فرصت چند روزه دریافت رمز دوم پویا / روند صعودی کلاهبرداریهای اینترنتی
محمد بیات، مدیرعامل مرکز فابا، در گفتگو با خبرنگار حوزه اینترنت و موبایل گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، توضیحاتی را درخصوص رمز دوم پویا بیان کرده و اظهار داشت: اخیرا روند کلاهبرداریهای اینترنتی، روندی صعودی بوده است اما رمز دوم اینترنتی تا حد زیادی مانع از این اقدامات خواهد شد. پیش از این عدهای با نصب دوربین در کنار دستگاههای عابربانک و اعمالی از این دست، رمز حساب افراد را به دست آورده و به برداشتهای متعدد از حسابها میپرداختند. با توجه به این نکته که رمز دوم اینترنتی 1 تا 2 دقیقه اعتبار دارد، کلاهبرداران فرصتی برای این اعمال به دست نمیآورند.
وی از اجباری شدن رمز دوم پویا تا دی ماه امسال خبر داد و افزود: هر بانک سامانه خاص خود را برای ارائه رمز دوم پویا دارد. افراد باید در سامانه اینترنتی و اپلیکیشن مورد نظر بانکها، رمز دوم را دریافت کنند. آمار دقیقی از میزان استفاده مردم از رمز دوم پویا وجود ندارد اما تعداد کسانی که این رمز را دریافت میکنند، رو به افزایش بوده و استفاده از آن در دی ماه امسال اجباری خواهد شد.
پیامی که در روزهای اخیر برای کاربران رمز دوم کارتهای بانکی ارسال می شود
بیات زیرساختها را برای اجرای طرح رمز دوم پویا آماده دانست و گفت: مشکلاتی در زیر ساختهای بانکی وجود دارد اما این مشکلات به حدی نیست که مانع اجرایی شدن این طرح شود.
لازم به ذکر است، فابا، مرکز فرهنگسازی و آموزش بانکداری الکترونیک شبکه بانکی کشور است. وظایفی همچون، ترویج بانکداری الکترونیک، برگزاری نشستهای هماندیشی، بحث و بررسی چالشهای روز شبکه بانکی، دیدهبانی فناوری، اطلاعرسانی در مورد اخبار و فعالیتهای این حوزه، ارائه دورههای آموزشی، برگزاری نمایشگاهها و سمینارهای تخصصی، اجرای تورهای آموزشی خارج از کشور، تعامل با مراکز علمی، همکاری با سازمانها، مشاوره به رسانهها، بانکها و شرکتها و انتشار نشریات تخصصی، از جمله مأموریتهای این مرکز به حساب میآید.
- بیشتر بخوانید:
- نحوه فعالسازی رمز پویا در بانکهای مختلف
در دنیای امروز فیلترینگ و قطعی اینترنت هیچ معنایی ندارد
مدیرعامل مرکز فابا، فیلترینگ و قطعی اینترنت را از موانع کسب و کار دانست و گفت: در دنیای امروز فیلترینگ و قطعی اینترنت هیچ معنایی ندارد. بیشتر بخشهای اقتصادی کشور، اکنون با اینترنت سر و کار دارند. اقتصاد ما اکنون بر پایه و بستر اینترنت میچرخد. همانطور که اگر اکسیژن را از افراد بگیرید، نمیتوانند تنفس کنند، اگر اینترنت از بنگاههای اقتصادی گرفته شود، نمیتوانند به حیات خود ادامه دهند.
بیات با ارائه نمونههایی قطعی اینترنت را سبب اختلال در اقتصاد کشور خواند و ادامه داد: بعضی از پزشکان نیز با راهاندازی سامانههای اینترنتی برای نوبتدهی، وظایف خود را از طریق اینترنت به انجام میرسانند. اکنون حتی پزشک و بیمار هم با قطعی اینترنت دچار مشکل میشوند. همانطور که اگر جادهها ویران شوند، حمل و نقل کشور با مشکل مواجه میشود، در صورتی که اینترنت از اقتصاد کشور گرفته شود، مشکلات جدی برای آن ایجاد خواهد شد. قطعی اینترنت علاوه بر کسب و کارهای اینترنتی، شفافیت را از میان خواهد برد.
وی در خصوص برخی گمانهزنیها از فیلترینگ پیامرسان اینستاگرام گفت: خبری از احتمال فیلترینگ اینستاگرام ندارم اما میدانم، پیش از اینکه بخواهید چیزی را از مردم بگیرید، ابتدا باید جایگزین بهتری را به آنها پیشکش کرده باشید و مردم آن را با رضایت خاطر پذیرفته باشند.
انتهای پیام/
انتهای پیام/