شهرداری به وظایف خود در تأمین فضاهای فرهنگی عمل کند/ افزایش 3 برابری قیمت کتاب
به گزارش خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، الهام فخاری در جلسه امروز شورای اسلامی شهر تهران در خصوص لزوم توجه شهرداری تهران نسبت به تأمین فضاهای عمومی فرهنگی بهخصوص کتابخانههای عمومی اظهار کرد: سرانههای فرهنگی همچون سرانه مطالعه تبدیل به رازهای مگو شده و آمارهای متناقضی از میزان دسترسی به کتابخانههای عمومی و کتابفروشی در تهران منتشر میشود.
وی با بیان اینکه دسترسی به فضاهای فرهنگی همچون کتابفروشیهای محلی و کتابخانههای عمومی گرفتار توزیع ناعادلانهی خدمات شهری است، گفت: کلنیهای فرهنگی برای بخش اعظم شهروندان با پیمودن راه طولانی در دسترس است، در عین حال فضاهای فرهنگی برای گروههای سنی مختلف کودکان و نوجوانان و از همه مهمتر گروههای اجتماعی از جمله توانیابان و شهروندان با نیازهای ویژه به فراموشی سپرده شده است.
این عضو شورای اسلامی شهر تهران تصریح کرد: بسیاری از محلههای تهران همچنان در آرزوی داشتن یک کتابفروشی و کتابخانه عمومی باقی ماندهاند و اگر هم این فضاها در مناطق پاییندست موجود است خالی از رمق و شور هستند و رغبتی برای ساکنان و همسایگان برای مراجعه به آنها وجود ندارد.
فخاری با اشاره به این مطلب که مراکز خرید مناطق برخوردارتر با کتابفروشیهای چندصدمتری برای معافیت مالیاتی سازندگان چنان صدرنشین اخبار و آمارها میشوند که اجازه نمیدهند این فقدانهای اساسی جایی برای مطرح شدن و آسیبشناسی داشته باشند، گفت: بودجهی عمومی هنگفتی صرف ساخت باغ کتاب تهران شد، در حالیکه اگر این بودجه به شکل عادلانه برای کتابخانههای مناطق 22 گانه هزینه میشد زیرساختهای فرهنگی جان میگرفت.
وی افزود: توزیع ناعادلانه امکانات فرهنگی در گستره تهران بحث تازهای نیست. در یکسال اخیر 10 کتابفروشی محلی تعطیل شده و در زمانهای که قدرت خرید بیش از نیمی از جامعه به حداقل رسیده توسعه امکانات عمومی فرهنگی میتوانند زمینهساز عدالت شهری باشد.
عضو شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه براساس آخرین پیمایش وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هر ایرانی در طول هفته یک ساعت و سی دقیقه معادل ۱۳ دقیقه در روز به مطالعه میپردازد، گفت: در چنین شرایطی توسعه این فضاهای فرهنگی میتواند نقش مؤثری را ایفا کرده و با تجهیز این فضاهای عمومی میزان مراجعه به کتابخانهها و سرانه مطالعه با تحمیل کمترین هزینه به سبد خانوار دگرگون کند.
این عضو کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران اذعان کرد: براساس استاندارد جهانی به ازای هر 100 نفر باید 8 متر مربع فضای کتابخانهای اختصاص یابد در حالیکه این میزان در ایران کمتر از 5 متر مربع است.
فخاری با اشاره به این موضوع که بهای کتاب بهدلیل افزایش افسارگسیختهی قیمت کاغذ در دو سال اخیر بیش از سه برابر افزایش یافته است، عنوان کرد: در سبد خانوار ایرانی هرگز سهم خرید فرهنگی و کتاب از ۳ درصد بیشتر نبوده و در مناطق حاشیهای این رقم به زیر یک درصد میرسد، در چنین شرایطی اهمیت کتابخانههای عمومی بهعنوان بخشی از حق شهروندان اهمیت بسیار زیادی دارد.
عضو شورای اسلامی شهر تهران تصریح کرد: در دو سال اخیر برای حمایت از کتابخانههای عمومی شهر تهران برنامه چشمگیری پیاده نشده و تعداد بازدیدکنندگان و مراجعهکنندگان همچنان ناامیدکننده است، بنابراین شهرداری باید به وظیفه زیربنایی خود در تأمین فضاهای عمومی فرهنگی به خصوص کتابخانههای عمومی اهتمام بورزد و با سیاستگذاری و اقدام و نظارت درست و دقیق فضای همگانی و متعلق به مردم را برای مردم شاداب نگهداریم.
انتهای پیام/4105/
انتهای پیام/