دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
01 دی 1398 - 10:48
مدیرعامل یک شرکت دانش‌بنیان در گفتگو با آنا؛

دانشگاه‌ها قدرت خرید تجهیزات آزمایشگاهی را ندارند

مدیرعامل یک شرکت دانش‌بنیان گفت: یکی از بزرگ‌ترین چالش‌های زیست‌بوم دانش‌بنیان توان مالی پایین دانشگاه‌ها در خرید تجهیزات آزمایشگاهی با وجود سوبسیدها و تخفیف‌های بسیار است.
کد خبر : 451675
57637868.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه‌ علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، یک شرکت دانش‌بنیان فعال در حوزه پلاسمای سرد محصولاتی چون دستگاه پلاسمای گلایدین آرک، دستگاه پلاسمای DVD، دستگاه مشعل پلاسما، زباله‌سوز پلاسما، دستگاه پلاسمای الکترود شناور، منابغ تغذیه الکتریکی و دستگاه پلاسما کلینر طراحی و تولید کرده است.


این شرکت دانش‌بنیان در سال 93 تأسیس شد و دو نیروی تمام‌وقت و چهار نیروی پاره‌وقت در آن فعالیت می‌کنند.


سید ایمان حسینی، مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان، در گفتگو با خبرنگار آنا بیان کرد: پلاسمای سرد در صنعت، کشاورزی، صنایع غذایی و پزشکی کاربرد دارد. با استفاده از پلاسمای سرد می‌توان سطح پلیمر را فعال کرد، عملیات استریلیزاسیون انجام داد و بذرهای کشاورزی را اصلاح کرد. در پزشکی، دندان‌پزشکی و جوان‌سازی پوست نیز از این تکنولوژی استفاده می‌شود.


وی در خصوص توسعه محصولات دانش‌بنیان گفت: از ابتدای تأسیس شرکت در حوزه محصولات فناوری پلاسما یا پلاسمای سرد فعالیت کرده‌ایم، از سال 94 فعالیت تجاری شرکت آغاز شد و  تعداد محصولات‌ و تنوع آنها به مرور زمان بیشتر شد. چهار یا پنج مورد از محصولات دانش‌بنیان پیش از تأسیس شرکت ساخته شد بود و بعد از مدتی چهار محصول دانش‌بنیان دیگر اضافه شد که روند توسعه، تولید و دانش‌بنیانی شدن آنها حدود دو سال طول کشید.


مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان با اشاره به کم‌توجهی زیست‌بوم دانش‌بنیان به حوزه تجهیزات آزمایشگاهی افزود: مشکل اصلی این است که قدرت خرید دانشگاه‌ها خیلی پایین آمده است. علی‌رغم اینکه دولت سوبسید زیادی به دانشگاه‌ها می‌دهد، برای محصولات سطح یک تا 40 درصد، سطح دو تا 25 درصد و سطح سه تا 10 تخفیف در نظر گرفته شده اما  مراکز آموزش عالی قدرت خرید محصولات و تجهیزات را ندارند. بنابراین بزرگ‌ترین چالش  این حوزه ضعیف بودن بودجه دانشگاه‌ها است.


انتهای پیام/4021/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب