دانشگاههای جعلی آمریکا دامی برای دانشجویان ایرانی/ جیببری 8 میلیون دلاری دانشگاه فارمینگتون از دانشجویان
به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از یواسای تودی، در ماههای اخیر حدود 90 دانشجوی خارجی در یک دانشگاه جعلی در شهر دیترویت ایالت میشیگان آمریکا، که توسط وزارت امنیت داخلی آمریکا ایجاد شده است، دستگیر شدهاند.
در حال حاضر حدود 250 دانشجو از ماه ژانویه تاکنون به دلیل نقض قوانین مهاجرت توسط اداره مهاجرت و گمرکات ایالات متحده دستگیر شدهاند. مأموران فدرال تحت عنوان عملیات فریب، دانشآموزان خارجی را که عمدتاً از هندوستان هستند، به بهانه برنامههای تحصیلات تکمیلی در رشته مطالعات فناوری و رایانهای جلب کرده به دام انداختهاند.
بسیاری از دستگیرشدگان از این کشور اخراج شدهاند، در حالی که برخی دیگر بر اخراجشان از طریق مجاری قانونی معترض هستند. تنها یک نفر، آن هم پس از صدور اجازه اقامت دائم قانونی توسط قاضی مهاجرت، اجازه اقامت یافته است.
این دانشجویان به طور قانونی و با ویزای دانشجویی وارد آمریکا شده بودند، اما از آنجا که بعداً مشخص شد که دانشگاه فارمینگتون توسط کارکنان فدرال ایجاد شده است و در ماه ژانویه تعطیل شد، وضعیت مهاجرت خود را از دست دادند. این دانشگاه با مأموران مخفی که نقش مسئولان دانشگاه را داشتند، تشکیل شده بود.
به گفته وزارت امنیت داخلی آمریکا، تقریباً از 250 دانشجویی که به اتهام اداری دستگیر شدهاند، نزدیک به 80 درصد به طور داوطلبانه ایالات متحده را ترک کردند. نیمی از 20 درصد باقیمانده توسط قاضی مهاجرت یا اداره مهاجرت آمریکا، دستور ترک این کشور را دریافت کردهاند، نیم دیگر نیز تقاضای آزادی دارند و یا از طریق اداره مهاجرت در حال اعتراض به وضعیت اخراجشان هستند.
هفت نفر از هشت مأموری که به جرم تلاش برای جذب دانشجو متهم بودند، مقصر شناخته شده و در دیترویت محکوم شدهاند. یک متهم باقیمانده نیز در ژانویه 2020 محکوم خواهد شد.
وکلای دانشجویان دستگیرشده گفتند که آنها بهناحق در دام دولت ایالات متحده گرفتار شدهاند، زیرا وزارت امنیت داخلی آمریکا در وبسایت خود گفته بود که این دانشگاه دانشگاهی قانونی است. یک آژانس اعتباربخشی که با ایالات متحده آمریکا در این عملیات فریبکارانه مشغول به کار بود نیز این دانشگاه را قانونی اعلام کرده بود.
ساختمان خوابگاه دانشجویان دانشگاه جعلی فارمینگتون
جیببری 8 میلیون دلاری دانشگاه فارمینگتون از دانشجویان
در این دانشگاه که در ژانویه سال 2016 توسط مقامات فدرال با همکاری اداره مهاجرت و گمرکات ایجاد شد، بیش از 600 دانشجو ثبت نام کردهاند.
بسیاری از این دانشجویان از طریق برنامهای تحت عنوان آموزش عملی تحصیلی ثبتنام کرده بودند که به دانشجویان این امکان را میدهد تا از طریق ویزای دانشجویی در ایالات متحده مشغول به کار شوند. دیگر افراد نیز از دانشگاههایی که اعتبار خود را از دست داده بودند، به دانشگاه فارمینگتون منتقل شده بودند، و این یعنی این افراد دیگر اجازه حضور در ایالات متحده آمریکا را نخواهند داشت!
ایمیلهای به دست آمده در سال جاری توسط مطبوعات نشان داد که دانشگاههای جعلی به طور متوسط حدود 12 هزار دلار بابت شهریه و هزینه سالانه از دانشجویان دریافت میکنند.
یک وکیل آمریکایی بهعنوان نماینده دانشجویان به مطبوعات گفت: «دولت ایالات متحده عدهای از افراد بیگناه را که فقط میخواستند وضعیت مهاجرت قانونیشان را حفظ کنند، به دام انداخت.»
وی افزود: «این دانشگاه جعلی میلیونها دلار از دانشجویان ناآگاه پول دریافت کرده است. ایمیلی از طرف رئیس دانشگاه، علی میلانی به دانشجویان اعلام کرد که شهریه برنامههای تحصیلات تکمیلی 2500 دلار در هر ترم است و میانگین هزینه آن 1000 دلار در ماه است. این وکیل خطاب به دولت آمریکا گفت: آنها پول زیادی به دست آوردند.»
هیچکس به دلیل گرفتن پول یا به اتهام به دام انداختن دانشجویان، علیه دولت ایالات متحده طرح دعوی یا دادخواهی نکرده است.
وکلای اداره مهاجرت و وزارت دادگستری آمریکا تأکید میکنند که دانشجویان باید میدانستند که این دانشگاه قانونی نیست، زیرا کلاس درسی در یک مکان مشخص وجود نداشت.
براندون هلمز، دستیار دادستان ایالات متحده، در یادداشتی نوشت: «هدف واقعی آنها نمیتواند از این واضحتر باشد.»
وی گفت: «دانشجویان اتباع خارجی در حالی در دانشگاه ثبت نام کردند که هرگز حتی یک ثانیه را در کلاس درس نگذراندند. اگر واقعاً بحث تحصیلات در میان بود، دانشگاه قادر به جذب کسی نمیشد، زیرا هیچ معلم، کلاس یا خدمات آموزشی نداشت.»
«بیکر» دادستان فدرال در بیانیهای گفت: «این پرونده سؤالات و ابهاماتی را در مورد «برنامه ویزای دانشجویی خارجی» در ایالات متحده ایجاد میکند. برنامههای مهاجرت و ویزا سالها است که در ایالات متحده جزو مباحث داغ بوده اما نظارت ملی اخیراً در حال افزایش است.»
این در حالی است که اینگونه کلاهبرداریها مسبوق به سابقه بوده و مسئولان ایالت متحده کارنامهای سیاه در اخاذی و کلاهبرداری به شیوههای اینچنینی از دانشجویان دارند بهطوری که در سال 2016 در زمان ریاست جمهوری اوباما، دانشگاه نیوجرزی شمالی نیز غیرقانونی اعلام شد و معلوم شد کارکنان آن ماموران مخفی بودهاند. در آن دانشگاه نیز بیش از هزار دانشجو متهم و دستگیر شدند. دانشگاه فارمینگتون در این اقدام مبلغی بالغ بر 8 میلیون دلار از دانشجویان خارجی کلاهبرداری کرده است.
انتهای پیام/4112/پ
انتهای پیام/