دو محموله قاچاق کوسه در کنارک کشف شد/ بال اکثر کوسهها را بریده بودند
به گزارش گروه اجتماعی آنا به نقل از روابط عمومی حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان، سعید محمودی افزود: ماموران اجرایی اداره حفاظت محیط زیست کنارک با همکاری یگان حفاظت محیط زیست استان همزمان با فصل بارگیری پس از یکسری تحقیقات گسترده و میدانی به مدت یک هفته کلیه اسکلههای صیادی جنوب استان را زیر نظر گرفتند.
وی گفت: پس از پهلوگیری نخستین لنجهای صیادی در اسکله کنارک با انجام عملیاتی منسجم در بازرسی از سردخانه لنجها موفق شدند از یک لنج 30 عدد کوسه از انواع مختلف کوسه ماهیان و از لنج دیگر شش عدد کشف کنند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان ادامه داد: محمولههای یادشده ضبط و متخلفان به همراه پرونده تنظیمی تحویل مقامات قضایی شهرستان کنارک شدند.
محمودی اظهار داشت: در بررسیهای اولیه از محموله قاچاق کوسه ماهیان مشخص شد که بال اکثرکوسههای ضبط شده جهت قاچاق به خارج از کشور به منظور استفادههای درمانی و بهداشتی قطع شدهاند.
وی افزود: این تعداد کوسه متعلق به 10 خانواده از ماهیان خلیج فارس و دریای عمان است که بررسیها نشان میدهد، صید بیرویه، آلودگیهای محیطی، استفاده از روشهای نامناسب صید و از بین رفتن زیستگاههای کوسه ماهیان از عوامل نابودی کوسه ماهیان در دریای عمان است.
وی بیان کرد: در اواخر سال گذشته در زمینه جلوگیری از صید کوسه ماهیان با شیلات سیستان و بلوچستان و سازمان مرکزی شیلات ایران مکاتبات متعددی توسط معاونت دریایی سازمان حفاظت محیط زیست و همچنین اداره کل حفاظت محیط زیست استان صورت گرفته ولی متاسفانه هیچ گونه اقدامی در این خصوص انجام نشده است.
مدیر کل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان بیان کرد: نظارت مستمر بر صید، جلوگیری از روشهای صید غیر مرسوم و غیر استاندارد و اصلاح ادوات صید، ممانعت از صید قایقهای صیادی در آبهای ساحلی و کنترل آلایندهها با منشا خشکی و دریا از جمله راهکارهای حفظ کوسههای دریای عمان به شمار میرود.
محمودی افزود: کوسه ماهیان یکی از حیاتیترین زنجیرههای غذایی را در دریاها و اقیانوسها شکل میدهند و ماهیان پلاژیک بزرگ نظیر کوسهها، تونها، اره ماهیها و مارلینها نقش مهمی در ساختار و تنظیم عملکرد جمعیت گونههای دریایی دارند و تعادل اکوسیستمی ایجاد میکنند.
وی گفت: کاهش ذخایر کوسه در سطح جهانی باعث شده که انجمنهای بینالمللی حفظ و بقای حیات وحش و سایر انجمنهای مرتبط با این پدیده در این مورد تدابیری اندیشیده و ضمن نظارت بر مدیریت صید کوسه برنامههای اصلاحی تدوین کنند.
انتهای پیام/