دستگاه پایش شعله نیروگاه ساختایران شد
به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانشبنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، محققان جهاد دانشگاهی شریف موفق به تولید «فلیم دیتکتور» یا دستگاه پایش شعله شدهاند که در حال حاضر کاربرد بسیاری در صنعت بهخصوص در نیروگاهها و پالایشگاهها دارد.
محمد عبودیت از بخش اپتیک جهاد دانشگاهی شریف در گفتگو با خبرنگار آنا بیان کرد: وضعیت هر شعلهای باید به صورت مرتب پایش شود تا مشخص شود که روشن است، خاموش است، خوب میسوزد؟ دستگاه پایش شعله در بویلرها، نیروگاهها و پالایشگاهها که شعلههای خیلی بزرگ و حجیمی دارند، به کار میرود. اگر شعله در این محیطها تنها برای چند ثانیه قطع و وصل شود، گاز در محیط منتشر شده و انفجار رخ میدهد. بنابراین باید وسیلهای وجود داشته باشد که وضعیت شعله را به صورت مرتب پایش کرده و گزارش دهد.
وی افزود: دستگاه پایش شعله تجاریسازی شده و 40 نمونه از آن در نیروگاه شهید رجایی قزوین استفاده میشود. این دستگاه در نیروگاههای بجنورد، سرخس و سهند تبریز نیز به کار گرفته شدهاند.
جهاد دانشگاهی شریف دیوار به دیوار دانشگاه صنعتی شریف است اما مستقل از دانشگاه فعالیت میکند. این مجموعه قطعات اپتیکی، عدسی، منشور، پنجره اپتیکی، آینه، توریهای پراش، دستگاههای لایهنشانی و تجهیزات مخابراتی طراحی و تولید میکند و خدمات آزمایشگاهی نیز ارائه میدهد. این مجموعه نخستین تولیدکننده دستگاه خلأ و لایهنشانی در کشور به شمار میرود.
علی آرمان، عضو گروه سازنده و کارشناس پژوهش واحد جهاد دانشگاهی شریف در گفتگو با خبرنگار آنا بیان کرد: دستگاه لایهنشان کاربرد نیمهصنعتی و آزمایشگاهی دارد. این دستگاه به دو سیستم مجزا تبخیری و اسپاترینگ تقسیمبندی میشود که نوع تبخیری آن با دو روش الکترون گان و تبخیر مقاومتی کار میکند. نمونه اسپاترینگ یک سیستم ترکیبی DC/RF است که بسته به نوع نیاز برای لایهنشانی به کار گرفته میشود.
وی افزود: بیش از دو دهه است که این دستگاه تجاریسازی شده و استفاده میشود. این دستگاه به سوریه و یک کشور دیگر نیز صادر شده و بسیاری از دانشگاههای داخلی ایران از جمله شیراز، اصفهان، تهران، رفسنجان و ... از این سیستمها استفاده میکنند.
انتهای پیام/4021/
انتهای پیام/