دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
03 آذر 1398 - 07:16
کاربردهای هوش مصنوعی1/

سیطره هوش مصنوعی بر جامعه بشری/ تغییر و تحولی که زندگی روزمره را فرا می‌گیرد

توسعه هوش مصنوعی جامعه امروزی را تحت تغییر و تحولات بسیاری قرار خواهد داد و زندگی مردم را راحت‌تر خواهد کرد.
کد خبر : 445951
Application-of-artificial-intelligence-in-medicine.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، هوش مصنوعی بخشی از علوم کامپیوتر است که بر ایجاد ماشین‌های هوشمند که مانند انسان کار می‌کنند و واکنش نشان می‌دهند، تأکید دارد. با پیشرفت علم و تکنولوژی روز به روز هوش مصنوعی توسعه می‌یابد و دستگاه‌ها و ماشین‌ها و نرم‌افزارها در حوزه‌های مختلفی چون پزشکی، نظامی، امنیتی، اینترنت، خودروسازی و بسیاری دیگر وارد شده و این حوزه‌ها را دست‌خوش تغییر و تحولات مثبتی کرده است.


خبرگزاری آنا در سلسله گزارش‌هایی درباره کاربردهای هوش مصنوعی، به بررسی ابعاد کاربردی آن می‌پردازد. در این بخش به بررسی تاثیر هوش مصنوعی در زندگی روزمره انسان‌ها اشاره شده است.


هنگامی که ما در مورد هوش مصنوعی صحبت می‌کنیم، شاید برخی داستان‌های علمی تخیلی مربوط به آینده که در آن روبات‌ها جهان را به دست گرفته‌ و ما را به بردگی گرفته‌اند، را تصور کنیم. اما اگر واقع‌بینانه به آن بنگریم، هوش مصنوعی در واقع راهی است که افراد را قادر می‌سازد با استفاده از نرم‌افزارهای هوشمند به موفقیت‌های بیشتری دست یابند.



کاربردهای هوش مصنوعی در جامعه امروز


1.لوازم خانگی


شرکت‌های تولیدکننده لوازم‌خانگی برای جذب حداکثر مشتریان در بازارهای جهانی، روی لوازم هوشمند مجهز به هوش مصنوعی مانند یخچال هوشمند، اجاق گاز و ماشین لباسشویی و غیره سرمایه‌گذاری می‌کنند.


لباسشویی‌های هوشمند: این لباسشویی‌ها می‌توانند قدرت شستشو و مواد شوینده مورد استفاده را با توجه به وزن کل لباس‌ها و نوع پارچه به طور مستقل تنظیم کنند. همچنین می‌توانند در صورت عدم استفاده از مواد شوینده به طور خودکار هشدار دهند. با اتخاذ چنین فناوری‌هایی، کاربران می‌توانند تقریباً 30٪ مصرف مواد شوینده و مصرف برق را کاهش داده و در عین حال قدرت نظافت و صرفه جویی در مصرف انرژی را افزایش دهند.



یادگیری برنامه روزانه کاربر و کار بر این اساس، دیگر کاربرد لباسشویی‌های هوشمند است. به عنوان مثال، اگر کاربر یک تمرین بدنسازی را در تقویم خود تنظیم کند، ماشین لباسشویی هنگام شستشوی لباس در آن زمان، حالت باشگاه را برای شستشو تنظیم می‌کند. جدا از این، دستگاه می‌تواند به محض فشار دادن دکمه شروع‌به‌کار، سنسورهای هوشمند آن، به طور خودکار بار لباسشویی و سطح آب را تشخیص دهد.


همچنین اگر هوش مصنوعی نقصی در عملکرد لباسشویی پیدا کند صاحب‌خانه را پیش از خراب شدن آن، باخبر می‌کند.


یخچال‌های هوشمند: با استفاده از فناوری هوش مصنوعی، می‌توان به راحتی از طریق یک اپلیکیشن تلفن‌همراه به یخچال متصل شد و تمام فعالیت‌ها را ردیابی کرد.



با استفاده از یک "الگوریتم یادگیری عمیق"، می‌توانیم از راه دور مواد غذایی موجود در یخچال را تشخیص داده و کنترل کنیم. کل اطلاعات را می‌توان به طور خودکار در یک لیست موجودی ذخیره کرد، که به کاربر اجازه می‌دهد از هر مکانی تمام محتویات یخچال را تحت نظر داشته باشد.


دستورالعمل پخت مواد غذایی، ایجاد لیست خرید، کنترل دمای یخچال و متصل شدن یخچال به اجاق گاز به وسیله هوش مصنوعی،‌ از دیگر کاربردهای یک یخچال هوشمند است.


تلویزیون‌های هوشمند: امروزه ما با تلویزیون‌های هوشمند که مجهز به وای‌فای هستند و با اینترنت کار می‌کنند آشنا هستیم. تلویزیون‌های هوش مصنوعی با توجه به ویژگی‌هایی که ارائه می‌کنند مورد محبوبیت مردم قرار گرفته‌اند. برای مثال قابلیت دستور صوتی که می‌تواند صدای شما را برای انجام اموری مانند جستجوی اینترنتی تشخیص دهد. این تلویزیون‌ها همچنین با دیگر وسایل هوشمند مانند اسپیکر و موبایل سازگار هستند و ویژگی‌های جالبی را به کاربران ارائه می‌دهند.



سیستم قفل در هوشمند، سیستم هوشمند روشنایی منزل، دوربین‌های حرارتی، جاروبرقی‌های روباتیک، سیستم تهویه هوای هوشمند، تلفن‌همراه هوشمند و دیگر وسایل و تجهیزات خانه‌های ما را روز به روز هوشمندتر می‌کند. این قابلیت‌ها زندگی ما را آسان‌تر می‌کند.


با بهره‌گیری از هوش مصنوعی، شما نیازی به خرید حضوری  ندارید، با تلویزیون‌ها و اسپیکرهای هوشمند سینما را به خانه‌های خود آورده‌اید، حتی برای خاموش کردن لامپ اتاق خود نیازی نیست بلند شده و کلید آن را فشار دهید فقط کافی است با لمس صفحه تلفن همراه خود نور آن را کم یا زیاد کرده و یا خاموش و روشن کنید، بله هوشمندسازی منازل کار ما را راحت‌تر کرده است. اما باعث کم تحرکی نیز شده است.کودکان در زمان قدیم در کوچه و خیابان بازی می‌کردند و تحرک داشتند ولی کودکان امروزی اکثر وقت خود را در خانه جلوی تلویزیون و موبایل و کنسول‌های بازی سپری می‌کنند. همچنین دورهمی‌ها، دیدارها، مهمانی‌های خانوادگی نیز تحت تاثیر قرار گرفته و مردم کمتر به دیدار یکدیگر می‌روند و ترجیح می‌دهند از طریق اسمارت فون‌ها و امکانات آنها با یکدیگر ارتباط برقرار کنند.


 2.رستوران‌های هوشمند


شاید تعجب کنید که هوش مصنوعی در رستوران چه کاربردی می‌تواند داشته باشد! بهتر است بدانید برخی کشورها مانند ژاپن و چین در رستوران‌های خود به جای استخدام خدمتکار و گارسون از ربات‌های هوشمند استفاده می‌کنند. این ربات‌ها سر میز شما می‌آیند سفارش می‌گیرند و سپس آن را برای شما می‌آورند.



جای دور نرویم، در شهر تهران نیز رستورانی وجود دارد که به میزهای هوشمند  با صفحه نمایش مجهز است و شما می‌توانید سفارش خود را تنها با لمس آن ثبت کنید. حتی این قابلیت وجود دارد که مواد اولیه و محتویات غذای خود را شخصی سازی کرده و سفارش دهید. غذای شما پس از آماده شدن، توسط یک ریل به سمت میز شما می‌آید.



این یعنی شما از مواردی چون ایستادن در صف سفارش غذا، صدا زدن گارسون و پیش‌خدمت بی‌نیاز می‌شوید.


اما به این نکته هم توجه کنید که با وجود این هوشمندسازی، نیروی انسانی حذف می‌شود و تبعات بدی را برای جامعه در پی خواهد داشت. همچنین با خطر چیره شدن ربات‌ها و هوش‌مصنوعی بر انسان‌ها روبرو می‌شویم.


3.اتوموبیل‌های خودران و هوشمند


 امروزه خودروسازان و شرکت‌های فناوری در حال کار و پژوهش روی اتوموبیل‌های خودران و هوشمند هستند و این ایده به ناچار قرار است که راننده‌های انسانی را به طور کامل از کنترل خودرو خارج سازد. شرکت‌هایی مانند Waymo و Tesla به طور تخصصی در حال کار و پژوهش در این زمینه هستند و هم اکنون نیز به پیشرفت‌های بسیاری در این زمینه دست پیدا کرده‌اند. اگرچه این پیشرفت‌ها هنوز به مرحله آرمانی نرسیده است و خودروهایی که تولید می‌شود فعلا در بعضی مسیرهای خاص می‌توانند حرکت کنند، اما در آینده‌‌ای نه چندان دور این امر محقق شده و شاهد حضور اتوموبیل‌های تمام خودکار  و هوشمند در خیابان‌ها خواهیم بود.



اما هوشمندسازی خودروها از طرفی می‌تواند مشکلات و معایبی را به همراه داشته باشد. برای مثال این خودروها به دلیل اینکه توسط نرم‌افزار اجرا و هدایت می‌شوند پس مانند همه چیز در دنیای دیجیتال و کامپیوتر قابل هک شدن هستند و این ممکن است خطراتی را به دنبال داشته باشد. همچنین این خودروها اگرچه ممکن است IQ بالایی داشته باشند اما از لحاظ EQ هرگز به انسان نمی‌رسند و در مواقع حساس نمی‌توانند تصمیم درستی بگیرند و این می‌تواند منجر به تصادف و دیگر خطرات شود.



مورد دیگر اینکه هنگامی که اتومبیل‌های خودران در کنار خودروهای عادی حرکت کنند، بدلیل عدم ارتباط این اتوموبیل‌ها با خودروهای معمولی ممکن است باعث سردرگمی رانندگان شده و سوانحی اتفاق بیافتد. همچنین این نکته باید مورد توجه قرار بگیرد که هزینه‌های زیادی برای توسعه و آماده‌سازی زیرساخت‌های شهری برای تردد بهتر این خودروها باید صورت گیرد و در نظام شهرهای کنونی نیز باید تغییراتی داده شود تا طرح استفاده از خودروهای هوشمند بتواند اجرا شود.


4.شرکت‌ها و کارخانجات صنعتی


انسان‌ها مدتی است که برای ساختن محصولات و ارائه خدمات از کامپیوتر و ربات استفاده می‌کنند. امروزه در اکثر کارخانجات صنعتی و خودرو‌سازی ربات‌های پیشرفته‌ای را شاهد هستیم که از مراحل اولیه ساخت خودرو تا رنگ کردن آن و مونتاژ نهایی قطعات،‌ توسط آنها انجام می‌شود. شرکت‌ها همواره سعی دارند از ربات‌ها و تکنولوژی‌های پیشرفته استفاده کنند تا بتواند محصولات بیشتری را با کیفیت و سرعت بالاتر و اتلاف انرژی کمتری تولید کنند. 



با هوشمندسازی صنایع نیاز به دخالت انسان‌ها در تولید و ساخت و ساز به حداقل می‌رسد و به این ترتیب بسیاری از فرصت‌های شغلی از بین می‌رود و شرکت‌ها و کارخانجات نیروی انسانی خود را کاهش خواهند داد. هرچند برخی کارشناسان معتقدند این طرح به افزایش اشتغال دانشگاهیان و متخصصان منجر می‌شود و همچنین اشتغال در حوزه IT، زیرساخت‌ها، امنیت سایبری، و سایر حوزه‌های مرتبط با آن، افزایش خواهد یافت.



در پایان باید بگوییم که توسعه هوش مصنوعی جامعه امروزی را تحت تغییر و تحولات بسیاری قرار خواهد داد و زندگی مردم را راحت‌تر خواهد کرد. اما باید با معایب احتمالی آن نیز کنار بیاییم.


انتهای پیام/4112/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب