«مخازن فوقسرد» ایرانساخت شد
به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانشبنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، یکی از مهمترین مسائل درزمینهٔ صنایع استخراج و پالایش نفت و مشتقات آن ذخیرهسازی این مواد پس از خالصسازی و آماده برای مصرف است.
موادی که خوراک بسیاری از پالایشگاهها و پتروشیمیها را تأمین میکنند پس از تولید بلافاصله مورد استفاده قرار نمیگیرند. ذخیره درست و بیخطر این مواد یکی از مهمترین موارد صنایع نفت، پتروشیمی و پالایشگاه است.
واحدهای نفت و گاز برای نگهداری نفت خام و گاز و نیز انبار کردن فرآوردههای نفتی گوناگون، نیاز به تعداد بسیاری مخزن دارند. تعداد این مخازن به عواملی مختلفی مانند دوری و نزدیکی واحد به منابع تأمینکننده نفت خام، تعداد و ظرفیت واحدهای پالایش، تنوع فرآوردههای تولیدی و سرانجام چگونگی انتقال و پخش فرآوردهها بستگی دارد.
یک شرکت دانشبنیان توانسته با بهکارگیری توان و دانش بومی به تولید انبوه مخازن پالایشگاه – پتروشیمی، مخازن LNG، مخازن بیمارستان، مخازن آبزیپروری، مخازن صنایع غذایی، حمل، فولاد، صنعتی و مخزن کرایوژنیک دست پیدا کند.
کرایوژنیک (فوق سرد) شاخهای از علم فیزیک است که شرایط تولیدی و تأثیراتی دمای فوق سرد یا مادون سرد را شامل میشود. در این حالت تمام تجهیزات باید قابلیت کار با این دماها را داشته باشند.
سید محمدرضا محمودیان رئیس هیئتمدیره یک شرکت دانشبنیان درباره تولیدات این شرکت به نام مخزن کرایوژنیک گفت: این مخزن از دو مخزن تشکیلشده است که مخزن اصلی درون یک پوسته خارجی قرار میگیرد و حدفاصل این دو مخزن، از مواد عایق مانند پرلیت تشکیلشده است که بر اساس روش غربال مولکولی عمل میکند.
وی ادامه داد: مخزن درونی لولههای درونی مخزن، از جنس استنلس استیل است که در کنار تستهای زیادی که بر روی مخزن انجام میشود موجب تضمین مرغوبیت و کیفیت مایعات گازی میشود که خود عامل مهمی در بالا نگهداشتن خلوص گازها است.
این فعال فناور افزود: این مخازن با استفاده از تکنیکهای پیشرفته و فناوری روز دنیا که تحت سیستم کنترل کیفیت است، ساخته میشود. قسمتهای متعدد در طراحی و ساخت، این مخازن را جزو تجهیزات پیشرفته در سطح دنیا قرار داده است.
صادرات تجهیزات به 3 کشور دنیا
محمودیان همچنین افزود: مخازن کرایوژنیک در صنعت پالایشگاه و پتروشیمی کاربردهای زیادی دارند و ازجمله آنها میتوان به مخازن: نیتروژن مایع، اکسیژن مایع، آرگون مایع و مایع co2 اشاره کرد. مخازن مورد استفاده در مجموعههای پتروشیمی معمولاً با ظرفیتهای بالا و فشار کاری 5 تا 15 بار است.
وی بیان کرد: پیشتر این تجهیزات از کشورهای ترکیه، چین، هند، آلمان و فرانسه وارد کشور میشد.
این فعال فناور به صادرات این محصول اشاره کرد و گفت: 2 کارخانه فولاد در کردستان عراق با تولیدات این شرکت تجهیز شدند. همچنین محصولات تولیدی این شرکت به کشورهای سوریه و افغانستان نیز صادر شده است.
رئیس هیئتمدیره این شرکت دانشبنیان افزود: با تولیدات این شرکت برای 70 نفر بهصورت مستقیم شغل ایجاد شده است.
محمودیان به اختلاف قیمت محصولات این شرکت و نمونه مشابه خارجی آن اشاره کرد و گفت: در بخش تجهیزات بیمارستانی اختلاف قیمت بیش از دو برابر است و در حوزه صنعت فولاد این اختلاف کمتر میشود.
وی همچنین بیان کرد: با تولید این تجهیزات سالانه حدود 5 میلیون دلار صرفهجویی ارزی صورت میگیرد که البته با توجه به ظرفیت بزرگی که در کشور وجود دارد این رقم میتواند به حدود 300 میلیون دلار برسد.
انتهای پیام/4112/
انتهای پیام/