دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
24 آذر 1398 - 10:59
هفته پژوهش 30/ وزیر علوم در جشنواره جوان خوارزمی:

فعالیت ۵ هزار شرکت دانش‌بنیان در مراکز رشد

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری بیان کرد: نیروی انسانی آموزش‌دیده و توانمند برای کشور ارزشمند است.
کد خبر : 450524
636968958801501467_md.jpg

به گزارش خبرنگار علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، منصور غلامی در بیست و یکمین جشنواره جوان خوارزمی که صبح امروز در سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران برگزار شد، گفت: توجه به خلاقیت‌های جوانان، ارزش‌گذاری، حمایت و هدایت از آنها توجه به نیروی انسانی گرانقدر کشور است. نیروی انسانی ارزشمندترین سرمایه یک کشور است.




بیشتر بخوانید:


۱۰ طرح در بخش دانش‌پژوهان و ۲۵ طرح در بخش دانش‌آموزی برگزیده شدند




وی افزود: انتخاب گروهی به‌عنوان برگزیدگان این جشنواره بدین معنا نیست که باقی طرح‌ها خوب نبوده چراکه ظرفیت، توانمندی‌های علمی و استعداد جوانان کشور بسیار بیشتر از این است. این امر نشان می‌دهد که امکان توجه به دانش و فناوری آنها به صورت تک تک وجود ندارد.


وزیر علوم، تحقیقات و فناوری بیان کرد: آموزش و پرورش و آموزش عالی باید دست به دست هم دهند تا ظرفیت‌های علمی و فناوری دانشجویی و دانش‌آموزی شناسایی شود. این امر با کمک معلمان و استادان امکان‌پذیر است و باید برای عرضه و حفظ استعدادهای این جوانان کوشا باشند. نیروی انسانی آموزش‌دیده و توانمند می‌تواند برای کشور بسیار ارزشمند باشد و ارزش‌های فناوری و علمی به همراه بیاورد.


وی افزود: جوانان همواره مایه سربلندی کشور بوده‌اند و در آینده نیز در حوزه‌های علم و فناوری خواهند درخشید. جشنواره جوان خوارزمی هر سال یادآوری می‌کند که در کنار آموزش‌های نظری که در مراکز داریم باید به تقویت آموزه‌های تجربی و دانش علمی نیز پرداخت تا زمینه‌ای برای بهره‌برداری از استعدادهای جوان کشور فراهم شود.


غلامی مطرح کرد: در دنیای مبتنی بر علم و فناوری تحول سریع رخ می‌دهد. در کشور به لطف آموزه‌های اسلام، آموزش علم و فناوری همواره اولویت بوده است. ایران پرچمدار علم و فناوری در کشورهای در حال توسعه است و در برخی زمینه‌ها نیز دوش به دوش کشورهای توسعه یافته راه می‌رود.


وزیر علوم، تحقیقات و فناوری افزود: این امر نشان می‌دهد که ایران ظرفیت و توانایی حضور در حوامع بین‌المللی را دارد. تولید ثروت از دانش و به کار‌گیری فناوری و دانش انتظاری است که همواره از جوانان کشور می‌رود. سوال مهم این است که چقدر از این علم و فناوری‌ها به مرحله کاربرد و تولید می‌رسد.


وی بیان کرد: ۱۹۷ مرکز رشد در دانشگاه‌های کشور فعالیت می‌کنند که فرصتی برای صاحبان ایده و فناوری فراهم می‌کنند تا ایده‌های خود را به عمل برسانند. این امر نشان از حرکت جدی کشور به سوی تجاری‌سازی دانش دارد.


غلامی گفت: از این مراکز رشد و نوآوری بیش از ۵ هزار شرکت دانش‌بنیان متولد شده که دستاورهای زیادی برای کشور داشته‌اند که برخی از محصولات آنها برای نخستین بار در جهان طراحی و ساخته شده‌اند. در میان طرح‌های برگزیده امسال جشنواره نیز ایده‌هایی وجود داشت که برای نخستین بار در کشور و در جهان تولید شده‌اند.


وزیر علوم، فناوری و تحقیقات بیان کرد: طی دو سال اخیر کشور به دلیل تحریم‌ها بسیار تحت فشار بوده است. کشوری که مبتنی بر دانش و فناوری حرکت کند می‌تواند محدودیت‌ها و تحریم‌ها را پشت سر بگذارد، در واقع راهی نیز به جز این نداریم. با سرمایه‌گذاری درست در حوزه های علمی و فناوری و توجه ویژه به نیروی انسانی می‌توان راه پیشرفت را پی گرفت.


انتهای پیام/4040/4021/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب