دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
24 آبان 1398 - 01:12
هفته ترویج علم53/ عضو مرکز رشد دانشگاه خوارزمی تهران در گفتگو با آنا:

تولید تانکر آب تاشو با ظرفیت نگهداری 10 هزار لیتر آب/ بودجه‌های پژوهشی در جای خود هزینه نمی‌شوند

یک عضو مرکز رشد دانشگاه خوارزمی تهران از ساخت تانکر آب 10 هزار لیتری از سوی دانشجویان این دانشگاه خبر داد.
کد خبر : 445057
6362196965631470895539830.jpg

سجاد انصاریان در گفتگو با خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، در حاشیه نمایشگاه لیزر درباره فعالیت در مراکز رشد دانشجویی اظهار کرد: در مرکز رشد دانشگاه خوارزمی دانشجویان تیم‌های زیادی تشکیل دادهاند. اکثر تیم‌ها با وجود مشکلات زیاد به محصول رسیده‌اند. تیم‌های ضعیف هم کم‌کم قوی می‌شوند مدیریت را یاد می‌گیرند و به موفقیت دست می‌یابند. در این نمایشگاه هم محصولات متنوعی از سوی تیم‌ها ارائه شده است، پارچه نسوز، تانکرهای قابل حمل برای مناطق زلزله‌زده که 150 لیتر تا 10 هزار لیتر آب در آن‌ها جا می‌گیرد. در حوزه نانو و لیزر هم چهار محصول در نمایشگاه ارائه کردیم.




بیشتر بخوانید:


راه‌اندازی استارت‌آپ موجب توان‌افزایی افراد جامعه می‌شود‌




این عضو مرکز رشد دانشگاه خوارزمی تهران ادامه داد: مثلا در حوزه آتش‌نشانی برای حل یک مشکل محصولی توسط این مرکز رشد ساخته شده است. این محصول مشکل تیم‌های نجات در چاه‌های عمیق را حل می‌کند. ارتباط صوتی تصویری برقرار می‌کند. 


وی درباره مشکلات شرکت‌های دانش‌بنیان گفت: اکثر تیم‌های دارای محصول، برای حضور در بازار با مشکل مواجه هستند. مشکل بعدی این است که خیلی از پروژه‌هایی که برای سازمان‌های انجام می‌شود، علی‌رغم داشتن بودجه پژوهشی نمی‌توانند از این بودجه‌ها استفاده کنند چراکه بودجه‌های پژوهشی درست استفاده نمی‌شوند. مثلا سازمانی مانند آب و فاضلاب را در نظر بگیرید که مشکلی دارد این مشکل را مثلا تیم دانشگاه شریف می‌تواند حل کند، ولی بودجه مورد نیاز این تیم برای اینکه زنده و پویا بماند در جای دیگر هزینه می‌شود، یکی از معضلات اصلی دانشجویی همین است.


انصاریان ادامه داد: مشکل دیگر این است که تیم‌ها پروژه‌محور عمل نمی‌کنند و خودشان از سمت ایده به بازار می‌روند و باز همان مشکل بازار ایجاد می‌شود. مثلا تانکرهای تاشو که می‌توانند 10 هزار لیتر آب را ذخیره کنند، با همین مشکل مواجه هستند.


وی درباره حضور دانشگاه‌های کشور در نمایشگاه لیزر بیان کرد: ‌دانشگاه‌های خوارزمی، امیرکبیر، شهید بهشتی و دانشگاه تهران در این نمایشگاه حضور دارند.


این عضو مرکز رشد دانشگاه خوارزمی تهران با اشاره به میزان استقبال از نمایشگاه اظهار کرد: نمی‌توان گفت که استقبال کم بوده، مسئولان می‌آیند و بازدید می‌کنند و ما راضی هستیم.


انصاریان گفت: باید از دانشگاه خوارزمی به خاطر تشکیل مراکز رشد تشکر کنم چراکه اکنون این مراکز رشد خیلی توسعه یافته‌اند و ساختمان‌های مجهزِ خوبی در اختیار دانشجویان قرار گرفته است ولی نوع رسیدگی و شناختی که باید نسبت به مراکز و پارک‌های علم و فناوری وجود داشته باشد، نیست و کارشناسان ضعیف هستند.


وی اضافه کرد: هر پروژه اعم از پهپاد تا پروژه‌های کوچکی که به ما پیشنهاد می‌شود، را می‌پذیرند و انجام آن را در توان گروه می‌بینند، هیچ وقت اعضای تیم نمی‌گویند که ما نمی‌توانیم کاری را انجام دهیم. مسئله اصلی بودجه‌های پژوهشی هستند که در جای خود هزینه نمی‌شود.


انصاریان ادامه داد: برای ساخت همین محصول آتش‌نشانی بیش از 10 ماه وقت گذاشتیم 9 ماه انجام پروژه وقت گرفت و یک ماه و نیم برای تیم‌سازی وقت گذاشتیم.


این عضو مرکز رشد دانشگاه خوارزمی تهران در پاسخ به اینکه آیا محصولات شما نمونه داخلی یا خارجی دارند، خاطرنشانکرد: همین محصول آتش‌نشانی هیچ‌جای دنیا نمونه ندارد.


انتهای پیام/4040/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب