دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
29 آبان 1398 - 12:05
مدیر شبکه آزمایشگاهی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری خبر داد؛

فعالیت ۵۵۰ مرکز تحقیقاتی و پژوهشی و پوشش جغرافیایی در سراسر کشور

مدیر شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: در حال حاضر بیش از ۵۵۰ مرکز تحقیقاتی و پژوهشی در شبکه فعالیت می‌کنند.
کد خبر : 445842
asadi-fard.jpg

به گزارش خبرنگار علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، رضا اسدی‌فرد در نشست سالانه مدیران شبکه آزمایشگاهی که پیش از ظهر امروز در شهر قدس برگزار شد، گفت: در زمانی تعداد اعضای شبکه ۱۰۰ تا ۲۰۰ مرکز تحقیقاتی بود. نقطه شروع مرکز راهبردی ۱۵ سال قبل در حوزه فناوری نانو شروع شد گه حدود ۸۰ مرکز عضوان بودند. پس از ۱۰ سال کار در این حوزه در دوره جدید که از سال ۹۳ شروع شد حوزه‌ها گسترش پیدا کرد و در حال حاضر هیچ محدودیتی موضوعی در شبکه وجود ندارد.


مدیر شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری بیان کرد: در حال حاضر بیش از ۵۵۰ مرکز تحقیقاتی و پژوهشی در شبکه فعالیت می‌کنند. پوشش جغرافیایی شبکه در سراسر کشور کامل بوده و در ۶۷ شهر فعالیت دارد. این مراکز شامل بیش از ۳ هزار تک آزمایشگاه می‌شود که به‌طورکلی ۵۱ هزار آزمون به مشتریان خدمات می‌دهند. در سال گذشته یک‌میلیون و ۲۰۰ هزار خدمت به ۷۰ هزار مشتری شامل دانشگاه‌ها، استادان و شرکت‌ها ارائه‌شده است.


وی افزود: به لطف شبکه راهبردی زیرساخت مناسبی در حوزه آزمایشگاهی در اختیار کشور قرارگرفته است. این آزمون‌ها شامل کنترل کیفی، تست استاندارد و آزمون‌های آزمایشگاهی می‌شود. در سال‌های اخیر بخش خصوصی نقش پررنگی در شبکه راهبردی ایفا کرده به‌طوری‌که ۴۳ درصد از اعضای شبکه از بخش خصوصی هستند.


اسدی‌فرد مطرح کرد: از همه سازمان‌ها و نهادهای دولتی مانند وزارت علوم، وزارت بهداشت، جهاد دانشگاهی، جهاد کشاورزی و وزارت نیرو در شبکه عضو داریم. تنوع موضوعی نیز بسیار گسترده بوده و شامل سلول‌های بنیادی، نانو، انرژی، پلیمر و معدن می‌شود.


وی گفت: باشگاه مشتریان شبکه راهبردی از سه سال پیش شروع به فعالیت کرد و چند گروه هدف دارد که به آن‌ها یارانه می‌دهد. محدودیتی در تأمین هزینه‌ها وجود ندارد. ارائه تخفیف خدمات آزمایشگاهی به ۶ تا ۷ گروه تعلق می‌گیرد و تخفیف‌ها در بازه ۲۰ تا ۹۰ درصدی است. برای مثال به استادان دانشگاهی ۴۰ درصد تخفیف و به شرکت‌های دانش‌بنیان ۵۰ درصد تخفیف ارائه می‌شود.


وی افزود: درگذشته ارائه تخفیفت تنها به ۱۰۰ دانشگاه برتر کشور بود اما حالا به تمام دانشگاه‌ها تخفیف داده می‌شود. از پاییز امسال اتفاق خوبی برای دانشجویان دکتری و پسادکتری افتاده و آن‌ها نیز می‌توانند از تخفیفت ۴۰ درصدی برخوردار شوند. برنامه‌هایی برای ارائه تخفیفت آزمایشگاهی به دانشجویان ارشد داریم.


مدیر شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: باشگاه مشتریان در فروردین ۱۴ هزار و ۵۰۰ عضو داشت که این تعداد در حال حاضر به بیش از ۳۵ هزار عضو رسیده و پیش‌بینی می‌شود تا آخر سال به بیش از ۵۰ هزار عضو برسد. رویکرد اصلی شبکه راهبردی توانمندسازی آزمایشگاه‌های کشور است. شبکه آزمایشگاهی‌های فناوری راهبردی به‌نوعی بک بازار محسوب می‌شود و اعضای شبکه می‌توانند برای کسب‌وکارها مختلف خدماتی چون تأمین مواد اولیه، قطعات و خدمات تعریف کنند و به یکدیگر کمک کنند. از هر فعالیتی که به توانمندسازی آزمایشگاه‌ها کمک کند استقبال و حمایت می‌کنیم.


وی افزود: تأسیس مصطفی لبز نتورک یکی از کارهای جدید شبکه راهبردی است که اخیراً شروع به فعالیت کرده و از کشورهای اسلامی عضو می‌گیرد.


انتهای پیام/۴۰۲۱/4084/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب