شیرین و شربت‌های غلیظ اجتناب کنند و همواره غذا را به آرامی و به صورت تکه‌های کوچک مورد استفاده قرار دهند.


به گفته وی، برخی از افراد مبتلا به سندروم دامپینگ دچار کاهش وزن بسیار شدید می‌شوند بنابراین پزشک معالج این افراد به متخصص تغذیه ارجاع می‌دهد.


این استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران در پایان خاطرنشان کرد: بهبود علائم این سندروم تنها با رعایت نکات عنوان شده میسر است.



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب