مردم بولیوی با امپریالیسم مبارزه خواهند کرد؛ با «اوو» یا بی «اوو»! / به آمریکا نباید بههیچعنوان اعتماد کرد
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا از معاونت برونمرزی صدا و سیمای جمهوری اسلامی، اوو مورالس در مصاحبهای اختصاصی با خبرنگار شبکه هیسپان تیوی، به سؤالاتی درباره موضوعات مختلف پاسخ داد. آنچه در پی میخوانید، مشروح این گفتوگوست:
مورالس: خیلی ممنون بابت مصاحبه امروز. همانند همیشه نگران شرایط و وضعیت بولیوی هستم.
هیسپان تیوی: خوشحالیم از اینکه توانستهایم با شما مصاحبهای داشته باشیم و اینکه حاضر شدید نظر و عقایدتان را با بینندگان ما در میان بگذارید. دوست دارید که با نام «رئیسجمهور»، «رئیسجمهور سابق» و یا «رئیسجمهور عزل شده» در این مصاحبه خطابتان کنیم؟
مورالس: من با توجه با کودتای صورت گرفته خودم را رئیسجمهور سابق در نظر میگیرم. اگرچه ازنظر قضات همچنان رئیسجمهور هستم، چون مجمع قانونگذاری چندمنظوره هنوز استعفای من را نپذیرفته است.
هیسپان تیوی: بنابراین مصاحبه امروز با اوو مورالس خواهد بود، کسی که رهبری کشورش را حدود 14 سال بر عهده داشت. اوو! چهگوارا میگفت که حتی ذرهای به امپریالیسم نباید اعتماد کرد و برای ما سؤال شده که برای چه اوو مورالس به سازمان کشورهای آمریکایی اعتماد و درخواست بازبینی انتخاباتی در روز 20 اکتبر را کرد درحالیکه از دستورالعملها، اطلاعات، جزئیات، اسمها و حتی شنودها برای برکناریتان خبر داشتید و تمام اینها در طول 30 روز قبل از کودتا بود. به چه دلیل اوو مورالس به امپریالیسم و سازمان کشورهای آمریکایی اعتماد کرد؟
مورالس: ببینید، لوییس آلمارگو، دبیر کل سازمان کشورهای آمریکایی، 18 می به بولیوی سفر کرد و چندین مرتبه از رشد اقتصادی و از مدیریت من تعریف و تمجید کرد و حتی میگفت که شما بهترین رئیسجمهور بولیوی هستید. در ماه می 2018 او گفت که اوو ازنظر قانونی میتواند برای چهارمین بار نامزد انتخابات شود. من فکر میکردم که در صحبتهایش در مقابل مردم بولیوی و مردم جهان احساس مسئولیت میکند. به حرفهایی که میزد اعتماد داشت، اما در مقابل اتهامات تقلب انتخاباتی، کودتا شد. شاید خیلی دیر متوجه شدم. به همین دلیل درخواست یک بازبینی انتخاباتی کردم برای اینکه انتخابات را بررسی کنند. اما بازبین انتخاباتی روز یکشنبه صبح به کودتا پیوست. با توجه به عکسالعملها، نظرها و حتی با توجه به سخنهای چهگوارا، فکر میکنم که در حال حاضر از این حادثه بهاندازهای تجربه کسب کردهام که مخصوصاً برای آزادسازی کشورم به کار ببرم. به امپریالیسم نباید بههیچعنوان اعتماد کرد. این تجربه شخصی من است. اول بهعنوان رهبر اتحادیه و الان بهعنوان رئیسجمهور و یا همان رئیسجمهور سابق بولیوی.
هیسپان تیوی: اوو! شما به مکزیک رفتید برای اینکه از آنچه امروزه در بولیوی اتفاق میافتد، جلوگیری کنید، از خشونت و سرکوب بیحدوحصر. فکر میکنید که صلح به بولیوی بر خواهد گشت؟
مورالس: در دوران مدیریت من، از 21 اکتبر تا 10 نوامبر حتی یک مورد کشته با گلوله هم اتفاق نیفتاد. ما از زندگی مردم محافظت کردیم. ما محافظان زندگی ملت هستیم. ازنظر من در مورد حق تمامی ملتها، انسانها، حقوق جمعی، حقوق شخصی، اول از همه حق زندگی کردن مهمتر است. من مخصوصاً کنارهگیری کردم تا از خشونت، زور، فاشیسم و تبعیض نژادی جلوگیری کنم. اما کودتا تنها در 10 روز باعث کشته شدن 33 نفر با گلوله شد. سعی کردیم از همین جلوگیری کنیم. بنابراین این یک نگرانی است اما میخواهم خیلی صریح بگویم که بسیاری از دوستان و همکاران من دارند با من تماس میگیرند برای مبارزه مسالمتآمیز برای زندگی، برای دموکراسی، برای صلح که ادامه خواهد داشت و خیلی دلم میخواهد که برگردم، دلم برای کاری که میکردم تنگشده است، در طول هفته از دوشنبه تا یکشنبه از 5 صبح تا 11 یا 12 و حتی بعضی وقتها تا 1 شب. فقط به خاطر میهن. میخواهم دوباره تأکید کنم که من به ریاست جمهوری رسیدم به خاطر میهن و نه به خاطر پول. من با راستی و صداقت به ریاست جمهوری رسیدم و هیچوقت از هیچ ارگان دولتی درخواست نخواهم کرد که به من کمک کنند و یا تقلب کنند. دستانم را با فساد آلوده نمیکنم. همانطور که نمیتوانند هیچ فسادی را علیه من ثابت کنند و حالا من را متهم به تروریسم میکنند، به خرابکاری متهم میکنند تا جایی که من را نژادپرست میدانند و به من اتهام تبعیض نژادی میزنند. فکرش را بکنید... چه مسائلی مطرح میکنند.
هیسپان تیوی: همچنین شما را محکوم به تحریک به خشونت میکنند و اینترپل وارد عمل شده و دستور پیگرد شما را در کشورهایی که دارای مرز مشترک با بولیوی هستند، داده است. نظرتان در مورد این کار دولت حاضر چیست؟
مورالس: نگاه کنید، بررسی میکنند که آیا من در دعوت به خشونت دست داشتهام. اعتصاب مدنی شهر سانتا کروز. میگویند اوو باید برود. آیا این یک فتنه نیست؟ اوو باید کنارهگیری کند. چطور ممکن است که اوو روز دوشنبه چهارم به ریاست برسد و روز بیست و یکم با اعتصابات مدنی و خشونت که توسط کارلوس مسا تدارک دیدهشده بود، آن اتفاقات بیفتد؟ چراکه آنها شکستخورده بودند، دادگاههای انتخاباتی را به آتش کشیدند، خانههای مقامهای پیشروی دولت، رهبران اتحادیه و ....، همه را نابود کردند. خانه خواهر من را سوزاندند. این اسمش خشونت نیست؟ این آیا فتنه نیست؟ برای راستیهای بسیج شده همهچیز قانونی است، به همین دلیل بدیهی است که بسیاری از رهبران آن را فتنه میدانند. به من از بولیویا اطلاع دادهاند که دارند مردم را تحتفشار قرار میدهند و حتی تهدید میکنند. آیا این فتنه نیست؟ و بعد پلیس میگوید که مردم حق اعتراض دارند، اما وقتیکه فقرا و بیچارگان اعتراض میکنند، آن را فتنه میدانند. در عین حال وقتی کسانی که قدرت اقتصادی دارند اعتراض میکنند آن را قانونی میشمارند و مردم بولیوی را خوار میکنند. از کتاب مقدس علیه خانوادهها استفاده میکنند، مراسم آئین بهجا میآورند تا در دل مردم کینه و نفرت ایجاد کنند. آنوقت من را متهم به نژادپرستی میکنند و تبعیضگر میدانند. اما بهتر است که مردم و دنیا بدانند که اوو بسیار علیه نژادپرستی و تبعیض نژادی مبارزه کرده تا اتحاد و درک مشترک بین مردم بولیوی ایجاد کند.
هیسپان تیوی: طبق صحبت خودتان، میگویید که اگر الان در بولیوی مانده بودید، اگر پناهندگی سیاسی که مکزیک به شما پیشنهاد داد را نپذیرفته بودید، امروز این صحبت کاملاً غیرممکن میبود، درنتیجه الان اوو مورالس با این اوضاع در بولیوی چه میکرد؟
مورالس: باید کودتاگران معرفی میشدند؛ کاماچو، کارلوس مسا. روز نهم نوامبر به کوچابامبا سفر کردم و به دلیل تدابیر امنیتی شدید وقتی به فرودگاه رسیدم، پلیس به من گفت که پیغامی به دستش رسیده است و همچنین تماسهای متعددی با او برقرار شده است. حالا پیغام راجع به چه بود؟ اینکه «اوو را به ما تحویل دهید» و تلفنی چه گفته بودند؟ «در عوض 50 هزار دلار». قبل از رسیدن به فرودگاه بینالمللی یک گروه پلیس فرودگاه را قبضه کردند.
هیسپان تیوی: اگر شما پناهندگی مکزیک را قبول نمیکردید و در بولیوی باقی میماندید، الان دقیقاً در چه وضعیتی قرار داشتید؟
مورالس: باید از عوامل کودتا ازجمله از کاماچو و کارلوس مسا سؤال کرد. من میتوانم درباره وضعیتی که در روزهای 8 و 9 و 10 و 11 نوامبر گذراندم برایتان بگویم. قبل از رسیدن من به فرودگاه بینالمللی چیموره یک گروه از نیروهای پلیس سعی کردند کنترل فرودگاه را در دست بگیرند ولی با کمک نیروهای فرودگاه و ارتش موفق نشدند. در مرحله دوم بعد از اینکه روز یکشنبه دوباره از شهر سیوداد آلتو به فرودگاه چیموره رسیدم، خلبان مستقیماً من را به ترمینال نظامی برد و نه به ترمینال عادی. دلیل را پرسیدم و خلبان گفت که دستور دارد تا من را به ترمینال نظامی ببرد. در همان لحظه در کنار هواپیما 10 یا 15 ماشین دیدم که سعی میکردند من را از مخمصه نجات بدهند. بعدها نظامیها به من گزارش دادند آنها قبل از اینکه استعفا بدهند کاملاً خود را از لحاظ اسلحه و دیگر وسایل تجهیز کرده بودند. در نهایت روز دوشنبه فرا رسید. قرار بود هواپیمای مکزیک در ساعت 11 به چیموره برسد. سپس زمان را به 3:15 عصر تغییر دادند و در نهایت ساعت 19:25 هواپیمای مکزیک به زمین نشست. تعداد زیادی از هواداران من هم آمده بودند. حدود 11 یا 12 هزار نفر. سوار هواپیمای مکزیکی شدیم، به ابتدای باند که رسیدیم، ژنرال سوم با خلبان که او هم نظامی بود تماس گرفت و گفت اجازه پرواز شما لغو شده است و از آنجا دوباره ما را به ترمینال رساندند.
هیسپان تیوی: ما تمام آن لحظات را پیگیری کردیم، مسیر پرواز شما، زمان ورود به مکزیک و همه آنها را برای بینندگان شبکه هیسپان تیوی گزارش کردیم. میخواهم دوباره به بحث کودتا برگردم. ظاهراً جنبشی از قبل علیه اینکه شما برای اینکه دور چهارم به ریاست جمهوری نرسید، شکلگرفته بود و البته هنوز هم هست. با مرور زمان این حرکت قدرت گرفت. حال سؤال من اینجاست که گروه مشاورهای شما یا خود شما نتوانستید درست قدرت مخالفان را تخمین بزنید که از ماهها قبل مخالفت خود را نشان دادند و حتی درباره تقلب در انتخابات پافشاری میکردند؟
مورالس: حق با شماست. خود من در هیچ زمان فکر نمیکردم که از قبل برای یک کودتا برنامهریزی کرده باشند. البته باید بگویم که در دو سه هفته مانده به انتخابات، یکی از نیروهای نظافتچی در شهر لاپاز شنیده بود که در یکی از جلساتشان گفته بودند که کودتا برپا خواهند کرد و رئیسجمهور جدیدی انتخاب خواهند کرد. این مطلب را بهطور مختصر با گروه خودم در میان گذاشتم ولی هیچکدام از ما باور نداشتیم که چنین کاری انجام میدهند. این یعنی از قبل آنها برنامهریزی کرده بودند تا من را به تقلب انتخاباتی محکوم کنند، عملکرد نهادهای مرتبط با انتخابات را زیر سؤال ببرند و در نهایت کودتا را انجام دهند. البته من مطمئنم که 50 درصد از آنها حتماً کودتا را انجام میدادند، چون هیچوقت من را نمیبخشند که تحت یک مبارزه دموکراتیک منابع طبیعی خود را ملی کرده باشم. هیچوقت نمیتوانند قبول کنند که یک بومی ثابت کرده که یک دنیای دیگر هم امکانپذیر هست، دنیایی با سیاستهای اقتصادی، با پروژههای اجتماعی، پروژههای سود زا و سرمایهگذاریهایی در جهت منافع بولیوی.
هیسپان تیوی: چرا همه اینها برای تمامی اقشار مختلف کشور قابلقبول نبود؟ در این 14 سال حکومت، شما سیاستهایی به کار بردید تا همه مردم بولیوی دیدگاهشان، طرز فکرشان عوض بشود، تا بهنوعی همه یکدیگر را یکسان ببینند. عملکرد شما چگونه بوده است؟
مورالس: اینجا یک مشکل عمیق وجود دارد. جنگ بین طبقات مختلف جامعه. آنها من را نمیبخشند، قشر کارگر را نمیبخشند. اول از همه به خاطر باز پس گرفتن کشور. دوم برای اینکه ثابت کردیم که بولیوی به آیندهای روشن امید دارد. بعد اینکه با پایان نئولیبرالیسم، دیگر بولیوی آنطور که آنها میخواستند، نبود، چون دیگر سازمانهایی مانند بانک جهانی، صندوق بینالمللی پول در اداره کشور نقشی نداشتند. درنتیجه از سوی آن گروهها دشمنی وجود دارد. برای همین این گروهها که با پلیس و با ارتش در ارتباط هستند، با کمک سازمان کشورهای آمریکایی کودتا را برپا کردند.
هیسپان تیوی: ولی اقتصاد بولیوی در منطقه جزو یکی از اقتصادهای نسبتاً خوب بود و همانطور که ارقام نشان میدهند، رشد خوبی داشته است. پس دلیل این اتفاقات چیست؟
مورالس: درست همان گروهها که ذهنیت نژادپرستانه، فاشیستی و کودتاگر دارند، نمیتوانند قبول کنند که ما قشر کارگر، سرخپوستها و بومیها میتوانیم بولیوی را تغییر بدهیم. آنها خودشان میخواستند این کار را بکنند ولی هیچوقت موفق نشدند. یک آمار مهم در طی 180 سال از 1825 تا 2005 برای ما فقط 9 میلیارد دلار از تولید ناخالص داخلی باقی گذاشتند. از سال 2006 تا سال گذشته به 40.8 میلیارد دلار تولید ناخالص داخلی رسیدیم. برای امسال هم پیشبینی کرده بودیم که به 43 میلیارد برسیم. حال باید دید الان این عدد به چند میرسد. برای همین هم قبلاً گفتم کاماچو، دمسا و گروهی از بازرگانان نمیتوانند قبول کنند که ما میتوانیم بولیوی را تغییر بدهیم.
هیسپان تیوی: حالا این بهاصطلاح دموکراتها که در قدرت هستند، آیا این سیاست جامعه چندملیتی را که شما از آن دفاع کردید، ادامه خواهند داد یا خیر؟
مورالس: برای پایان دادن به این سیاست چارهای جز تغییر قانون اساسی ندارند. ولی مطمئن هستم که کودتاگرها نمیتوانند پایه و اساس را طبق سلطه آمریکا بچینند. فکر کنید؛ آنها به پرچم که نماد مبارزه و آزادی است، توهین کردند! ما به پرچم بولیوی بسیار احترام میگذاریم. از سال 1825 این پرچم را داریم. البته آنها سه بار پرچم را عوض کردند. این یک حمله مستقیم به بومیها بوده است. حمله به اوو مورالس، جدای حمله به تمام خواهرها و برادران من در مزارع. من میخواهم بگویم که آنها نمیتوانند هیچچیز را تغییر بدهند، چون گروههای مبارزه وجود دارد. در ده روز 33 نفر کشته شدند و هیچکدام از آنهایی که این کار را کردند، حتی دستگیر یا مجازات هم نشدند، ولی بهجای آن تمامی افراد چه دولتی و غیره که در راه خوبی تلاش میکردند همگی دارای پروندههای قضایی و مشکلات متعددی شدند. لذا میخواهم از اینجا سلامی هم بکنم بهجامعه جهانی که به دنبال حقیقت هستند و به تمام هموطنانم که برای دموکراسی مبارزه میکنند.
هیسپان تیوی: نزدیکی آمریکا به این جریانات کاملاً روشن است. تمامی خبرگزاریها هم همین را گفتند. حالا برقراری ارتباط با اسرائیل، اخراج دیپلماتهای ونزوئلا و پزشکهای کوبایی مطرح است. تمامی این مسائل یعنی به وجود آمدن سیاستهای جدید در آمریکای لاتین، نئولیبرالیسم؛ آیا فکر میکردید همه اینها توسط آمریکا اداره میشود؟
مورالس: کاملاً. اصلاً جای شکی در آن نیست. میخواهم توجه شما را به این مسئله جلب کنم که آنها به دنبال این هستند که دوباره سیاستهای صندوق بینالمللی پول را در اینجا حاکم کنند. دنیا بهخوبی میداند که آنها چگونه عمل میکنند. آنها به دنبال تفرقه انداختن بین مردم بولیوی هستند تا اینگونه بر ما سلطه داشته باشند و بتوانند بهراحتی منابع ما را به غارت ببرند. ولی ملت، اقشار مختلف، بومیها، کارگرها همه و همه هوشیار هستند و تلاش میکنند تا دوباره قدرت سیاسی مملکت را جهت منافع ملت به دست بیاورند. به زبان ساده بگویم، با اوو یا بدون اوو مبارزه ادامه خواهد داشت تا دوباره به آنجایی برسیم که با زحمت به دست آورده بودیم.
هیسپان تیوی: انتخابات جدید در راه است. البته هنوز جزئیات زیادی از آن نداریم. میخواهم بپرسم که آیا سوسیالیسم آمادگی آن را دارد تا دوباره رهبری اوو را زنده کند، رهبریای که 14 سال به طول انجامید؟ و آیا اوو میتواند دوباره قدرت را در دست بگیرد؟ سؤال دیگر من این است که آیا شما به دنبال جانشینی برای خود هم بودید؟
مورالس: ابتدا میخواهم این را بگویم که جنبش سوسیالیست در انتخابات شرکت خواهد کرد. با تمامی آنها در ارتباط هستم. در جریان تمامی جلسات و برنامههایشان هستم تا بتوانیم دوباره کشور را پس بگیریم. میخواهم تأکید کنم که با وجود اینکه رئیسجمهور منتخب بودم در دوره بعد از انتخابات، کاندیداتوری خود را پس گرفتم تا صلح در کشور برهم نخورد. هزاران تماس دارم از خواهران و برادران بومی خود که حمایتشان را نسبت به من ابراز داشتند و مطمئن هستم که بار دیگر همه را متعجب خواهیم کرد. البته زمان زیادی نداریم تا این همبستگی و توافق را در سطوح مختلف، بین گروههای مختلف همسو برقرار کنیم، بتوانیم موضع اقتصادی و سیاسی خود را قوی کنیم و درنتیجه آن، دوباره صلح و آرامش از جنبههای مختلف سیاسی و اقتصادی به بولیوی عزیزمان برگردانیم.
هیسپان تیوی: همانطور که گفتید زمان زیادی باقی نمانده. حدود 5 ماه. ضمن اینکه طبق گفته دولت غیررسمی، شما شرایط لازم جهت شرکت مجدد در انتخابات را ندارید.
مورالس: اول اینکه طبق قانون اساسی برکنار نشدم و دوم اینکه وقتی رئیسجمهوری قبل از پایان دوره حکومت از مقام خود استعفا میدهد حق آن را دارد که مجدداً در انتخابات شرکت کند. باز هم تکرار میکنم. من به خاطر بولیوی فداکاری کردم. به خاطر صلح از کاندیداتوری خودم دست کشیدم و این بدین معنی نیست که حق شرکت مجدد نداشته باشم و همانطور که گفتم امید دارم و مطمئن هستم که دوباره همه را با نتایج متعجب خواهیم کرد؛ همانند انتخابات آخر که اکتبر امسال برگزار شد.
هیسپان تیوی: آیا با وجود تحت تعقیب بودن از سوی اینترپل و تمامی تهدیدهایی که از داخل علیه او وجود دارد، اوو مورالس میتواند دوباره به کشور خود برگردد؟ آیا بازگشت مورالس به بولیوی کمک خواهد کرد تا این تنشها پایان بگیرد یا باز تشدید خواهد شد؟
مورالس: وقتیکه آمریکا از دولت خود خوانده میخواهد که انتخاباتی شفاف و آزاد برگزار شود، در این بین نمیشود سیاستمدارانی تحت تعقیب یا پناهنده و یا مجبور به استفاده از اماننامه باشند. اینها همه نشان از دیکتاتوری و کودتا دارد. چطور میتوان انتخابات آزاد برگزار کرد بدون اینکه به اوو اجازه ورود به کشور داده شود. چرا اینهمه از اوو میترسند؟ من نه فاسد هستم و نه جنایتکار. اگر مدرکی دارند، ارائه کنند. اینها فقط یک سری پروندههای سیاسی برای من به وجود آوردهاند. ولی چرا؟ تروریسم، فتنه، برای مقابله با کودتا؟ برای من اینها هیچکدام جنایت نیست. ولی مهم نیست. میخواهم که همگان بدانند که به دستور آمریکا، حزب راست بولیوی اجازه نمیدهد که من برگردم. از ارگانها و سازمانهای مختلف مانند اینترپل میخواهم که دستنشانده آمریکا نباشند. گناه من حمایت از مظلومین، کارگران و بومیان است. تلاش برای ارائه برنامههای مختلف که به بهبود اقتصاد و وضعیت بولیوی منجر بشود. اینها گناه من بوده است. خود شما قبلاً اشاره کردید به این بهبود اقتصادی. چیزی را که آنها نتوانستند انجام بدهند، من انجام دادم. بزرگترین جنایت من برگرداندن امید به مردم بولیوی بود. به همین دلیل من از چیزی نمیترسم و اگر در برگشت اتفاقی برای من روی دهد یا دستگیر شوم، مقصر آن اول راست فاشیست و کودتاگر است و بعد آمریکا خواهد بود.
هیسپان تیوی: برای جمعبندی نگاهی داشته باشیم به اوضاع آمریکای لاتین. مردم شیلی در خیابانها هستند، مردم کلمبیا هم همینطور. یک سری اتفاقات که به نظر میآید از قبل طراحیشده است. اتفاقاتی که برای رافائل کوره آ، کریستینا فرناندز یا لولا افتاد. نظر شما درباره این سری اتفاقات چیست؟
مورالس: کشورهایی هستند مثل شیلی، کلمبیا یا اکوادور که مردمان آن از آزادی و عزت خود دفاع میکنند. همچنین از استقلال کشور خود. در کشورهایی مثل بولیوی با دروغ زیاد و صرف هزینه گزاف حمله میکنند. به چه کسانی؟ به ایده چپ، به ضد امپریالیستها که ثابت کردند که یک بولیوی دیگر که یک دنیای دیگر امکانپذیر است، آن هم بدون اینکه تحت سلطه آمریکا باشیم. تا زمانی که کاپیتالیسم که بدترین دشمن بشریت، جوانها و نسل فعلی است، وجود داشته باشد، مطمئن باشید که مبارزه هم ادامه خواهد داشت. همانند کشورهای مختلف در آمریکای لاتین که مبارزه در آنها وجود دارد. تکرار میکنم، بحث زمان هست ولی با اوو یا بدون اوو ما آزادی مردم بولیوی را تضمین خواهیم کرد. حزب راست با کمک اسرائیل و آمریکا خود را آماده خواهد کرد، ولی وقتی ملتی به حرکت درآید، هیچ نظام و سلطنتی جلودار آن نخواهد بود، همانند ملت بولیوی که به دنبال حقیقت، اتحاد و آزادی به حرکت درآمده است.
هیسپان تیوی: آیا خوشبین هستید و بر هواداران بومی و طرفداران خود تکیه دارید تا جنبش سوسیالیستی دوباره بتواند کنترل کشور را در دست بگیرد؟
مورالس: من مطمئن هستم، اما بحث زمان وجود دارد.
هیسپان تیوی: ولی چه زمانی اوو؟ بلندمدت یا کوتاهمدت؟
مورالس: خوشبختانه کوتاهمدت. چون مطمئن هستم که این دولت خود خوانده مجدداً سیاستهای نئولیبرالیسمی اتخاذ خواهد کرد و تحت سلطه صندوق بینالمللی پول قرار خواهد گرفت و 70، 80 حتی 90 درصد ملت بولیوی با این سیاستها مبارزه خواهند کرد. درست است که با هم اختلافاتی دارند، ولی تلاش خواهند کرد تا به آنها احترام گذاشته شود. مطمئناً با سیاستهای غلط دولت خود خوانده و سیاستهای اقتصادی که از خارج دیکته خواهد شد، این اتفاق بهزودی رخ خواهد داد.
هیسپان تیوی: بسیار تشکر میکنم بابت وقتیکه به ما دادید. ما از اینجا تمامی اتفاقاتی را که در بولیوی رخ میدهد و تحولاتی که شرایط شما در مکزیک خواهد داشت، دنبال خواهیم کرد و برایتان آرزوی سلامتی میکنیم.
مورالس: خیلی ممنون. میخواهم اشارهکنم که در سلامتی کامل هستم و قوای زیادی دارم تا در راه مملکتم بجنگم و تجارب خود را در اختیار مبارزین قرار بدهم. خیلی ممنون.
هیسپان تیوی: کودتا در بولیوی و رئیسجمهور آن در صدر خبرهای دنیا قرار دارد و در شبکه ما هم همینطور. ممنون از همراهی شما.
انتهای پیام/4106/
انتهای پیام/