دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
04 آذر 1398 - 11:11

موسوی: اعتراض قانونی به رسمیت شناخته‌شده اما اغتشاش ممنوع است / بغض علیه سردار سلیمانی نشان محبوبیت او

سخنگوی وزارت امور خارجه، اعتراض در چارچوب قانون را حقی به رسمیت شناخته‌شده دانست و تأکید کرد که اغتشاش ممنوع است.
کد خبر : 446602
AG8I0065.jpg

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، سیدعباس موسوی سخنگوی وزارت امور خارجه امروز در نشست هفتگی با خبرنگاران به آخرین تحولات در عرصه سیاست خارجی پرداخت و به پرسش‌های آن‌ها پاسخ داد. وی در ابتدا هفته بسیج را تبریک گفت و یاد و خاطره شهدا و امام بسیجی را گرامی داشت.


موسوی روز مجلس را هم گرامی داشت و بر نقش و جایگاه مجلس تأکید و عنوان کرد: دولت و وزارت امور خارجه همیشه تعامل سازنده و خوبی با نمایندگان مجلس دارد و همچون محمدجواد ظریف، کمتر وزیر خارجه‌ای بوده که این‌قدر به مجلس پاسخگو بود و همواره در صحن و نشست‌های گروه‌ها حضور داشته است.


اعتراض حق مردم است


سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: اتفاقات ناخوشایندی در کشور رخ داد و از آن ناخوشایندتر دخالت‌های دیگران بود، چون ایران اعتراضات مردم را حق آن‌ها می‌داند، تجمعات مسالمت‌آمیز را حق مردم می‌دانیم ولی حساب اغتشاشگران همیشه از حساب گروه‌هایی که خط گرفتند و مسلحانه در جاهایی وارد این عرصه شدند جدا بوده است؛ کشورهایی که دانسته و نادانسته از این اغتشاشگران حمایت کردند باید مسئولیت آن را بپذیرند.


وی افزود: گروهک‌های تروریستی اقداماتی انجام دادند که نهادهای امنیتی در حال بررسی این موضوعات هستند.


موسوی گفت: مایه تأسف است که برخی وزیران امور خارجه در دیگر کشورها از مردم بخواهند از بانک‌سوزی‌ها و ... فیلم تهیه کنند و برای آن‌ها بفرستند. حق قانونی و اعتراض مردم ایران به رسمیت شناخته‌شده و در چارچوب قانون می‌توانند حرفشان را بزنند و اغتشاش ممنوع است.


موسوی به سفرهای اخیر مقامات خارجی به تهران ازجمله فرستاده ویژه نخست‌وزیر مالزی و فرمانده ارتش پاکستان اشاره کرد و گفت: امروز سفر فرستاده ویژه کره جنوبی به ایران انجام می‌شود و مقامات ارشد ما هم به کشورهای خارجی سفر می‌کنند که پس از نهایی شدن اطلاع‌رسانی می‌شود.


آمریکایی‌ها دنبال زنده کردن تنش‌ها هستند


سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پاسخ به سؤالی درباره افزایش موج جدیدی از درخواست از سوی مقام‌های آمریکایی و متحدان منطقه‌ای برای تشدید فشار به ایران به دنبال اعتراضات و اغتشاشات اخیر در ایران بیان کرد: حمایت‌های آنها به‌نوعی دخالت در امور داخلی ایران در راستای سیاست‌های خصمانه و فشار حداکثری مقامات آمریکایی است. این اظهارات و مداخلات را از باب خیرخواهی و دوستی با ملت ایران نمی‌دانیم. آن‌ها به دنبال زنده کردن تنش‌ها و افزایش تنش‌ها هستند.


موسوی ادامه داد: در دستگاه دیپلماسی برای مقابله با این فشارها و تهدیدات هم از نوع بررسی‌های حقوقی و قانونی و هم مستندسازی‌های خاص که بتوانیم به مراجع بین‌المللی ارائه دهیم، اقداماتی در حال انجام است و یکسری اقدامات را دستگاه‌های داخلی انجام خواهند داد.


وی درباره ادعاهای اخیر عادل الجبیر وزیر مشاور در امور خارجه عربستان علیه ایران با بیان اینکه به لفاظی‌های ایشان دیروز پاسخ دادم، گفت: ایران همسایگان خودش را اولویت اصلی سیاست خارجی خود می‌داند.


سوءاستفاده جیسون رضائیان از موقعیت آزادی از عجایب روزگار است


موسوی درباره صدور حکمی در دادگاه آمریکایی برای پرداخت غرامت ۱۸۰ میلیون دلاری به جیسون رضاییان خبرنگار واشنگتن‌پست از سوی ایران عنوان کرد: جیسون رضاییان طبق شواهد متهم امنیتی است و ایران همان زمان که جرمش سنگین بود به وی تخفیف داد و این حکم به حبس تغییر کرد، بعد از مدتی بر مبنای مصوبه شورای عالی امنیت ملی مورد عفو قرار گرفت و با اینکه پرونده بازی داشت، آزاد شد. ایران می‌توانست وی را نگه دارد و مجازات‌های سنگین اعمال کند، اینکه رضائیان از این موارد سوءاستفاده می‌کند از عجایب روزگار است.


سخنگوی وزارت خارجه اسناد ادعایی روزنامه نیویورک‌تایمز را مورد تأیید ندانست و گفت گشتن در روابط ایران و عراق کار سختی نیست. وی افزود: شخص سردار سلیمانی به خاطر چهره محبوب ایشان همواره مورد غضب برخی است.


موسوی همچنین اعلام کرد که ششم دسامبر نشست کمیسیون مشترک برجام در سطح معاونان وزرای خارجه ایران و ۱+۴ به‌ احتمال‌ قوی در وین برگزار می‌شود.


سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سؤال خبرنگاری درباره سفر فرستاده ویژه کره جنوبی به تهران و بحث توقف صادرات دارو و غذا به ایران از سوی این کشور عنوان کرد: امیدواریم به‌سرعت اقدامات خلاف قانون و تعهد آن‌ها متوقف‌شده و تجارت عادی و صادرات اقلام دارویی به ایران از سر گرفته شود.


دولت مستقر در صنعا قانونی است


سخنگوی وزارت امور خارجه در واکنش به اظهارات دبیر کل اتحادیه عرب درباره پذیرش سفیر یمن در تهران گفت: دولت مستقر در صنعا دولت قانونی است که مراودات منطقه‌ای و جهانی دارد و مورد گفتگوی کشورهای مختلف ازجمله اتحادیه اروپا و سازمان ملل متحد است و دولت مستقر قانونی در یمن به کشورهایی که مایل‌اند سفیر می‌فرستد و ایران سفیر آن‌ها را می‌پذیرد.


موسوی درباره اتفاقات اخیر در ایران و تأثیر آن بر روند مذاکرات ایران با دیگر کشورها گفت: اتفاقاتی که به‌تازگی افتاد ناخوشایند بود و بر شئون زندگی ما و مردم اثر گذاشت، ولی اینکه عده‌ای خیال می‌کنند به دنبال فشارهای آن‌ها این اتفاقات رخ‌ داده است را قبول ندارم، ولی مستنداتی هست که آن‌ها سوءاستفاده کردند. ایران از ثبات و استحکام برخوردار است که دست به اصلاحات اقتصادی می‌زند و اثرگذاری ویژه‌ای را در این زمینه نمی‌بینیم، امیدواریم دیگر کشورها دست از دخالت بردارند.


وی مواردی که به تازگی درباره لوینسون کارمند سابق اف بی آی عنوان‌شده را ادعا خواند.


پاسخ مثبت و مکتوب سه کشور به پویش صلح هرمز


سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پاسخ به سؤالی درباره ائتلاف دریایی آمریکا هرگونه ورود و نقش‌آفرینی نیروهای بیگانه را در منطقه رد و محکوم کرد و گفت: ما این گونه اقدامات را باعث تنش، ناامنی و بی‌ثباتی در منطقه می‌دانیم و به دوستان و همسایگان خود اعلام کرده‌ایم امنیت در این منطقه خریدنی و وارداتی نیست. مبنای امنیت مبنای همکاری همه کشورها و دولت‌های منطقه است بدون اینکه بخواهیم کشوری را از این دایره خارج کنیم.


موسوی با بیان اینکه همه کشورهای منطقه باید در حفظ امنیت این منطقه حیاتی سهم داشته باشند، تصریح کرد: پویش صلح هرمز (امید) در راستای حفظ امنیت و ثبات این منطقه برای گسترش امنیت است. ما اعلام کرده‌ایم همه کشورها می‌توانند در این طرح نقش داشته باشند. نامه‌ای که ریاست جمهوری ایران نوشتند به همه کشورهای ذی‌ربط فارغ از رابطه‌ای که در حال حاضر با آنها داریم، ارسال شد. 


وی افزود: امیدواریم کشورهای منطقه به ندای صلح‌خواهی ایران پاسخ مثبت دهند و از توهم دست بردارند. کشورهای بیگانه دلسوز منطقه ما نیستند، حضور آنها باعث تنش، ناآرامی و ناامنی است و هر جا و در هر منطقه‌ای از جهان اینها وارد شدند به عنوان عنصر بیگانه باعث شده با خودش ناامنی و بی‌ثباتی به ارمغان بیاورد. امیدواریم این طرح ما با واکنش مثبت کشورها مواجه شود. چند کشور شامل سه کشور پاسخ مثبت به نامه رئیس‌جمهور را به صورت مکتوب دادند و بقیه هم احتمالاً در حال بررسی هستند.


سخنگوی وزارت امور خارجه عنوان کرد: ثبات و امنیت در منطقه به دست کشورهای منطقه حفظ خواهد شد و نیروهای بیگانه دست‌کم در 40 سال بعد از انقلاب نشان دادند نتوانستند امنیتی را برای منطقه و کشورهای منطقه به ارمغان بیاورند و حضور آنها باز محکوم به شکست است.


محکومیت اظهارات وزیر دفاع فرانسه


موسوی درباره اظهارات وزیر دفاع فرانسه در نشست گفتگوی منامه که گفته بود این کشور به مذاکره با ایران ادامه خواهد داد ولی در کنار متحدانش می‌ایستد، و اینکه آیا تغییری در آرایش سیاسی اروپا در رابطه با برجام اتفاق افتاده است؟ گفت: اینها موضع دائمی و همیشگی کشورهای اروپایی است که در بحث حرف‌هایی را می‌زنند که متأسفانه در عمل خیلی به آن پایبند نیستند. ما هم می‌‌توانیم اعلام کنیم که در کنار آنها در بسیاری از مسائل هستیم، ولی کار خودمان را انجام می‌‌دهیم.


وی اضافه کرد: این شیوه‌ای که اروپایی‌ها در پیش گرفتند برای فقط اعلام بحث و گفتاردرمانی خیلی موجه نیست. ضمن اینکه وزیر دفاع فرانسه در این کنفرانس با وجود حرف‌هایی که زده، حرف‌های نامربوط دیگری هم زده که از دید ما محکوم است و آمریکا را به نقش آفرینی و اقدامات بیشتر علیه کشورهای منطقه تشویق کرده که ما این اظهارات را سازنده نمی‌دانیم و خلاف سیاست‌هایی که اعلام می‌کنند، می‌دانیم. 


موسوی ادامه داد: تناقضی میان حرف‌های وزیر دفاع فرانسه و وزیر امور خارجه این کشور و آنچه علنی و در جلسات خصوصی به ما اعلام می‌کنند، وجود دارد. ما روی این لفاظی‌ها حساب ویژه‌ای باز نکردیم، موضع ما همان موضع است و امیدواریم آنها بتوانند به خودشان بیایند و گام به جلو بردارند.


بد سلیقگی پنس در سفر به اقلیم کردستان عراق


سخنگوی وزارت امور خارجه درباره سفر مایک پنس، معاون رئیس‌جمهور آمریکا به اربیل و دیدار با مقامات اقلیم کردستان عراق و این احتمال که شاهد همکاری‌های نزدیک اقلیم کردستان و آمریکا علیه ایران باشیم؟ گفت: من این احتمال را نمی‌دهم. روابط ما هم با دولت مرکزی عراق و هم دولت اقلیم کردستان به‌عنوان بخشی از دولت مرکزی عراق بسیار خوب است و از گذشته رابطه نزدیکی میان ما و آنها وجود داشته و ایران در مواقع شدت و سختی به کمک دولت مرکزی و دوستان در اقلیم آمده است. 


وی افزود: یک بد سلیقگی‌ انجام شد که خلاف رویه‌های دیپلماتیک، پنس سفری به اقلیم کردستان انجام داد که مقامات عراقی نیز واکنش نشان دادند. به هر حال پایتخت عراق متحد، بغداد است و همه روابط و مناسبات از کانال دولت مرکزی در بغداد عبور خواهد کرد. ما به این مانورهای تبلیغاتی بی‌حاصل توجه نمی‌کنیم. رابطه با دوستان ما در اقلیم و دولت مرکزی خیلی مستحکم‌ است.  


محورهای گفتگوی فرمانده ارتش پاکستان در تهران


موسوی درباره سفر اخیر فرمانده ارتش پاکستان به تهران و رایزنی‌های انجام شده ازجمله با ظریف گفت: در سفر آقای «قمر جاوید باجوا» به ایران و دیدارهای سطح بالا با مقامات تأثیرگذار ایران طیف مختلفی از موضوعات همچون روابط دوجانبه، مسائل منطقه‌ای، مرزی، دو سه مرزبان ربوده شده ما و مسائل منطقه‌ای مطرح شد.


وی افزود: جمهوری اسلامی پاکستان از جمله کشورهایی است که با توجه به روابط خوبی که با ایران دارد و از قبل هم این روابط را داشتیم به عنوان کشور مهم و تأثیرگذار در منطقه علاقه‌مند کاهش تنش‌ها میان کشورهای اسلامی و خواهان نوعی گفتگو و همکاری میان کشورهای تأثیرگذار در این منطقه است و ایران از این حسن نیت آنها استقبال و اعلام آمادگی کرده که از هر تلاشی که به کاهش تنش و هم افزایی میان کشورهای اسلامی منجر شود، حمایت می‌کند.


 آمریکا حق دخالت درباره برجام را ندارد


سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان درباره لغو معافیت‌ همکاری با ایران در فردو از سوی آمریکا و تأثیر آن بر روند همکاری ایران و آژانس تصریح کرد: ما مقامات آمریکایی را در موقعیتی نمی‌دانیم که درباره تعهدات ما در برجام نظر بدهند و دخالت کنند. آنها از این توافق خارج شدند و هیچ ارتباطی به آنها نخواهد داشت که ایران درباره تعهداتش چه کار خواهد کرد و چه برنامه‌ای دارد.


وی افزود: همکاری‌های ایران با آژانس سر جایش است و گزارش‌های متعددی که آژانس منتشر کرده نشانگر عمق این همکاری است. گزارش‌های آنها مثبت بوده و ایران هم در تعامل با آنها بوده و مثبت برخورد کرده است. امیدوار هستیم که در دوران جدیدی که مدیرکل جدیدی برای آژانس تعیین شده فارغ از جهت‌گیری سیاسی و فشارهایی که ممکن است از سوی برخی کشورها وارد شود، آژانس بی‌طرفی خودش را کماکان حفظ کند. ایران هم با حسن نیت به همکاری خودش در چارچوب قوانین و مقررات با آژانس و شخص مدیرکل و بازرسان ادامه خواهد داد. 


حساب مردم از اغتشاشگران جداست


موسوی درباره تحریف مغرضانه تحولات ایران از سوی بی‌بی‌سی فارسی، ایران اینترنشنال و من و تو و برنامه وزارت امور خارجه برای پیگیری این اقدامات گفت: در اتفاقات اخیر در کشور علاوه بر اینکه حساب مردم را از اغتشاشگران جدا کردیم، شاهد حمایت همه‌جانبه‌ای از سوی برخی بیگانگان بودیم که در بوق یاغی‌گری اغتشاشگران دمیدند و شامل حمایت‌های امنیتی و هم رسانه‌ای بود.


وی افزود: شاهد بودید برخی رسانه‌های فارسی‌زبان، برنامه‌های عادی خود را قطع کرده و برنامه‌های فوق‌العاده گذاشته بودند که به آشوب و خرابکاری در کشور تشویق کنند و به اعتراضات مردمی جهت بدهند. گزارش‌های آنها مستندسازی و در شکایتی به «آفکام» ارائه شد، ولی پیگیری‌ها ادامه خواهد داشت. درباره کشورهایی که حمایت‌هایی کردند بار دیگر مسئولیت آنها را به خودشان یادآوری خواهیم کرد و شکایت‌هایی که تنظیم کردیم به آنها ارائه خواهیم داد و آنها باید پاسخگوی برخی اقدامات شرورانه‌ای که در داخل کشور ما با حمایت آنها و توسط گروهک‌های تروریستی و مسلحانه انجام شده، باشند.


کشته شدن یک ایرانی در استانبول


سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره انتشار ویدئویی در رسانه‌های ترکیه مبنی بر کشته شدن یک فرد ایرانی در استانبول و اینکه گفته شده این فرد مدیر یک کانال تلگرامی مشهور بوده است، گفت: وی به عنوان یک فرد ایرانی مورد توجه وزارت امور خارجه و نمایندگی‌های ما در ترکیه است. به هر حال یک ایرانی به قتل رسیده است. ما منتظر گزارش‌های رسمی مقامات قضایی و امنیتی ترکیه هستیم که علت قتلش چه بوده و بعد از آن می‌توانیم اظهارنظر کنیم. 


انتهای پیام/4106/


 


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب